Hem ljuva hem

Borta bra men hemma bäst! Måste erkänna, Guuuud så skönt det är att vara hemma. Att äntligen ha mat hemma i kylskåpet, att gå runt och vara varm, sova skönt och tvätta sig med varmt vatten på mornarna. Svenskar, vi har det bra här hemma! Men så klart bäst av allt; att ha lilla mamsen vid min sida igen <3
 
Efter att jag kom hem från NZ var jag ledsen men denna gång är jag glad. Kan ha att göra med att jag vet vad som ska komma skall - AUSTRALIEN! Ensamheten som fanns när jag kom hem från NZ finns dock kvar idag. Ens vänner pluggar, jobbar och har inte samma tid för en som de en gång hade. Givetvis mycket mitt fel som varit ute och rest men fortfarande tråkigt. Har dock på känn att dessa 5 veckor i Sverige kommer gå rasande fort. Jag ska återigen jobba på Ica (as bra pengar!!!) ca. 5 dagar per vecka och sen ska jag försöka att träffa kära vänner så ofta de och jag kan. Jag börjar med Älsklingsungen Hedvig imorn som även fyller år. Hipp hipp hurra! Blir en mysig lunch på det!
 
Sen om 2 veckor kommer systeryster hem med tillökningen. My lovely Nephew! Blir otroligt mysigt att ha alla hemma över jul. Älskar!
 
 
 

Last Saturday in Dublin


3 days...

Arbetslös, små sjuk, förfrusen och trött på detta regnväder! Nu är jag redo för åka hem. Det börjar bli jobbigt att säga hejdå till alla vänner här och ikväll antar ja att det kommer bli extra jobbigt. Vi har bokat en stor lounge i den bästa nattklubben i stan. Några godbitar kommer till oss vid 7 och sen drar vi oss mot Dandelion vid 9. Ikväll börjar vi tidigt och kör fullt ös!

Taggad :-)


Onsdag..

Man kan säga så här. Dagen började riktigt bra men slutade desto sämre. Jobbade 9h på Zara och fick göra mycket roliga saker. Jag fick ha ansvar om skorna, väskorna, skarfarna och ta hand om en stor sektion i butiken! Sabrina vår manager kallade mig hennes högra hand :P Ansvar är kul!

Dagen slutade med att jag gick hem i SPÖregn och blev totalt dyngsur.. Fick oxå se att en av våra nycklar har blivit stulna :/ Vår hyresvärd har bett oss att lägga ut 1 nyckel i elskåpet varje gång han ska visa lägenheten för människor när vi inte är där. Blev chockad över när han ringde mig och sa att nyckeln inte var där längre. Inge bra!! Bara 6 dagar kvar då men man känner ju sig sissodär trygg!

Nu blir det nudlar för att pigga upp mig!
Cheers!


1 week to go

Vår sista vecka i Dublin har inletts. Kusligt! Dessa 8 månader har gått fruktansvärt fort och jag har haft en otrolig tid här. Lite sorgligt att vår resa här är slut men är ändå riktigt taggad för nya äventyr!

De senaste dagarna då jag inte jobbat så mycket har jag försökt att hitta på så mycket skojigheter som möjligt. Blivit fest, drinkar, möta många godbitar och haft riktigt kul. Igår efter jobbet blev det lunch och bio dag. Blev att se sista delen i Twilight sagan. Måste erkänna att den sista filmen var mycket bättre än de andra. På kvällen gick vi hem till en tjejkompis och köra bl.a guitar hero, dansmatta och Mario Wii. Allt för roligt!

Idag har vi byggargubbar i lägenheten som byter ut duschen. Förra veckan när jag duscha måste ett rör eller något gått sönder för allt vatten rann ner i grannarna under oss sovrum. Så måste till gymmet snart för att duscha där innan jobbet kallar!

Cheers


Never say Never again..

Igår på min lediga dag gjorde jag min fjärde tatuering! Jag skrev Spread your wings på armen. Det gick fruktansvärt fort och gjorde knappt ont. Nästan inte iaf.. Okey den första bokstaven "S" vid handleden gjorde ont men utöver det överlevde ja. Jag är supernöjd och jag går runt och tittar på den hela tiden. Drog!
 
Spread your wings; Fly saor and explore the world!
Jag älskar att resa och jag älskar att möta nya människor. Jag vill se och uppleva det mesta. Det finns så mycket där ute i världen som man annars går minste om. Att göra något alldeles nytt eller se något man aldrig sett förut utvecklar en verkligen och alla de erfarenheter man får gör en starkare och mognare. Man ser världen med nya ögon. Människor borde våga mera, se världen, ta risker och aldrig nöja sig tills man hitttat det bästa. Folk blir lätt bekvämma och nöjer sig med det. Jag ser på livet som en jakt. Hur bra livet än är kan det alltid bli bättre och jag kommer inte att sluta utvidga mina vyer tills jag hittat något som jag verkligen älskar.
 
29 augusti 2009
27 november 2010
25 november 2011
 
Travel is the only thing you buy that makes you richer <3
17 november 2012
 
 
Vilken är eran fovorit? ;)
 
 
 
 
 
 

Oflyt!!!!

Det går inget vidare för mig idag. O så regnar de självklart...
 

Gick till banken imorse för att beställa ett nytt kort eftersom mitt plötsligt slutade fungera. Tydligen stängs alla Laser korts av 2 månader efter de skickat ut de nya Visa korten.. Men jag har ju flyttat!! Usch bara för att jag inte adressändrat kan jag inte använda mitt Irländska kort alls under mina sista 12 dagar i Irland. Tydligen så tar det 1 vecka för banken att adress ändra och efter det ytterligare 1 vecka för att skicka ut det nya kortet. U-land! Morrade lite lätt och fick chasha ut pengar på banken istället som jag får leva på tills jag åker hem.
 
Utöver det frågade jag hur man gör för att överföra mina Irländska pengar till mitt Svenska konto. Jag var tvungen att ringa online banken och få hjälp vilket jag gjorde.  Jag gjorde allt de bad mig att göra för att kunna fullfölja transaktionen. Dock så var man tvngen att ha en säkerhetskod för att godkänna allt. Den koden skulle skickas ut från banken.
 
För att få den kan man:
 
1. aktivera telefonen på Internet banken och få koden skickad direkt till telefonen. Yes tänkte ja, smidigt! Nej då ska de skicka ut ett brev till "hemadressen" först och i det brevet finns det ännu en kod som måste ringa för att aktivera telefonen. Ingen som bor i gamla huset ju :( Finns ingen chans att jag kan få de brevet. Sablans..
 
Ringer online banken och frågar om jag kan göra alt. 2
Få koden via brev.
 
Nej jag måste alltså adress ändra vilket jag gjorde nyss på Internet. Morr...
 

Jag måste alltså vänta upp till 1 vecka för att adressen ska ändras. Sen tar de upp till 5 dagar innan man kan få säkerhetskoden. O jag som åker om 12 dagar!!
 
SUR BELLA!!
Hatar att allt med pengar ska vara såååå jädrans komplicerat hela tiden.
 
 

Tick tack..

Tidsräkningen har börjat.. 12 dagar kvar. Dags att börja ta farväl och säga hejdå till många. Mindre kul.. I går efter jobbet gick jag och Danni ut på restaurang tillsammans med 2 ytters söta irländskor som jag kommer sakna mycket. Blev att äta magnolian buffé och dela på en flaska vin. Vi avsluta kvällen med några drinkar och traskade sen hem mätta och belåtna. Självklart kommer vi träffa tjejerna igen innan vi åker men troligtvis aldrig ensamma så vart lite sorgligt. Men sådant är väl livet. Efter regn kommer solsken. Nu är jag ledig fre-sön. What to do? Tatuerings dags och fest på lördag men sen då? Börja packa?

Aja nu blir det iaf bädden. Måste upp tidigt imorn för att hinna till banken. Mitt dumma bankomat kort har slutat fungera :/ sablans..

Godnatt!


2 veckor..

Om exakt 14 dagar går lasset hem. Längtar :)) fram tills dess blir det jobb, mys, fest och försöka göra så mycket roligheter som möjligt! Idag är jag ledig så funderar på att gå förbi en tattoo studio för att diskutera om en tatuering jag är sugen på att göra ;) man ska aldrig säga "detta är sista gången" Drog! sen ska jag skypa med NZ familjen ikväll lite snabbt innan de åker till jobbet/skolan. 13h tidskillnad is a pain! Nu blir det iaf att kämpa mig upp ur sängen. Är trött och har en hemsk astma, slem hosta. Drack kaffe i hope att jag skulle vakna till men tillsammans med astma medicinen vart jag sjukt skakis istället. Kan knappt skriva :p aja om jag ska hinna med allt + gymmet ikväll måste jag ta tag i dagen nu!

Cheers


Skrynklo till nephew <3

Har ni sett något sötare?
 
 
 

<3

 

Borta bra men hemma bäst

Lämnade in mitt avskedsansökan i förr går. Så nu är det bestämt att min sista jobb dag på Zara, Henry st, Dublin kommer att bli den 25 november. Lite sorgligt måste jag erkänna. Dock väldigt taggande för att komma hem! Möta familj och vänner och ffa sova i min underbart sköna, mjuka, flanell bäddade säng! Nu är det exakt 18 dagar kvar tills jag kommer hem.

Den 27e november 19.05 står jag på svensk mark igen. Längtar <3


Fullt ös medvetslös!

Nu har det nästan gått en vecka sen Systrarna Jansson var på besök! Längtar tillbaka. De 3 ynkliga dagar de var här var super mysiga och roliga! Blev att njuta av mat, alkohol och varandras gemenskap! Blev pubkväll på torsdagen FÖR MYCKET shopping på fredagen som slutade med en stor förfest hos oss och sen utgång! Lördagen spenderade återigen på stan och kvällen avslutades med taco och skräckfilm! Himla mycket mys och skratt där imellan! Nu längtar jag hem så jag kan uppleva allt igen!!

Pussar


4/11/12

Underbart söta Julian 3.7kg är äntligen född. Stolt moster och riktigt stolt syster! Visst är han söt :)


RSS 2.0