10 lessons from Einstein




1. Follow Your Curiosity “I have no special talent. I am only passionately curious.”


2. Perseverance is Priceless “It’s not that I’m so smart; it’s just that I stay with problems longer.”
3. Focus on the Present “Any man who can drive safely while kissing a pretty girl is simply not giving the kiss the attention it deserves.”
4. The Imagination is Powerful “Imagination is everything. It is the preview of life’s coming attractions. Imagination is more important than knowledge.”
5. Make Mistakes “A person who never made a mistake never tried anything new.”
6. Live in the Moment “I never think of the future – it comes soon enough.”
7. Create Value “Strive not to be a success, but rather to be of value.”
8. Don’t be repetitive “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.”
9. Knowledge Comes From Experience “Information is not knowledge. The only source of knowledge is experience.”
10. Learn the Rules and Then Play Better “You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.”


Kickstart

Mot jobbet! :-)


Unusual

Värmen är kvar men är rätt molnigt idag.. Helgen har iaf varit underbar :) älskar när solen kikar fram och man kan njuta av den till fullo!! Ovanligt för Irland säger alla. Själv säger ja att det är Danni och jag som fört det fina vädret med oss och klart de kommer stanna ;)) alltid bra att vara positiv! Haha.. Idag blir det jobb igen. Kuljul!

Cheers!


Det blir en dag på stranden!


Solsken


Safe haven

Ännu en underbar dag. Snacka om hur mycket mer energi man får när solen skiner :) idag efter jobbet tog jag och Danni varsin glass och satt och njöt vid floden i stan. Grymt mysigt och skönt! Fröken fortsatte sedan att jobba på glassbaren så drog mig hemåt till älskade trädgården! För lat för att köpa solkräm så hoppas på att jag inte är allt för bränd efter 3h i solen ;) eftermiddags solen är såå underbar. Sov i typ 2h och nu ligger jag och läser. I bara bikini klockan 7 på kvällen - lovely!! Imorn blir det jobb från 2-10 så ska försöka att dra mig själv upp på morgonen för en promenad i solen! Det här med att hålla sig nyttig och slank till sommaren går sissodär när varje dag här är som semester :p å när solen skiner måste man ju få unna sig! Haha sablans.. Ikväll blir det Skype med Sara. MYS!

Hade gött!! Cheers


Sunny day

Underbara dag!! 20 grader varmt och strålande sol :D har varit lite molnigt i mellan åt men nu sen 4 hugget har det varit as skönt! Har gått mig en promenad idag, skaffat biblioteks kort, lånat bok och stekt på baksidan. Hej solkräm? As bränd i ansiktet :p kanske dags att införskaffa igen! Ikväll firar vi Ians födelsedag med en stor middag :) jag har lagat 2 mega lasagner, gjort en fräsch sallad och köpt en svensk diam tårta till efterrätt. Danni har också tagit med sig glass från hennes italienska glassbar! Mumma :) blir att sitta utomhus! Grabbarna står för vin. Kommer bli en supermysig kväll :)

Cheers


Lost

Duktiga ja?? Gick till Skatteverket och fyllde i lite papper och köpte frulle på Lidl.. Sen skulle jag gå den snabbare 15min vägen hem vilket slutade i en timmes promenad istället! Haha gick vilse :p tacka navigation systemet på iphonen ;) lyckades ändå gå 25km på tom mage. Måste ha förbränt kebaben vi käkade med Ian och David igår vid 11 på kvällen ;) haha! Idag är det varmt :D whey!! Svettades ihjäl förut och nu åker jag in i bara linne till Zara! Glad tjej :D


Another week

Helgen är över och en ny vecka har börjat. Jobbar 6 utav 7 dagar denna vecka vilket är värt. Dock är 3 av de dagarna bara 4h pass men men.. Skönt! Vädret för denna vecka är runt 17 grader och sol moln vilket är underbart! Fan vad mycket gladare man blir när solen tittar fram :) Lovely! I helgen har vi tagit det lugnt. Gick och kikade på fotbolls finalen i lördags och tog något glas och i söndags hade vi afterwork med några tjejer från Zara och tog nått glas. Ytterst mysigt! Haha har nog dock aldrig sett vad jag såg i lördags efter att fotbollen var slut. Killarnas kö till toan var mega lång medan vi tjejer bara kunde gå förbi hela och rakt in till toan. Komiskt! Imorn måste jag till skatteverket och prata lite med dom innan första lönen kommer. Sen måste jag handla lite frukost prylar. Ska nog också troligtvis till bibblan för att låna en bok som jag kan sitta och läsa i någon mysig park i veckan nu när vädret ska bli bra! :) Härligt men en lång morgon promenad! Nu blir det popcorn och 90210!

cheers!

Några hemska men goa bilder från i helgen







Mysigt!

Glömde btw berätta att jag ska bli moster :D såå mysigt och roligt!!

Idag jobbar jag stängning igen och efter det ska jag och Danni träffa en kille från klädaffären River Island och ta nått glas. Sen imorn blire jobb igen. Dubbel lön, whey ;).

Cheers


what do I do

Zara

Butiken är uppdelad i 3 sektioner
Woman: Närmast ingången. Mer stilrena kläder för ett högre pris.
Basic: Största sektionen som ligger i mitten av butiken. Där finns allt från uppklädda kläder till mer casual. Allt från jeans, toppar, klänningar och olika sorters kavajer. Från normalt pris till lite dyrare.
TRF: För den yngre kvinnan och studenten kallar vi det. Mer tonårskläder med lätta t-shirtar, söta klänningar och billigare finkläder. Hittar man längst in i butiken.

Alla 3 sektioner är indelade i många små sektioner såsom d,e, f osv..

Jag jobbar oftast i Basic.

Börjar jag jobba vid 4 måste jag stå färdig vid 3.50 för ett möte. Under mötet berättar den ansvarige hur schemat för kvällen ser ut, vart man ska jobba och vi tar vissa dagar en titt på vilka kläder som är nyinkomna. Har vi tid över försöker vi skojja till det ibland då manangern ber oss att tänka på en kändis och gå runt i butiken och hämta ut en outfitt för denna kändis då sedan de andra ska chansa på vilken kändis jag tänker på. Riktigt svårt :P

Vad man kan jobba med:

FR: står man i provrummet. Där tar man folks kläder, räknar hur många de är och ger dom sen en lapp med numret på. 6 plagg är maximum. Är det lugnt i provrummet går vi oftast och hänger in kläderna i ett provrum istället för att kunden ska ta kläderna och leta efter en ledig hytt. Vi tar också emot kläderna som folk har provat och hänger upp dom på en räls. Woman, Basic och TRF hänger på 3 olika ställen. Vi har alltid radios på oss ifall en kund vill att vi ska hämta ett plagg i bl.a mindre storlek. Som FR ansvarig kan vi inte lämna provrummet så måste fråga om någon på golvet kan hämta en storlek åt mig.

R: Running. Tråkigt.. Som Basic ansvarig hämtar jag då kläderna ifrån rälsen i provrummet och för dom ut på golvet. Det svåra är att Zara flyttar sina kläder runt i butiken varje dag för att lura kunderna att det är massa nytt i butiken. Kan vara väldigt svårt att hitta vart kläderna hänger. Man måste följa färg, om det är Collection, Knitware eller basic och komma ihåg vilka kläder som tillhör samma collection.

CS: customerservis. Här "städar" vi mestadels butiken. Hänger upp kläder som ligger på golvet, fixar de kläderna på borden och viker snyggt, ändrar galjarna till trägaljar om de hänger på svarta och går runt och frågar kunderna om de behöver hjälp med något.

Vi har 3 viktiga rum och koder att komma ihåg. Vi har ett rum med massvis med väskor, ett med skor och sen förstås stockrummet. Om en kund frågar efter en viss storlek som inte finns på golvet måste vi till lagret och leta. Stock rummet som vi kallar det är som en gigantisk walking closet med alla kläder i. as svårt att hitta! Woman, basic och TRF hänger alltid efter varanndra. Så ska jag leta efter en kavaj måste jag gå omkring och leta vart de är, hitta var basic börjar/slutar och sen kolla på den 10siffriga koden aaaa/bbb/ccc. a=vad är det för plagg, b=vilken collection det tillhör c=färg. När man väl har hittat rätt är det bara att ta hissen ner tillbaka till golvet. Även hissen har en 4siffrig kod man måste komma ihåg för att kunna åka upp till stockrummet.

Är man på R, eller CS måste man alltid vara tillgänglig för att hjälpa till uppe i stockrummet om någon frågar efter om man är där eller om personalen i kassan roppar ut i högtalarna efter den ansvarige på basic. Då kan man få ta ett samtal från en annan Zara affär för att kika om man har en speciell storlek eller hjälpa en kund. Vi måste också alltid erbjuda att ringa till en annan Zara affärer ifall kunden letar efter en viss storlek vi inte har. Vi måste alltid ha papper och penna på oss ifall vi måste skriva ner den 10siffriga koden fort från personen i luren eller någon som ber om något i radion.

När vi jobbar mornar går vi igenom kläderna och skriver upp vilka storlekar som det fattas av. Ska bla. finnas 3small, 3medium, 2Large och 1 XL osv.. Sedan ska kläderna hämtas från Stockrummet och föras ner till golvet.

När vi stänger ska alla kläder hängas och vikas efter storleksordning. Vi måste också städa upp, knäppa skor och lägga allt så snygg som möjligt så ingenting behövs göras på mornarna. På vardagar tar det vanligtvis 1h att fixa men tors-lör tar det alltid 2h för att butiken är i en ända röra. Att runna är det jobbigaste då det alltid hänger/ligger kläder på fel ställen.

Mycket,mycket mer som fixas på kvällar/mornar men detta är det stora jag jobbar med. Är riktigt rolig och stressigt på ett roligt sett! Har lärt mig massa och vill lära mig ännu mer. Butiken är riktigt stor vilket är roligt. På övervåningen ligger barn och kill avdelningen. Det jobbigaste är hur kunderna behandlar kläderna. De slänger de på fel ställen, ger tillbaka de i provrummet ut och inn och skiter fullständigt i om de stökar ner, tar sönder något eller får smink på kläderna.

Nu fick ni en liten klutt i vad jag gör om dagarna och på jobbet! Visst lät de kul :D haha.. Jobbar bara lördag och söndag nu så ska bara slappa idag och imorn tror ja. Danni jobbar på glassbaren så är hemma och tråkar. Håller på att tvätta sänglakanen och snart ska jag till affären för att köpa mat.

cheers!



What a night

Haha att ta ett glas i solen fungerar aldrig vilket var gårdagens plan.. När jag väl träffade Cian och vi började babbla om NZ, jobb och mycket mer inleddes drickandet. Herrn bjöd på allt så kvällen inleddes med massa olika cocktails sen fortsatte vi med att besöka olika pubar och nattklubbar. Blev dans, shots och minneslucka. Ingen aning om när jag kom hem men tydligen sa Ian att jag hade kommit in till vardagsrummet där han satt och somna. När väl han skulle upp väckte han mig men hade bara bytt soffa och sova på :p Danni blev orolig iaf och ringde mig vid 4 och då var jag tydligen vaken och glad iaf ;) lyckat! Haha sov resten av natten i sängen och varit död idag. Lyckades med 4h jobb och nu degar ja med film. Tidig natt ikväll! Jag är för rolig ;)


Sol

Äntligen en fin dag! Klockan är dock 5 så har välla inte njutit av den så pass mycket.. Skypade med Ardalan imorse och efter det har Danni och jag degat framför Tvn. Nu är jag på väg in mot stan för att träffa en grabb vi träffade på R&V festivalen i Nya Zeeland. Snacka om liten värld att man träffar honom mitt i Dublin. Han är iofs från Irland men kunde ju ha bott precis vart som helst. Blir nog ett glas vin i solen. Danni segar hemma men funderar på att komma in senare. Återstår att se!

Cheers


More pics


Times for a change


Nyfärgat!

Nu blire frukost time och sen ett kärt goodbye till Vero och Rasmus :)


Pics











allt roligt har sitt slut

Nästan en hel vecka har nu gått sen Vero och Rasmus kom hit. Imorn är sista dagen vi har att hitta på roligheter på innan de åker hem på måndagmorgon. Under veckan har vi degat, festat, ätit ute, spenderat tid inne på massa pubar, ätit och druckigt gott och haft det riktigt roligt :) Spenderat kanske lite för mycket pengar på nöjen men vad gör man inte när man får besök! Var de värt! Idag har jag jobbat hela dagen efter bara några timmars sömn så känner mig ytterst stolt över mig själv. Danni och company är på bio men kommer nog hem snart. Imorn gäller sovmorgon för min del!

cheers!





Dublin


Torsdag

Klockan är 2 och jag har jobbat färdigt för dagen! Danni slutar om 1h så sitter här i Zaras omklädningsrum och tråkar.. Vid 3 ska vi möta upp Vero och Rasmus för lunch på stan :) Danni jobbar sen 5-12 så blir för oss andra att äta lite taxi rester från igår (mumma), dricka lite vin och sen åka in till Temple bar för några glas där vi sen inatt ska möta Danni! Bra dag - sämst väder!! Igår vad vädret helt ok och varmt men idag regnar det och är jätte dimmigt.. Okul! Aja tur att kommer vi sitter inomhus iaf ;)

Börjar btw fundera på att blondera topparna och upp på halva håret.. Modernt och det växer på mig! Rätt snyggt? Tycker ni?

 

 


Fullfart

Onsdag.bakis.trött och ska om några timmar jobba på Zara. Skulle jobba på restaurangen idag med men sa upp mig. De ringde mig imorse och klagade lite att jag tagit fler pass på Zara och inte kunde jobba de pass de gav mig på restaurangen.. De berättade att om jag ville jobba där måste jag jobba de pass jag får även om de betyder att jag måste byta eller ta bort pass på Zara och de var jag inte villig att göra sa ja! Så blev de med de :p Så ska sluta leta fler jobb nu. Går inte ihop sig.. Jag har ju ändå på mitt 8h kontrakt jobbat en vecka med 40h och den andra 30h så jag överlever! Håller tummarna för massa jobb i sommar :D

Igår kom Dannis syster Vero och killkompis Rasmus hit för 1 vecka! Mycket roligt :) stannade uppe halva natten och bara garvade och drack vin! Att sova 3 i vår säng var ingen höjdare dock ;) nu sitter jag på Dannis Cafe och dricker kaffe! Mumma!

Kort uppdatering ;) cheers!


Godnatt

Frukost, jobb och sen spontan utgång! Grymt roligt och grym efterfest! 06.30 nu knyter jag mig!


Temple bar

Underbara stan - temple bar - området där det ligger massvis med pubar, barer och klubbar bredvid varandra! Trots att jag var ybertrött igår kan man inget annat än att bli glad när man går runt där.. Pubar i alla möjliga olika färger, folk från världen över myllrande överallt och den underbara, härliga, irländska live musiken!! :D Blev en kort visit igår på stan med var mycket kul ändå! Blev lite vin, shots och trevligt sällskap!

Idag mår jag okey, Danni jobbar 12-4 på Zara och jag 4-9 så blir inget söndagsmys häng för oss idag! Ska strax hoppa in i duschen och sen göra en tidig lunch.. Nu blir det ännu ett avsnitt av vänner på Tvn ;)

Cheers!


Luas

Ännu en dag som börjar ta sitt slut och jag sitter återigen på spårvagnen(luasen) in emot stan! Blev inringd till Zara idag och jobbade 7h och nu försöker jag peppa upp mig själv för natten. Danni slutar jobba 00.00 på glassbaren så efter det kör vi afterwork! Party tillsammans med en tjej från Dannis jobb och hennes grabb vänner.. Sjukt trött och kall, men va fan! Nu kör vi :)

Cheers


Sunny day

Tjenixen!

Idag jobbade jag ett kort 4h pass på Zara, gick på anställningsintervju på ännu ett café/restaurang och nu sitter jag inne på Dannis glassbar och käkar gratis äpplekaka och dricker en gratis latte i väntan på att fröken ska sluta ;) haha mumma! Hur kan man motstå, gratis är alltid gott :p

Intervjun gick riktigt bra och det var verkligen skönt att chefen var väldigt ärlig emot mig.. Ska på en trial imorn på 2h och går det bra ska jag bli tränad till det mesta vilket är bra då menyn är mega stor och allt är nytt. De söker full-time men sa att jag gärna stannar på Zara och jobbar part-time.. Har ett kontrakt där på 2 månader berättade jag för honom.. Han sa då att vi svenskar alltid är för snälla men att de alltid kan lita på oss ;) han berättade att om de går bra imorn och jag kommer fortsätta att bli tränad är inte jobbet självklart! Vi kommer jobba runt mitt schema på Zara då de första 8 veckorna men efter det kan de bli att de säger " take it or leave it" kan förstå det! Han kan ju inte ändra allas schema för mig.. Så kändes skönt att de inte lova någonting så jag inte tar det föregivet :) Får ta det som det kommer!

Danni tar med pizza hem från jobbet! Satan vill vara nyttig, men som sagt gratis är alltid gott ;)

Cheers!


finally mine!

Inget jobb för fröken Staaf idag heller. När jag vaknade imorse hade jag ett mål för dagen. Att köpa den supersnygga jackan som jag har spanat in! Och det gjorde jag :D Wheey! Vad tycks?

Affär: Zara
Pris: 70 euro

image description
image description



love it

1 maj - nästan varit här i 1 månad nu! Gud så fort tiden går! Dags för hyra igen.. Idag har Danni jobbat och det har bokstavligen vräkt ner hela dagen så har inte kunnat göra mycket idag. Jag har tvättat 2 tvättar, städat badrummet, kikat på tv och sprungit till affären med paraplyet hårt i handet för att köpa dagens middag. Kuljul! Nu väntar jag på att Danni ska komma hem så vi kan kika på Hunger games. Annars har jag laddat ner massvis med nya och bra låtar idag! älskar! Lyssnar dock fortfarande på denna favorit - tröttnar aldrig <3




Trevlig Valborg!

Ännu ett Valborg jag är borta ifrån! Gör mig inte så mycket.. Att hitta orsaker att festa för är lätt. Måste erkänna att jag saknar att kika på brasan brinna sakta nedåt dock! Saknar lite värme här borta i kylan! Under detta Valborg har jag jobbat och sen festat till det med te, glass och MASSA choklad!! Blää illamående nu! Värsta fettosarna är vi ;) Är ju trots allt bara Valborg once a year!

Hoppas eran Valborg blir supermysig med vänner eller familj <3


RSS 2.0