oslo

Nästan 1 vecka har gått nu sen jag kom tillbaka.. Under den tiden har jag varit duktig och städat och rensat ut mitt rum på allt gammalt, övningskört med Anders(körde på vänster sida det första jag gjorde) och börjat små drömma om framtiden. Fortfarande inte överglad att vara tillbaka i Sverige men gör det bästa av situationen. Träffa många härliga godbitar under veckan vilket har gjort vardagen mysig! Saknat mina älskade vänner Sandra, Fia och Elin <3 Längtar dock efter helgen(erna) då fröknarna Danni och Sara kan komma upp och ner hit! New Zealand trion! Annars så ska jag väll skriva färdigt mitt CV nästa vecka så jag kan börja leta jobb, kika lite på vad lägenheter i London kostar och köpa mitt gymkort på Friskis.. Stabilt ;) Sen får vi se vad som händer under veckorna. Blir ju 21 om någon vecka. Gash vart tog året vägen!

Imorn ska jag tillsammans med Morsan och Anders åka och hälsa på systeryster i Norge :) Blir en mysig helg men eftersaknade stor Staafen! Gjort flera bra cd:s till bilen med låtar från bl.a Example, Benny Benassi, Flo Rida, Calvin Harris, Drake och många många fler bra artister! Tagga :)

Cheers!


Älskar när jag har klackar och systeryster inte. Ser äntligen lång ut ;)




hemma igen

Sverige.Linköping.Hjulsbro - vet inte riktigt vad jag ska säga..

En del av mig tycker det känns bra att vara hemma och den andra delen vill inget hellre än att åka tillbaka till Auckland. Självklart är det underbart mysigt att ha morsan omkring mig varje dag och att träffa alla nära och kära. Dock så känns det annorlunda. De flesta pluggar eller jobbar, har nya vänner, flick/pojk vänner och lever samma liv som de gjorde innan jag åkte. Antar väl att det är jag som förändrats och mognat. Trött på samma småstadsliv, gossip, utgångar och samtalsämnen. Jag känner att jag tillsammans med de som varit ute och rest ser världen i lite andra ögon och därmed då också ser hur litet och delvis tråkigt linköping är. Jag vill ut och resa, skaffa nytt jobb, möta massvis med nya människor, prata med främlingar och känna värmen i ansiktet igen!

Alla jag träffat en så länge ställer samma frågor. "vad har du gjort?" och "vad ska du göra nu?" Båda frågorna är lika svåra.. Att förklara vad man gjort på ett år är svårt. Jag har levt mitt liv som en vanlig människa, jag har rest och sett så otroligt fina platser, jag har träffat helt underbara människor jag troligtvis aldrig skulle ha prata med här hemma, jag har blivit mer öppen som person och jag har verkligen haft det bästa året i hela mitt liv.  Det går inte att berätta i detalj om hela ens år. Jag har så många minnen, roliga, smärtsamma och pinsamma men det är ingenting man babblar upp på en 5min kort story.. Det jag kan säga är iaf att The Mckanny family har varit den bästa familjen jag någonsin kunnat komma till. Det gör ont i hjärtat när jag får ett mail av min värdmamma som skriver att den mellersta barnet Katlyn har gråtit sig till sömns de senaste nätterna för att hon saknar mig så mycket.. Om jag bara kunde vara där och hålla om henne.. Men jag bor från och med i fredags i Linköping igen så blir att vända blad i livet och nu drömma om att åka tillbaka till Nya Zeelands inom 1-2år.. Australien är drömmen att kunna backpacka i och sedan ev. stanna där i ett år och jobba. Målet att hälsa på min familj i NZ är hundra gånger så mycket större om jag befinner mig i OZ än i Sverige.. Men vad ska jag göra till dess? hatar stressen.. vill inte plugga, vill inte stanna.. Skaffa egen lägenhet känns osmart om jag inte är hundra på att jag ska stanna i lkpg. Extra jobba på ica är alltid bra men om jag ska stanna här tills sommaren eller längre behöver jag söka ett annat jobb. London lockar lite att flytta till. Att prata engelska varje dag har blivit min vardag så saknar de lite.. Har inga planer på framtiden samtidigt som jag vill så mycket. Hatar att planera så tar det som det kommer. Knappt varit här i 1 vecka än så det kanske känns lite bättre när jag kommit in i livet. Än så länge är jag jätte jet laggad.. Gått och lagt mig vid 9 varje dag och vaknat vid 5.. Suger!

De senaste dagarna har jag städat ut allt gammalt i mina garderober och stoppat in allt de nya.. Säkerligen slängt mer än 100 olika klädesplagg.. Nu är det bara smink osv som ska packas upp innan rummet börjar kännas hemtrevligt igen! Annars börjar jag få panik på att allting kostar nu. Frisör,tandläkare, läkare för handen, vinterjacka, jeans, buss osv.. kommer vara fattig direkt! Ska också köpa gymkort vilket kommer ruinera mig! Allt i NZ var så perfekt! Egen bil med betald bensin var de bästa och ingen SNÖ!! hata..

Skypat med några av mina utländska vänner redan, saknar de och saknar livet utomlands! Sticka iväg en helg till London, Irland eller Holland skulle ju inte vara fel! Bara någonstans..

Behöver någonting att se fram emot!

Cheers!


New Zealand <3 Forever in my heart!

Har gratit i timmar nu.. Legat och myst med alla barnen i varsin sang och sagt hejda. hemsk kansla.. Hart att krama om varldens sotaste ungar som sager att de alskar mig och kommer sakna mig sa sjukt mycket och sen saga hejda.. Hela familjen har sagt att jag absolut har varit den basta, att de kommer sakna mig och min mat och jag alltid ar valkommen tillbaka.. Gav mitt album till familjen idag vilket blev jattefint.. Bola som en baby nar Jaqui laste upp mitt brev jag skrivit hogt.. Klockan ar snart 1 och jag ar jattetrott och lag.. Jaqui ska skjutsa mig vid 3 hugget till flygplasten och fran dar paborjar jag min 55h langa resa hem.. Mar illa och ar inte alls sugen pa att aka.. Shit vad fort ett ar har gatt.. Dags att vanda blad i livet och komma pa vad nasta utmaning i livet ska bli.. Hatar att planera och ffa planera framtiden, tar mer saker som det kommer och forsoker leva i nuet. Men en sak ar saker iaf, New Zeeland I'll be back! <3

Mitt hejda brev till familjen...

Dear Family

It´s been a year since I said goodbye to my parents at Arlanda Stockholm’s airport. I remember it like yesterday I sat on the airoplane with tears in my eyes wondering if New Zealand was a good idea. I hated to speak english and I was really nervous and scared about the long trip. I was thinking about how long a year really is and how it would be to live the following year in another country. I didn’t know a thing about New Zealand but I was really excited to go there. What I didn’t know , but I do know now is have fast a year really can pass when you are enjoying yourself. I could never have imagined  that it would be this great! It has been the best year of my life and I have never regretted it. I can’t explain how thankful I am that you invited me into your life. The Mckanny family has become a big part of my life and I’m grateful for everything you have done. I want to thank you for really making me feel like one in the family. My year in New Zealand has given me everything I ever could wish for. I have been travelling a lot and experience and seen the country; I have improved my English, grown as a person and meet friends for life. Everything that came with this trip has been over the top of my expectation. I will always call New Zealand home and I will miss you guys so so much! Thanks again for everything! I have been so lucky getting such a crazy and wonderful family as you! 2011 will be a year I always will remember and carry with me forever. I’m dreaming of meeting you again soon! I have a lot of good memories with you and I know I will be back one day to make new ones! Take care until then!

A lot of Love Bella

Vi ses i Sverige vanner!

Cheers!!


17 januari

1 dag kvar i alskade Nya Zeeland. skrammande.. Sa hejda till Marks föräldrar idag vilka har varit som mina egna farforaldrar har borta! Helt underbara och alskvarda! Spillda nagra tarar och har varit lag sen dess.. Ser inte fram emot imorgon da jag ska saga hejda till familjen och barnen speciellt.. Min sista vecka i Auckland har iaf varit bra men jobbig. Hade myskvall och sa hejdå till Daniel i mandags, tog nagra glas vin och sa hejda till Abi igar och ikvall ska jag gora fardig albumet jag gjort till familjen.. Skrivit ett lang och fint brev som jag skrivit in pa forsta sidan. Sa mycket jag vill saga till dom och tacka men far knappt ut ett knyst ur munnen utan att tararna kommer sa skrev ner det istället.. Annars de senaste dagarna har jag lart den nya au pairen att kora vanstertrafik.. kusligt.. Far hjartattack nar hon rakar kora over pa hoger sida eller kor laskig nara de parkerade bilarna pa vanstersida.. Haha! Annars har jag ocksa gjort riktigt god mat nu sista tiden innan jag aker.. Satter ribban hogt ;) Igar gjorde jag en fisk(snapper) och rak curry gratang och idag gor jag flygande jacob. Mumma!! Imorn maste jag stanga mitt konto och packa de sista for sen imornnatt aker jag hem. Kan ni fatta!!!

PUSS!!



goodbye bbq

Min sista utgang igar.. Snyft! Men fy fan vad roligt vi hade. Jaqui hade gjort iordning en jattefin och god middag at mig och mina tjejer.. Kanns som jag knappt hade nagra vanner kvar har i NZ men nar jag tankte efter hade jag allt flera nya godbitar jag har traffat! Bjod in Mariam, Abi, Cortney, Emma,Ariel och Angelica. Sen var grannen Felicity och den nya au pairen Laura med under middagen. mys :) Vi forfesta, spelade spel, drack och garvade sa otroligt mycket! Drog in till stan runt halv 1 hugget och dansade garnet anda fram till klockan 5 pa Danny doolans, O hagens ocg Bungalow 8! Underbar kvall! Vi shottade, drack drinkar, dansade i mangder och traffade massor av skona manniskor! Slumrade hemma i sangen runt 6 hugget sa har varit dod idag, men det var det vart! Kommer sakna utelivet har sa fruktansvart mycket! Gratis intrade, massor av manniskor, varme, waterfront, viaduct och speciellt att ingen bryr sig och alla ar sa down to earth!! Man dansar, pratar med alla och ingen bryr sig om vad man har pa sig eller gor! Alskar det!












Underbara fb kommentarer:

Abi Grahame Danny doolans will never be the same without my Swedish girls. What a night, I loved it!! Though there is a hole in my diesel bag and my hair still stinks of dishwasher liquid from o hagans- thanks bella!!!!
 
Isabelle Staaf Hahaha o yeah what a night!! Haha my hole dress smells like dishwater ;) Not my fall! The swedish guy started it :P Haha yeah right, noo! Will miss u and Danny doolans so much! A lot of great memories from there ;)

Abi Grahame The Swedish guy might have started it but I have a distinctive memory of talking to some cork boy and then having to apologise that we were both soaked in green dishwasher liquid as you sprinted past me waving it in the air.

Isabelle Staaf hahaha wonderful!! Fun fun funniii!!!!!!!

Abi Grahame Can't deny it, it was funny. I haven't laughed as much as I did last night in a long time. That Viking game is just awesome


Haha Underbart!!

Cheers!!


tell the world i'm coming home

Usch har en klump i magen och mar inte alls bra.. Ar lite halv sjuker, har dalig asma och en hemsk hosta sa later som en kratta och hostar ibland sa jag inte far nagon luft.. Tararna bara rinner pa dig. Min kropp visar pa flera sett att den INTE vill hem.. Stadat ut hela mitt rum nu och har gjort sa hela vardagsrummet ser ut som ett bombnedslag.. Ska hamta upp den nya au pairen Laura om 2 timmar tillsammans med barnen vilket ar lite hart.. Att visa henne runt och hjalpa henne ar svarare an vad man tror. Att veta att barnen snart kommer roppa Laura istallet for Bella 24/7 ar svart att fa in i huvdet. Tycker inte om att bli ersatt! Men sa processen gar runt.. Laura kommer att bli den 5e au pairen i familjen sa det ar inte bara jag som har spillt tarar over att lamna denna underbara familj.. Jobbigt nar barnen gar runt och snyftar och sager att jag ar den basta de nagonsin har haft och att de kommer sakna mig massor! Da blir jag ledsen..

Sa hejda till Dannis familj idag vilket var lite sorgligt med.. Deras hus kommer jag att sakna, sa manga ganger jag varit dar! Brukar bara oppna dorren och kanna mig som hemma och familjen har valkomnat mig in.. Har nu bara 5 hela dagar kvar innan jag paborjar min hemska resa hem.. Raknat ut att tillsammans med flygturerna och vantetiden imellan kommer resan hem till Hjulsbro ta ca. 70 timmar.. Kul! Kommer att bli upphamtad av morsan och Anders pa flygplatsen vilket ar skont.. Underbara alsklingen Hedvig kommer ocksa att vara dar sa jag far en efterlangtad bamsekram utav henne! <3

PUSS!


1 vecka kvar..

Dagarna rullar pa och jag har nu bara 2 dagar kvar raknat med idag att packa ut mitt rum.. vill inte.. 2 natter kvar att sova i MIN sang innan den nya au pairen tar over rummet.. Idag ar det soligt ute for en gangs skull sa vill ut o sola inte packa :( Skypade med Sara igar och Elin idag vilket gjorde tanken att komma hem lite roligare.. Blir mysigt att traffa alla min alskade hemma men oerhort sorgligt att lamna familjen har.. Sjalvklart har jag traffat en extra sot pojk med som jag maste lamna efter..Var pa bio med han igar o sag Sherlock Holmes 2 och sen sov jag dar. Kom hem imorse vid 7 hugget lagom tid for att borja jobba direkt ;) Annars sa fyller pappa 50 ar idag! GRATTIS!!! Du far en bamse grattiskram om ca 1 vecka.. galet!

PUSS!


love the weekends

heej!!
Helgen ar over och jag har haft det jattebra! I fredags som jag sa hade Danni sin avskedsfest vilket var superkul! Vi gjorde en supergod potatissallad, greksallad och guacemole(?) och sen grillade alla sitt eget kott! Mumma! Lite svensk kansla sa dar! Kvallen bestod av mer drickande och chillande en dansande ute pa krogen men det var riktigt kul! Vi korde sa manga lekar med varanndra sa garva ihjal mig! Danni, jag tillsammans med Bryce och Daniel avslutade kvallen med efterfest hos Danni igen. Funni! I lordags var vi alla bakis sa blev att ata frukost pa Kohi cafe' tillsammans och sen spendera jag de sista timmarna pa dagen med Danni da hon sa hejda till min familj och till mig.. Usch! Gud vad jag snyfta! Froken Danni sa att hon aldrig gratar, haha just ja! Fick henne allt till tarar.. Usch vad jag saknar den alskade ungen! Ser henne om 1 manad typ igen i Sverige men ar inte samma sak.. Har sag jag henne 2-4 dagar varje vecka och pratade med henne forjamnan.. Friends for life! Sen i sondags blev de slappande, kaffe med daniel och firande av Katlyns 9ars fodelsedag :) Idag are mandag och den vanliga rutinen har borjat. Blev vackt klockan 8 av att Katlyn kom och myste med mig och sen klockan halv 9 av att Ella och Liam flog in med en mobil spelade lmfao:s sang party rock anthem pa hogsta volym dansade runt mig! Bara att ta sig upp! grr :P haha blev sen att skypa med morsan, se pa film med tjejerna i knat, ritande, solande, bakande och busande.. 4 dagar kvar tills den nya au pairen kommer :( sen ar de bara 3 dagar kvar da jag ska dela barnen med henne! Usch, vill inte lamna mina alskingar har!! Blir att borja packa imorn.. kuslig kansla..



A n I

D n C

D,D n B



Cheers!!



kalas

Dagarna rullar på. Inte behövt jobba allt mycket denna vecka tack vare att jaqui är fortfarande ledig och Marks syster från OZ med familj är över.. Blir att gå tillbaka till normala rutiner igen på måndag! I onsdag jag jag,Danni, Abi och Courtney ut! SÅ KUL! Blev att skaka rumpa på den irrländska baren där vi träffade några svenska igenkännande ansikten! Kuljul.. Idag är det Dannis goodbye BBQ med massor av godbitar så är hemma hos henne nu och hjälper till med att förebeda maten! Tar också ett glas vin i värmen och solen! lovely! ska regna sen i 1 vecka så njuter förfullt av kvällen!!
PUSS!



There's no stop in us right now, I feel so close to you right now...

Nyar, fy fan vad roligt!! Basta aret och basta nyaret nagonsin!! Festivalen i Gisborne var allt over forvantan!! 4 helt underbara festdagar bland vingardarna med massa alkohol, musik, vanner, snyggingar, lera, sol och skratt!! Den forsta dagen var kampig. 6 timmar i stekande sol och ko bara for att fa komma in pa kampomradet! Holl pa att do utav varmen!! Men tillslut kom vi in pa kampomraden, lilith hjalpte oss med att satta upp taltet och vi fick as schyssta scottar,irlandare och kiwisar som grannar! Klockrena manniskor! Dagarna rullade pa och vadret blev bara varmare och varmare sa vi tog en formiddag nere vid stranden! Underbart skont :D Sa dagarna rullade pa att ma hemskt pa morgonen efter fa timmars somn, smaska i sig en hamburgare, ta sig en shot och sen borja om pa nytt med en as rolig kvall! Dagen fore nyar var epic! :D Att dansa tillsammans med 30 000 andra manniskor till Calvin Harris var helt sjuk bra och kul :D Han spelade sa himla bra latar!! Bla. nagra latar fran Swedish house maffia och sjalvklart latarna bounce och we fall in love med rihanna! Ljud och ljus effekterna var maktiga sa det sag ut som alla dansade i ett regn av glitter!! Nyarafton var en himelsk dag men da oppnade sig verkligen himlen! Haha fan aldrig sett sa mycket lera nagonstanns! Man kunde knappt ga eller dansa utan att ligga i leran.. Precis innan 12 slaget spelade Example vilket var sjuktbra! Nedrakningar med en snygging och min basta tos Danni var underbart! Fyverkerierna som skots bakom scenen till en as bra lat var bara for bra! Sjukt maktigt och stort! Svart att forklara hur roligt och epic allt var :D Har massvis med detaljer och smakigheter som jag kan ta upp nar jag pratar med mina favoriter! Kan babbla pa forever fran dag 1 till sista dagen men slutar med att saga att jag vill sa tillbaka!! Att se solen ga upp forst i hela varlden vid 6.30 var epic :D mindre kul nar man blev vackt av alla vid 8 for att forbereda hemfarden! Varit en orkan nara Gisborne sa varenda stad pa vagen hem var oversvammad.. sa varan 7h bilresa hem tog 11h, jag var mindra glad! TROTT och hungrig, ingen bra kombination ;) Men nu ar jag hemma och ser tillbaka pa 2011 vilket har varit de basta aret i mitt liv! 2012 har borjat bra men borjar bli lite sma ledsen att jag bara har 2 veckor kvar i alskade nya zeeland! Dags att borja packa! usch, traffar vanner, godbitar och festar istallet! Njuter till 100 av mina sista dagar!!

PUSS!!


























cheers!


new years



Calvin harris and example was epic!!


RSS 2.0