NZ

Fick ett mail av en Tysk tjej jag träffa i NZ härromdagen. En av hennes närmsta vänner ska åka iväg som au pair till NZ och inte till vilken familj som helst utan till min familj.. Inte alls små butter.. Au pair rivalitet? Mailade med min värdmamma igår och hon berättade att deras nya au pair Isabelle kommer att komma till dom i januari. Samma namn, annat smeknamn, Inte jag! Hon kallas Izy, precis samma sak som grannens hund. Kommer tjejerna tycka vara otroligt komiskt kan jag tänka mig ;) Kan inte fatta att de snart var 2 år sedan jag åkte iväg. Minns så väl när jag åkte dit. Minns också hur jag lärde upp Laura mot mitt slut på året att köra på vänster sida och lära sig barnens rutiner. Kan inte fatta att de är hennes tur nu. Usch, vill tillbaka! Ska skypa med familjen på söndag morgon vilket ska bli mysigt. Min värdmamma skrev att Katlyn den äldsta flickan saknar mig massa. Ska bli kul att få se alla mina 3 små godbitars faces igen :*
 
Halloween 2011
 
 
 
 
 

festligeheter

Efter en grymt bra Halloween-helg inleds en grymt bra vecka.. Halloween firades i en av Dublins största och kändaste klubbar (ligger mitt i ingenstans vid flygplatsen dock). Är en skitsnygg klubb med 5 våningar, mycket känd för att anhålla kändis fester när de är på besök i Dublin ;) En tjejkompis syster körde dit och hem oss vilket var underbart! Mötte på många läskiga ansikten och folk har festat nu ända till måndagen då fre-mån har varit bank holiday helg. De flesta är lediga ;) För oss räckte en natt för kusligheterna :P
 
Denna vecka jobbar jag bara mån-ons och sen så är jag ledig :D Imorn kommer Dannis syster hit och sen på torsdag morgon kommer Systrarna Jansson hit! Längtar <3 Kommer bli en festlig och supermysig vecka!
 
 
 
 
 

Bokat och klart!

Fick lön från Zara idag, whey! Räknar dock ut hur mycket jag kunnat spara varje månad och denna månad har jag kunnat spara typ 1000kr. Suck! Blev mycket pengar på OZ - vilket totalt är värt det! Men suger lite i plånboken. Längtar tills nästa lön då jag är hemma i Sverige igen. Måste kika upp hur jag överför mina Irländska pengar till svenska kontot de 3 gångerna jag kommer vara i Sverige och i Australien.
 
Idag iaf bokade jag min flygresa hem. Känns skönt!
 

Flyget hem: 156kr
1:a bagage 20kg: 217kr
2:a bagage 15kg: 304kr
 
Så tillsammans med administrationsavgiften och båda väskorna gick hela resan hem på 730kr..
 
Nu gäller de att spara och spara. Kommer lägga ut pengar på nöje när Elin och Fia kommer hit och när jag kommer hem till Sverige men utöver det läggs de bara pengar på mat. Punkt slut ;)
 
cheers!
 
 

1 month left

Okej jag måste erkänna, börjar bli lite små trött på Dublin nu. Behöver en dos av Sverige! Jag försöker att spara så mycket pengar som möjligt (svårt) så vardagarna ser nästan lika dana ut varje dag. Jag jobbar, gymmar, sover och på mina lediga dagar så stannar jag mest inne vid datorn. Vädret håller än inne rätt mycket med. De flesta nära vänner jag känner här jobbar mycket så finns inte mycket friitid alls att umgås utanför jobbet. Uttråkad!! Blir nog tyvärr inte någon Halloween fest för mig. Vi är bjuda på flera men känner att ekonomin inte håller. Lägger hellre pengar på när Systrarna Jansson kommer hit nästa vecka <3 Prioriterar! Längtar så efter att ha Elin här. Nu har jag varit borta för länge! Taggad på allt jag planerat att göra när jag kommer tillbaka till Sverige. Jag och Dani skrev till hyresvärden igår om att säga upp lägenheten efter 4 månader på ett års kontrakt så får ringa honom imorn och se vad han har och säga om saken :P kusligt.. Annars inte så mycket roligt att berätta. Vägde mig på gymmet idag och var nere på 54.9kg. Whey! Var nog 3 år sen sist.. Glad Bella firar med choklad och ett avsnitt av 90210.
 
cheers!
 
 
 

shine bright like a diamond

 
 
 

Kuljul

Att bli uppringd 07.10 en måndag morgon av jobbet på ens lediga dag var ju sådär kul.. Bara att ta sig upp, hoppa i jobbkläderna och ta sig till jobbet för 7h. Hur kunde jag säga nej de till det liksom xD


Saturday night fever

Sicken lördag :)) Hade lika roligt som vanligt. Danni och jag gjorde iordning oss hemma, drack några vinare, skrattade för fullt och drog oss sedan mot spårvagnen som skulle ta oss tillbaka till Tallaght! Självklart händer det ju alltid oss något.. Råkade åka fel och hamnade ca 30min gång från vart vi skulle. Sablans.. Självklart vart klockan mycket så spårvagnen slutade gå och kunde inte ta oss rätt. Självfallet hade taxi bilarna plötsligt gått upp i rök så där vi stod vi och garvade åt oss själva. Lyckades iaf tillslut få skjuts av en snäll turk som tog oss i närheten av vart vi skulle. Efter en liten promenad och i jakt efter en plats där vi tjejer kan kissa ute utan att nån ser (var en stor utmaning) kom vi slutligen fram till Entourage :) där träffade vi på Shelley (tjejen jag ska åka till Oz med), dansade, shottade och levde livet! Grymt kul kväll :)

Idag har jag varit döende så blev pasta till frukost och middag. Nu blir det chips och film ;) sov till typ 4 så kommer bli en lång natt för pigga mig.

Cheers


Crazy

Finally sorted!! Bokade min biljett till Australien idag. Hade morsan på Skype som stöd under bokningen ;) hjälper alltid! Flyger den 2a januari från Arlanda till Frankfurt till Peking till Melbourne :D flyger ensam och landar 10 min efter de andra tjejerna vid 9 på morgonen den 4e! Nu väntar jag på att lönen ska komma den 28e så jag kan boka flyget hem den 27e november :) längtar!! Jul, jul, strålande jul - december! Saknat Sverige, ska bli kul att komma hem!

Nu blir det mat, dusch och sen en liten utgång med fröken D! Braaa dag :D


GLAD TJEJ!

Fick mitt visum idag med posten - GODKÄNT! :D
 

Nu är det bara biljetten som ska bokas! Galet!
 
 

Godmorgon världen!

Klockan är snart 5 och jag har precis bytt om från pyjamas till myskläder! Älskar att vara ledig! Vaknade runt 12 tiden och har legat i sängen sen dess. Kikat på det nya Gossip avsnittet och ätit frukost som bestod av 2 pocherade ägg på kanel och russin bagels, Mmm.. Nu är musiken på och jag är på bra humör. Ikväll gäller det Bootcamp och ab attack på gymmet med fröken D! Gillar. Annars går jag runt och väntar på att mitt visum ska komma i veckan så jag kan boka Australien resan. Uppkommande event är Halloween och besök av systrarna Jansson. Kan knappt bärga mig! Fick annars reda på idag att jag har 2 månader semester att ta ut från Zara ;) Ops! Eftersom mitt kontrakt är litet så får jag inte mer än 15h betalt per semester vecka vilket är kass så de tänker jag inte ta ut. Kan tyvärr inte ta ut dom i pengan menmen sånt är livet! Här ska det jobbast så mycket som möjligt för fröken Staaf.
 
cheers!
 
 
 

what to do..

Dumma Australien. Måste det vara så himlans dyrt att flyga dit! Ska vara borta 1 år och får knappt ha med mig något bagage alls.. sur!
 

Tjejerna jag åker med bokade sitt flyg länge sen så de fick det för ett bra pris. De åker med Emirates som tillåter än att ha med 30kg bagage + 5/10? kg handbagage. Vill jag åka med Emirates från Sverige till Melbourne kostar de mig 14000kr... Åker jag till Dubai billigt och möter upp tjejerna och sen åker med Emirates kostar de mig 12000kr.
 
Om jag därimot åker själv (tråk) hittar jag flyg för 7000kr. Dock får man bara ha med sig 23kg bagage + 5 kg handbagage. Klarar man sig ju inte på! Kikade då vad det kostar med att ta med 10kg extra. Det första flyget jag reser med är SAS där kostar de mig 650kr med 10kg extra bagage, sen flyger jag med Air China och där kostar de 1000kr att ta med 10kg extra bagage. Hela resan om jag flyger själv går alltså på 8600kr. Mycket knöl.. Jobbigt!
 
Vad ska jag göra??!!
 
 
 
 

Segbert!

Dumma vinter, gör mig trött! Tog med mig gymväskan till jobbet men slutade med att jag dissade det ändå. Pratade med sakna natha på viber istället och gick förbi det. Hamnade i sängen med mat och dator så nu är jag alldeles för seg för att dra mig upp igen! Funderar på att fetta med popcorn istället och kika på O.C. Gammal, älskad serie!

Kallllltttt!!!!


Supertaggad!!

GALET!! Ansökte och betalade för mitt australienska visum idag. Gick på 2500kr och jag får det inom 10dagar. TAGGAD!!! Gick även och solade efter. Kan ju inte vara krit vit när jag anländer till Melbournes stränder! Under året är nog drömmen att bo och jobba i Melbourne och Perth. Lagen för att få ett arbetsvisum är att man bara får jobba för samma arbetsgivare i 6 månader. Måste alltså byta jobb efter halva året.. Kuljul :) vill oxå resa och se hela östkusten! Ev. En trip över till NZ för att hälsa på familjen om inte de kommer till OZ. Längtar så!!

Nu blir det en snabb dusch och sen gå ut och fika med Danni. Kallt men fint väder i stan idag!

Cheers <3


Love

6 weeks until we'll be together again!
 
Can't wait <3
 
 
 

money..

Hatar att ständigt vara beroende av pengar. Hatar att allt roligt ska kosta.
 
Visum 3000kr
OZ biljett 10 000kr
resa hem från Irland till Sverige 300kr
Bagage + extra bagage hem till Sverige 1000kr
 
Jahopp där var man ruinerad? ;) inte alls bitter.. Sen kör vi julklappar och en trip på frisören för slingor på det. Kuljul! Hoppas på ett bra jobb i Oz där jag tjänar bättre än här :P
 
Har 2½ löner kvar att få in, 3 hyror och 1½ vatten/el räkning kvar att betala. SEn kör vi internet och gym räkningen på det med. Hatar! Längtar till sol och bad där ens pengar stress kan glömmas för en dag. Längtar!
 

Nu blir det att ta sig till gymmet och göra om mitt program. Vill ändå se hyfsat fitt ut när bikinisäsongen närmar sig ;)
 
Cheers!
 
 

changes of plan

Snart är det 21 månader sedan jag lämnade Sverige för att ge mig ut på mitt första stora äventyr - Nya Zeeland. Sen dess har tiden sprungit iväg. Om jag jämför mig själv från idag och 21 månader sedan så har det skett en stor förändring. Att se världen, stå på egen ben, möta nya människor, prata ett annat språk och ta mer ansvar har verkligen bidragit till att jag vuxit som person. Något jag är mycket stolt över. Mitt äventyr har forsätt och jag har nu bott i Dublin, Irland i 6 månader. Mitt liv i Nya Zeeland jämfört med Irland är en stor omväxling. Från att ha bott i drömlivet, lyxigt, rikt, i ett varmt land med mycket frihet till kalla Irland där jag lever fattigt och snålt. Härligt med en förändring! Min resa här börjar dock dra sig mot sitt slut. Hur mycket jag än tycker om mitt liv här och speciellt mitt jobb så vill jag utvidga mina vyer.
Spread my wings.
 
Den 1 december dvs. om mindre än 2 månader flyttar jag hem till Sverige igen. Hem för att hålla om mamma, träffa nära och kära, hålla i min första systerson för första gången, fira jul/nyår med folk jag älskar och bara ta det lugnt.
 
Jag älskar att vara ung och jag älskar att jag inte känner någon stress över att börja plugga. Det händer när jag är redo och har sett och gjort det jag brinner för just nu. Vad som stor högst uppe på min lista nu är Australien. Sol, värme och jobb. Nära till mina NZ familj och ett land jag altid velat besöka. Men här kommer överaskningen. Jag ska inte bara besöka landet OZ utan här sker ännu en förändring. den 2a januari 2013 flyttar jag till kära känguru landet för att bosätta mig i 1 år. Ny miljö, vänner, jobb och framför allt nya erfarenheter. Vad som ska komma skall är ett okänt kapitel i mitt liv som jag kan knappt bärja mig att få börja!
 
I call it Life as I know it <3
 
 
 

Ireland <3


 
 

Mys

Lång dag på jobbet slutar alltid med mys hemma. Danni jobbar och det är min tur att sova i köket. (vi kör varannan vecka för jag klarar inte av frökens snarkningar) Nu ligger jag nerbäddad med myspjamasen och myssockarna på och lyssnar på lugn musik medan det nya Grey's avsnittet laddar :)) äter lite flingor och tar det lugnt med tända ljus omkring mig. Bästa stunden på dagen!


Galway

Underbart roligt att se lite mer av Irland. Trots all regn måste jag ändå erkänna att Irland är fruktansvärt mysigt och ett väldigt vackert land. Grönt året runt.. Tillsammans med mina 3 smålands brudar åkte vi på en buss tour där vi bl.a besökte staden Galway och området i Connemara. Tvärsade rakt över landet på 4h ;) En mycket mysig trip som innehöll mycket skratt, regn, sol, guinness, musik, sång och båttur. Ännu en gång fick jag se finfin natur och riktigt makalösa berg. Vägarna uppe i bergen var ju hemska men den naturen man fick se var riktigt mäktigt. Inte mycket träd dock konstigt nog utan höga, platta moss berg. I like it! Efter en heldag som turister gick vi ut på kvällen vilket var en höjdare. Tisdagar är som lördag. Varje dag är som lördagar ;) Folk orkar festa 24/7 i denna stad. Love it!
 
 
 

Roadtrip

Fin besök på south richmond st igen! Emmi och Emma, 2 tjejer från Dannis lilla by. Mycket mysigt! Igår vart det taco lagning och idag blir det roadtrip för att se Irland igen. Blir att besöka Galway och mycket mer :)) regn står på vädret men jag håller tummarna för uppehåll!

Cheers


RSS 2.0