Summerparty

Tjoho! Internet funkar inte i huset och blogg appen på iphonen har laggat men nu är jag tillbaka ;) De senaste dagarna har jag solat(bruuun), blivit dränkt av regn, shoppat, jobbat, hängt på Dannis glassbar och njutit av livet. Det här med träning har gått åt skogen men någon dag ska ja ta tag i det :p Ringde hyresvärden idag så ska kika på den mysiga lägenheten igen på tisdag och se hur den ser ut möblerad :p Förhoppningsvis om vi tar med depositionen kan vi få den :D Nu gäller det att frysa benen av sig och dra sig mot stan. Personal summerparty på någon pub eller nattklubb gäller. Kuljul!!
 

Cheers

lycka

Nu har vi hittat en underbar lägenhet! Whey!!! Låt den blir vår!!
 

För 2 veckor sen efter att ha kikat på en hemskt lägenhet sprang Danni och jag på en spansk kille som började prata med oss. Det visade sig att denna pojk känner en fastighetsmäklare som han kunde höra med om han hade något bra till oss. Hur ofta händer detta? Skrev upp mitt nummer och namn på en vinflaska påse och garvade lite för mig själv. 2 veckor senare alltså igår fick jag ett mess. "Hi Bella, its Alfredo! The guy from the apartment, remember?" Haha inte direkt men efter några sms kom jag under fund med vem de va ;) Vi träffade denna Alfredo idag vilket är en riktigt trevlig kille och tillsammans med fastighetsmäklaren visade de oss en perfekt lägenhet!! Röd dörr, jättehögt i tak, en liten trappa upp till ett loft där sängen är, litet kök och badrum men stort vardagsrum! Perfekt för 2!! Kostar 500euro i månaden +el/internet. värt! Nämde jag att den ligger 2min från jobbet med!! LYCKA! Han ska möblera om lägenheten lite så vi ska slå honom en pling till helgen så vi kan kika på lägenheten igen. Vill vi då ha den och har med depositionen tror jag nästan säkert att den är vår! Ska höra med honom om han kan fixa en bedsoffa till oss så vi kan få massa sällskap hemifrån Sverige!
 
Vaknade nämligen av ett txt imorse där de stod att Sara Both min kära NZ brutta kommer hit i Augusti för att hälsa på :D Galet kul!! Knasigt hur vi bara har träffat varanndra i 6 veckor i hela våra långa liv, inte setts på 1½år men ändå känns som en av mina närmast vänner. Kuljul! <3
 

Nu blir det spagetti och Bolognese och slappa. Ledig idag vilket är trist mysko nog. Uttråkad, menmen. Thats life!
 
 
 
 
 

Lägenhetsletande

Japp Lägenhetskikning är vad denna vecka handlar om. Ska kika på 2 eller 3 imorn, 1 på onsdag, 1 på torsdag och en på lördag.Håller tummarna för att någon är bra! Ska kika på en fräsch själv imorn som är lite dyrare men har sjukt bra läge så hoppas jag kan nappa den! ;) Idag blev Dannis och mitt lägenhetsletande inställt så blev lunch på stan istället. Eftersom jag skulle jobba hade jag på mig svarta skinn skor, svarta byxor och en tajt svart tröja. Fuck vad jag svettades i solen! haha! Benen höll på att brinna upp :P Mycket skönt då de blåste lite dock ;) Under dagen har jag också införskaffat mig ett par ytterst snygga rosa/aprikosa chinos från Topshop rean. värt! Nu gäller mat och 90210. NÖRDar ;)
 
Cheers!
 
 
 

bored

Imorn är det ny vecka. Har bestämt mig för att komma igång med tränandet igen.. Hur många söndagar har jag sagt de på nu? Aja tog mig 1h promenix idag med lite styrka efteråt vilket var superskönt. O värt efter Dannis och mitt chips ätande igårkväll ;) Haha! Aja annars ska vi kika på fler lägenheter imorn. Börjar få lite tidspress så hoppas vi hittar en vi gillar snart och som vi kan få. Annars gäller jobb och party i veckan. taggad :) Är kul nu när vi börjar komma våra jobbarkamrater närmare ;) Aja nu flummar ja. Danni jobbar och jag tråkar. Ska sätta på Rock of ages och se om de är något värt att ha..
 
cheers
 
 
 

saknar

Skulle göra mycket för att vara i Sverige en dag som denna <3 Midsommar i Bestorp måste vara det mysigaste på året!!


Vardagsregn

Hum lägenhetsletandet går välla sissodär.. Vi har skrivit till en massa, kikat på några och kommit fram till att de flesta lägenheterna är antingen för små, skitiga eller inte våra egna. Aja har hittat en nu som är fräsch och bra. Dock delar vi den med 2 35åringar isådan fall.. Vi träffa den ena av dom och han var helschysst men ändå.. Vi vill ju ändå kunna ha förfester och folk över då och då.. Letandet fortsätter!
 
Senaste dagarna har de regnat och regnat och regnat och sen plötsligt har de varit en skit fin dag mitt i allt och så har allt de vart i ett par veckor nu. Okul! Veckorna fortsätter iaf med jobb, shopping, fest och mys med Danni. Den vanliga vardagen så att säga.
 
Cheers!
 
Utsikten från den fräscha lägenhetenPromenad i stanDublin <3Hemma i Dannis hemtrackter! ;)
 
 
 
 
 
 

Nya tag!

Nopp, blev tyvärr ingen lägenhet för våran del. Suger men vad gör man. Ingen idé att sitta och buttra, bara att ta nya tag! Idag har jag legat ute i solen i 2h och njutit och snart brummar jag vidare till Zara. Efter det gäller Utgång med en rumänska och några Australiensare. Värt!

Cheers!


Nervöst

Ikväll får vi reda på om vi får lägenheten.. Spännande! Är 3 andra grupper som vill ha den med men hoppas på att vårt brev gör susen.. Igår efter jobbet blev det en tur till Tast of Dublin. Mat, dryck och grymt rolig live musik! :) blev sedan en tur till Tallaghs pub för lite vin och trevligt sällskap :)

Cheers

 

 


Snark

Trött, tröttare än tröttast. Kvällen igår blev minsann spontan och mycket rolig. Jobbade till sent och Danni var på en show inne i stan. Tråk lördag tänkte ja.. Blev för oss båda att natta vid 1 hugget. Fick dock inte sova så länge.. Vaknade vid 3 hugget över att grabbarna grus var hemma igen med mängder med folk och körde fullt ös. Lite svårt att somna.. Fick även en stor Stephen slängd över oss. Bara att dra på sig mysbyxorna och gå upp. Festa? Why not? Blev att försöka att somna om igen vid 8 hugget.. Mindre kul när klockan ringde 11 ;) aja nu är jag på jobbet och har rast. Dricker en choklad dryck och saknar oboyen! Dagens lunch.. Ska på någon sorts festival ikväll i en stor park, får se om de är något att ha. De serverar fisk tilltugg så får välla köpa mig en macka eller nått när jag slutat så magen klarar av lite vin :)

Cheers!


EllaBella

Igår fyllde min lilla älsklingsunge 8år borta i Nya Zeeland. Hoppas verkligen på att min present till fröken kom fram i tid. Gash saknar barnen och min tid där borta <3




Ego


Red door

Ett sött hus, en röd dörr, kök, badrum och ett stort vardagsrum + säng ca. 20min från stan. Ge oss!! Lite komiskt att de 3 rummen inte sitter ihop utan man måste ut till en korridor där rummen ligger typ bredvid varandra och öppna med nyckel för att komma in i vardera rum ;) mys känsla dock och vore Underbart att ha sin egen lya. Håller tummarna för att vi får den. Nyss skrivit ett tack mail till ägaren ;) det ända tråkiga med om vi får den är att vi troligtvis måste flytta in tidigare än planerat. Trivs i Tallaght-huset och med pojkarna. Aja håller ändå tummarna för oss!! :D huset är 500euro per månad + el. Värt!

Hey

 

Thank you so much for the viewing today, we really appreciate it. We talked through our decision about letting the flat and we are both on the same page, we are really interested to rent it!

 

We are two frisky and outgoing girls from Sweden that are in our twenties. Last year we lived in New Zealand and that is where we met each other. We love traveling, meeting new people and enjoying every day as much as we can. We moved to Ireland, Dublin for 3 month ago and we are enjoying our time here a lot. We are currently staying in Tallaght but our landlord is selling the house. To be able to live closer to town would really suits us better, specially those nights when we finish around midnight. Both of us are working full-time at Zara on Henry st and part-time at Botticelli (a restaurant on Temple bar). When we're not working we love to go to the park, go for some shopping, coffees, or just having a relaxing night at home. Your flat is big, cozy and really close to all of our hobbies and work which is exactly what we are looking for. To be able to go out for some drinks in the evening without having to worry about taking the last luas home or grabbing a cab would be amazing. We are both very responsible, clean and dependable girls that would love to call your flat our new home. We will take care of it like it would have been our own. We really hope that you will consider us to be the next persons who will live behind the red door nr5.

 

If you have any questions please email us on xx or call our current landlord Ian on: xx

 

Kind regards Bella and Danni

 

 

 

 


half way to 50 ;)

Idag är det ingen vanlig dag
nej för idag är det systerysters födelsedag
HURRA HURRA HURRA

<3




Good feeling

Har en känsla att morgondagen kommer bli en dag då mitt humör kommer vara på topp. Imorn på morgon vid 8 ska jag Skypa med min efterlängtade och grymt saknade familj i Nya Zeeland. Lilla Ella fyller 8år så håller tummarna på att presenten jag skicka till henne kommer imorn eller på fredag :-) Efter skypandet gäller lättjobb från 11-3. Värt! Sedan blir det att spendera nån timme på Starbucks med tösalinan innan vi ska på ännu en husvisning. Denna gång har jag hittat ett hus för 500euro i månaden där vi kan bo själva ca. 20min från city. Håller tummarna på att vi kan få den!! På kvällen gäller fotboll igen iaf. Irland kommer såå att förlora men klart jag supportrar lite och festar till de ;) like I said; it's gonna be a good day!

Cheers


EM

Fotbollen har startat och jag har haft 2 sjukt roliga kvällar. I söndags spelade Irland vilket trots att de förlora blev en riktigt rolig kväll! Kan ju verkligen säga att Irland stöttar sitt lag när de kommer till hejjaklacker, gröna tröjer, mängder med öl och ett grymt bra humör! haha! När Irland gjorde sitt första mål och alla grabbar flög och hoppade omkring kan jag lova att jag blev dränkt utav öl. Jösses! Kvällen fortsatte med fotboll, shotts och dans. Blev läggdags vid 5 hugget då jag somna som en stock! Glad att jag sa ifrån att jobba på måndagen sen från 07.. Hade inte varit så fräsch då ;) Sen igår trots mitt trötta humör blev det att åka in till stan och kika på Sverige matchen.. Hade varit en solig dag så Danni och jag hade legat ute och stekt och sen lagat taco så var såå taggad och glad inför matchen och så förlorar vi :( Vilken besvikelse! As snygga matchställ dock.. Hållerna tummarna för att vi slår England på fredag!!






<3



Lördag

EM är igång och imorn spelar Irland. Kommer bli Galet! Matchen mellan Sverige och England är den jag ser mest fram emot dock.. Denna gång borde vi ta dom ;) Nu gäller jobb från 2-9 och sen lägenhetskikning.. Blir kul o se :)


Guldvärt!

Maj och Juni månad år 2010 - Good times! Kan inte förstå att det redan har gått 2 år sedan den fantastiska balen, klassresan och självklart Studenten! Att springa ut från Katedral - stadens diamant- var ett av de bästa minnerna man har från skoltiden. Måste dock ändå erkänna att jag saknar vår tid i skolan massa. Inte allt pluggande utan mer vardagen. Att cykla in till skolan, bli bemött av alla ens underbara vänner, mitt härliga grabbgäng och alla mysiga stunder vi haft tillsammans. Hur kan man inte sakna det? Lyckligt lottad har jag massvis med vänner från skoltiden kvar men just tiderna då alla var samlade ute på Katedrals terass, parker eller fik - de var epic när jag tänker tillbaka på det. Men jag älskar att inte veta vad som ska komma skall, jag älskar att möta nya människor och skapa nya underbara och fina minnen. Men så älskar jag också att titta tillbaka på bilder som dessa och tänka tillbaka på vilka magiska minnen jag har lagrat bak i hjärnan som ingen kan ta ifrån mig <3













Memories <3


Home is where your heart is



<3



shopping

Igår var det Sveriges Nationaldag vilket firades med shopping på stan med Danni! Vart lite små avundsjuk när jag såg många lägga upp bilder på fb från hemma i Sverige där de hade festlat till de med att sitta ute i solskenet med champagne, kex, ost, vindruver mm.. Mys! Istället gick vi runt på stan tills Danni började jobba och sen efter det fortsatte jag i några timmar. Både syd och nord sidan måste hinnas med ;) Vart presenter till mina 2 favorit E och sedan en lång kjol till mig. Fick leta över hela stan för att hitta en lång svart kjol. Överallt säljs bara de som är korta fram och långa bak eller de som har en kort svart kjol med en transparent svart lång kjol över.. Inte vad jag ville ha! Så sitter här nu nöjd med att ha införskaffat en! Skulle Skypat med familjen från Nya Zeeland idag (därför jag gick upp så tidigt) men något måste ha traslat till sig för dom. Bestämde med min värdmamma för 2 dagar sen men de har inte dykt upp än.. Tråkigt :( Aja får boka in en annan morgon! Sitter här och dricker te för att hålla mig vaken så får välla sätta på ett avsnitt av 90210 för att tiden ska vandra ;) Börjar inte jobba förs 11.

Förra veckans shopping btw vilka jag äälskar :)


Klänning från Zara 30 euro (staff rabatt=24euro)



skor från New look 35euro

Klippt som skuret!
Cheers!


Go Sweden!


Life

Ledig - (whey) eller?, har spenderat dagen med att äta frukost, kollat tv, suttit vid datorn, läst, ätit middag och lyssnat på musik - over n over again.. Blir lite små uttråkande. Dåligt väder idag med så har inte haft någon ork med att ta mig ut för en promenad. Behöver en hobby! ;) Vill helst sitta här med mitt fotoalbum i knät och göra en scrapbook från Nya Zeeland men tyvärr ligger både albumet och alla foton hemma och skräpar och att skicka över det skulle kosta runt femhundringen vilket inte riktigt ett gäng kort är värda?! butter.. Pratade med far min nyss och han gav mig idén att plugga en kurs på distans kanske, men vad? Även om jag gör det kommer det inte ge mig mycket fördelar för att komma in på den utbildning jag vill gå i framtiden. Vilken utbildning det nu då är..

Figure out what you want in life before u go to collage, after it you have around 40 years of work infront of you so what's really the rush about?

Har klagat på att jag inte får överdrivet mycket timmar men förra veckan var det annorlunda. Från att ha haft 3 dagars jobb på schemat till 5, till 7 då de ringt in mig varje ledig dag. Alltså jobbade jag måndag-söndag vilket motsvarade 45timmar. Ganska värt ;) Tjänade 7000kr från de 2 veckor jag jobbade i april vilket gjorde att efter en månad har jag gått 2000kr i vinst ;) Inte mycket att spara men lite ;) Just nu har de gått lite back då det både har behövts betala hyra, spårvagnskort, mat, lite shopping, virus skydd på datorn och inlämning av klocka. Men längtar tills lönen den 28e. Förhoppningsvis har jag gått plus då med :P I'm still standing!

I söndags efter jobbet hade vi världens mysigaste och roliga en stor BBQ som Ian hade fixat. Det var partytält, grill och en lägereld med massor av hans vänner runt omkring. Satt uppe tills solen kom fram och sjöng, dansade, drack och hade det supermysigt! Gillar!! Give me more av de kvällarna :)







cheers!





Great start!

Kan dagen bli bättre? Ny energi inför ännu en jobbdag :)


Good morning!

Vaknade av mig själv vid 10 idag. Stolt ;) ska dra upp Danni snart för en lång promenad. Jobbar inte förs 4 idag så har några timmar på mig nu att slappna av :) igår var vi och såg Snow White and the Huntsman! Riktigt bra :) värd att se! Nu på morgonen har jag skypat en kortis med fettosyrran och mor min <3 fick reda på att hon väntar en liten Julian i magen :D såå roligt!! Mys <3 en bra start på dagen dvs! Ska ge danni 40min till att sova så blir att läsa en stund!

Cheers


RSS 2.0