30 sep

Utgången i onsdag var riktigt roligt! Helt annat folk som är ute då jämfört med helger. Kvällen startade hemma hos Danni tillsammans med hennes syster Vero och vi förfesta som vanligt, tod 1000 mupp kort med varanndra och skojjade tills taxin kom och hämtade oss. Vi gick till de vanliga populära barerna men de var antingen stängda eller hade typ 20 pers i men efter att vi strosat på stan ett tag blev vi rekomenderade 2 student barer - Glob bar och Margaritas - sjukt bra! Så vi dansade och stojjade till 3 hugget när vi åkte hem! Kan lova att när klockan ringde 6.30 var jag icke fräsch! Sömn!!! Fick barnen till skolan iaf och kröp tillbaka i sängen vid 9 hugget och sov till 1 :P Efter det var det bara att ta sig en dusch, äta frukost coh sen hämta barnen igen! Lång dag! Bakade muffins med Katlyn till skolan och lagade Spagetti Bolognese till middag! Blev sedan en tidig natt så idag är jag piggelin igen. Nyss varit på gymmet och svettas och nu ligger jag i sängen och återhämtar mig och är glader för att det är fredag! Myskväll med Danni står på schemat! Nu blir det dusch och lunch och sedan titta på Vampire och Grey´s vars avsnitt kommer ut på internet idag ;D haha!

CU!!








onsdags utgång på G

O dagen fortsätter! Är nu nyklippt och har fint hår igen! Kortare.. Hatar att klippa håret, men ett måste! Ikväll är det Dannis familjs sista kväll i NZ och därför det ska jag, Danni och Dannis syster ut! Så sminket sitter på, håret är puffat och klackarna är på! REDO! Danni ska strax hämta mig och efter det bär det av hem till henne för förfest! PUSS!






8 månader i Nya Zeeland

Gårdagen var mysig men usch så sorglig. Hatar att säga Hejdå.. Självklart säger man till varanndra, det är klart vi kommer att ses igen! Men vad som händer om 6-12månader är oklart och allt kan hända. Tråkigt! Men förhoppningsvis kommer the fabulous 4 att ses igen i framtiden. Om 1½månad åker Jette hem och sen efter nyår Danni så den sista tiden här kommer bli lite tråkigare utan mina bäst. Har självklart massa andra härliga och goda vänner men ändå! Aja idag är en ny dag och snart ska jag hämta upp Dannis syster från Sylvia Park för att sedan åka hem till Danni så syrran kan klippa mig! Slitet hår! Ska bli skönt att få det fräscht igen.. Bara lite färg i det sen så är jag nöjd! :)



Danni, jag och Natalies familjs nya au pair Emelie








27 sep

Tisdag.. Dagen började bra och Mark fixade bil batteriet så bilen var användbar idag! Dock behövde jag knappt inte använda den på morgonen. Pga av att bilen dog igår var Liam tvungen att ta bussen till skolan dit och tillbaka - o han älskade det! Mycket roligare och åka med vännerna tyckte han. Så från och med nu behöver jag varken droppa av eller hämta upp honom. Väldigt skönt då jag stressar till hundra för att hinna få tjejerna till sina aktiviteter som startar tidigt. Så nu kan jag lämna av tjejerna och sen åka direkt till gymmet :) Annars idag har jag inte gjort så mycket. Det fina vädret kom när jag skulle hämta upp tösarna igen. Då åkte vi till en 2 dollar shop så tjejerna kunde köp några nya hårband och efter det åkte vi för att få Katlyns öron peircade :) Hon har sparat ihop till det själv och var såå taggad! Små söta silver blommor med blå diamant i den. Hon var så nervös och hon hoppade till lite när de tog hålet. Dock efteråt så ställde hon sig upp på direkten hoppade runt och kollade i alla speglar och så plötsligt svimmar hon! Gash! Mitt i famnen på kassörskan som tar tag i henne och lägger henne ner. Så efter att hon legat där på golvet ett tag åkte vi hem! Hon var mycket nöjd att visa mamma och pappa vad hon gjort idag! Så nu sitter jag här igen med henne bredvid mig och pratar om örhängen och om vilka hon önskar sig för julklapp ;) Ikväll ska jag ner till Mission bay och träffa Natalie, Danni och Jette och äta lite Mexikansk mat och säga Hej då till Natalie för sista gången innan hon åker iväg till Tyskland igen! Sorgligt.. Hur som haver, BRA DAG!!

PussPuss












sablans..

Ännu en dag som inte gick som jag hoppades.. Barnen är sega och söliga så imorse var vi i en himla stress. Jag lyckades köra ut bilen ur garaget, stänga gate:n och få alla barnen i bilen och så plöstligt dör bil jävlen! Morr... Batteri fan dog, IGEN! De var bara att tänka om snabbt.. Jogga till tjejernas skola på 4min dit och tillbaka och snabbt hitta en buss som skulle till Liams skola. Som tur vad kom det en buss vid 9 som han kunde ta så han blev bara 30min sen till skolan.. Men jahopp inte mycket jag kunde göra. Ingen Zumba för mig idag var det första jag tänkte ;) haha.. Gick en promenad längs vattenkanten på 50min istället. Helt underbart väder till och börja med och jag svettades och njöt av den fantastiska utsikten och promenaden då jag plötsligt fick ett svart moln över mig. Regn! Blev dygnsur.. Typiskt bra morgon måste jag erkänna! Aja resten av dagen rulade på bra iaf. Många av mina favorit serier har börjat igen så har kikat på dom hela dagen + att jag har börjar läsa min nya bok från bibblan - my sisters keeper(allt för min syster) vilket är en riktigt bra bok! Alla säger att filmen är så otroligt bra och sorglig så ville ge den en chans. Annars idag har jag njutit av solen på baksidan medan tjejerna har badat. Poolen är bara uppe i 20 grader så jag väntar tills den är runt 30 innan jag hoppar i ;)

Pusspuss










Goodbye party

Japp igår som sagt bar det av till Natalies goodbye party! Tråkigt!! Får dock träffa fröken för sista gången i NZ på tisdag då hon, jag, Danni och Jette (fabulous 4) ska ut och äta. Men igår hur som haver var en riktigt mysig och rolig kväll! Spillde några tårar här och var när Natalies värdmamma och värdpappa höll tal, hon fick presenter av barnen och när hon läste de fina brevet jag skrev. Hela kvällen satt vi ute och njöt av god Svensk, Tysk och Kiwi mat, tårta, vin och shots! Vid 12 hugget brummade vi in till stan då Bungalow 8 stod för kvällens nattklubb! Där dansade vi och höll på att mosas av alla hundratals personer som trängdes på dansgolvet! NZ vann igår igen mot Frankrike i rugbyn såå alla var ute och firade! Flera gator var avstängda och det var människor överallt. Sjukt kul! Vi stödde också på många buttrande oförskämda fransmänn. Hehe.. Eftersom klockan ställdes om till sommartid här blev vi av med 1 timme ute på krogen. Dock gjorde det inte så mycket, när klockan var 2(omställd till 3) kändes det verkligen som att det var skönt att dra sig hemåt. Vi startade ju som sagt vid 4 hugget och man kvädes nästan inne på klubben. Lyckades få tag i en taxi som inte ville använda taxametern och kom hem till St.Heliers för 30 dollar. Så idag har jag sovit, slappat, sätt på Vampires, läst och sovigt lite till. På kvällen nu har jag käkat NZ traditionsrätt igen med familjen. mumma! 4 timmars kokt lammben med någon slags rödvinsås, kokta morötter och potatismos. Köttet bara släpptes från benet bara man nuddade det.. Precis som de ska va! Om 5 min nu hoppas jag på Natha loggar in på Skype. År och dagar sen man hörde från henne så förhoppningsvis har hon tid för mig.. Om hon har varit inne på fb de senaste 2 dagarna dvs. Återstår att se!

PUSSPUSS























Im ready to rock!

Klockan är snart 3 oh jag drar mig mot festen! Förfest,mys, bbq hos Natalie och sen vid 12 slaget brumma vidare till City!

Tonights gonna be a good night! :)








Lördag

Igår hade jag myskäll här hemma med födelsedagsbarnet Bjorg och sen med Annika och Amber! Annorluna kombination, var riktigt mysigt :) Vi käkade Kinamat och sedan kikade på film nere med projektorn. Fredagsmys! Efter filmen bokade också jag och Bjorg flyget till Sydön! Whey :D Så den 16e oktober till den 26e oktober befinner vi oss nere på sydön och backpackar runt med bussen Kiwi Experience! :D Såå roligt! För er som inte vet så består NZ av 2 öar.. Auckland ligger nästan högst upp på nordön. Sagan om Ringen filmerna spelades in på Sydön och det är där man verkligen får se hur otroligt vackert NZ är säger folk! Sjukt kul!!

O sen idag är det lördag! Satt uppe igår till 2 för att göra färdigt albumet till Natalie så det ser jättefint ut nu :) Det ända jobbiga för kvällen är att Natalie bor i Titirangi (ca.40min med bil) här ifrån och pga att NZ spelar ikväll så kommer halva stan vara avstängt och bussarna vara inställda. Bussarna här går ju annars aldrig i tid heller och den rutten jag hittat är det 1 byte i då jag måste gå 100m för att hitta busshållsplatsen! suck! Annars idag så måste jag ta ut pengar till bussen/taxi, köpa vin och göra iordning mig innan 2.. Betyder alltså att jag måste skynda mig på!

Cheers Bye!






torsdag

Jaqui drar med barnen till skidlodgen igen imornbitti så jag är typ ledig. Ska bara göra lite tvätt och strykning.. Min första tanke var sovmorgon! Men icke! Fick ett mess av Jaqui idag som frågade om det var lugnt att en kille som ska kika på våra långfönster kommer 9.30 imornbitti. Suck - japp det är okej! xD Så kommer troligtvis vakna av när familjen åker imorn vid 4.30, sen igen när städerskerna kommer vid 8.30 och sen av denna kille som ska pilla på huset! Whey! Aja tänkte iaf mest slappa imorn, gå till gymmet, hämta upp en bok från bibblan, städa rummet och göra klart albumet! Mark kommer hem från Japan senare på dagen så blir inte helt ensam hela dagen. På kvällen ska jag ha lite vänner över iaf. Det är Bjorgs födelsedag så vi tänkte laga lite mat och se film. Fredagsmys!

Puss!






21 sep

Veckan börjar lida mot sitt slut (behöver inte jobba på fredag.. Familjen sticker till Skidlodgen) Alltså bara 1 dag kvar! Whey! Som au pair lever man för helgerna :P Idag har jag som sagt pysslat på albumet jag och Danni ska ge till Natalie på lördag :P Haha mina superbra målar skills kom fram xD Ganska sött iaf! Skrev också en liten text.. Låter det bra eller suger de? Som sagt att skriva på engelska har aldrig varit min starka sida :P Har inte skrivit in det än så kan fortfarande ändra mycket :P

Dear Natalie

It is with great happiness and deep sadness we give you this album to wish you a safe and great trip home! We believe that memories are among the most precious of all treasures. These photos are captures of moments with joy, celebration and the unique personalities that we posses. We know that happiness is the consequence of personal effort. You fight for it; you strive for it, insist upon it, and sometimes even travel the world looking for it. I think we all can admit that travelling to New Zealand has been one of the best decisions we ever made. Not only to see something new, learn there languish better and grow as a person but also to meet so many wonderful people and to get new friends. Some of them will stay with us forever. We are really lucky to have met you. Without you and Jette we could not call our self the fabulous 4. We will deeply miss you and it is going to feel strange to spend the last months without you. We hope that your life into university will suit you perfectly and that you will have lots of fun! Those days you feel life is hard just look in to this album and laugh and think back of all the lovely memories we share together. When you get lonely just think of us, we will always be there for you. We are only one Skype call away. We are looking forward to see you soon again, in Germany, Sweden or somewhere else in the world. Good luck with everything!

We love you!

Bella and Danni

 






20 sep

Dagarna rullar på och jag är jättetrött nästan varje dag med huvudvärk.. Grannen chansade på att det var väderövergångens fel. Hoppas på det! Mår trots allt bra! Handen gör fortfarande ont efter 2 månader nu vilket är lite segt men annars så trivs jag över att vara brun ;) I söndags skypade jag med mamms och paps, igår med Fia, idag med Sara B och imorn med Jonas! Gör ens dag :) Fia kom med roliga nyheter! Hon tillsammans med 2 vänner ska resa genom Aussie i 1 månad och efter det ska de till Nya Zeeland :D Wiie! Förhoppningsvis stannar de i Auckland över en helg iaf! Får alltså träffa fröken Sjöö efter 10 långa månader ifrån varanndra. Kuljul! Idag har jag köpt album + tagit ut runt 60 bilder från året. Natalies avskedsfest är i helgen och tänkte tillsammans med Danni som tyvärr är borta tills fredag göra ett fotoalbum :D Redan börjat måla o pyssla i det! Lägger ut en fin bild imorn ;) Älskar clipp böcker :D Pilligt!! Nu ska jag nanna kudden - TRÖTT!! Men har svårt o somna :( Aja får ge det en chans!

PUSS!






happy

Trippen till Sydön är från och med nu bokad! :D
Jag tillsammans med den Ferie ö tjejen Bjorg ska bege oss hit och resa runt med Kiwi Experience i 10 dagar!
Whey!!





18 sep

Gårdagen spenderas med Danni och hennes syster igen! Shopping på dagen och filmkväll med svenskt godis och chips på kvällen! Dannis syster blev lika förälskad i Nya Zeelands shopping som vi är! För min del köpte jag en topp, en klänning och ett par underbara skor! :D En outfitt jag ska ha på mig nästa helg när Natalies hejdå party är! Taggad!






rugby world cup 2011

Känns så sjukt bra och kul att vara i Nya Zeeland när Rugby World cup spelas här i Auckland! Tyvärr var jag inte hemma för öppningen men vi kikade på den på en plasma tv på beachen @ beachcomber - Inte fel de heller ;) Här är en den av den mäktiga öppningen för er som missat den! Visas det i Sverige?



Fireworks



Så igår var det dags för the All Blacks att spela igen! All Blacks vs. Japan och vilken utklassning! Nya Zeeland ägde igår! Jag, Danni och hennes pappa inledde kvällen med att äta ute på en sportrestaurang för att kika på Hakan och den första snutten av matchen. Efter det gick vi ned till vattenkanten/hamnen där de har byggt upp en sjukt stor, ny, designad byggnad för alla att kika på rugbyn, festa och ha kul! Och bredvid den har de sjukt stora party tält överallt! Grym känsla! Efter matchen var det svårt att ta sig hemåt. Hela stan var fylld av människor och vägar var avstängda! Haha :D







Hakan! War Dance








16 sep

Ligger i sängen och njuter av att äntligen ha lite färg på kroppen igen! Tråkigt nog är det alltid magen som blir neger och ansiktet + armarna blir halv bruna.. Menmen.. Igår kväll åt jag ute på en Mexikansk restaurang med hela Dannis NZ familj + hennes pappa och syster som kom hit igår! Kul :) som en i familjen ;) Ikväll blir det att återigen käka ute med Danni + syster och far borta vid viaducten.. Vi letar efter en BYO (bring your own wine) restaurang men de är inte allt för populära så nära hamnen.. Hur som haver blir det att kika Rugbyn! All Blacks vs. Japan!

Nu ska jag hämta upp barnen! PUSS!





Vill tatuera in någon av dessa Silver Fern(ar) på revbenen! Vilken är snyggast?




Fiji!

"Bula Bula" (hej, hej!)

Den absolut underbaraste resan jag gjort är tyvärr över! Skulle kunnat stanna på Fiji och rest runt mycket mycket mer! Själva main island var inte alls en höjdpunkt dock! Huvudstaden är Suva men vi stannade i Nadi för att sova på ett hostel första natten innan resan till öarna bar över! Säger bara Jösses! Fiji är ett mycket fattigt land! Kändes som om man var i typ Afrika när man såg hur husen, gatorna, folket och allt såg ut! Våran shuttle buss som hämtade oss inledde våran första skreck för landet xD Plast soffor, inget sätbälte, en chafför som inte kan engelska och som kör som en idiot i ett land utan trafikljus eller regler! Fiji borna tycker inte om indierna som bor i landet så de är ju inte rädda för att nästan köra på dom asså! Haha och kan inte ens försklara hur hostelet såg ut.. Men som tur var behövde vi bara spendera en halv dag i Nadi innan båten gick till Beachcomber! :) En av världens bästa party öar! Helt sjukt roligt och fint! En fjuttig liten ö man kan gå runt på 5min och som endast består av sovrummen, restaurangen och en stor bar.. Ingen av rummen hade golv så man gick runt barfota överallt och väggarna var borttagna. Så pragtiskt taget så åt, festade och gick vi runt på stranden hela tiden med ett fjuttigt tak över huvudet! På beachcomber solade vi hela dagarna och festade hela nätterna! Kändes oss duktiga som lyckades ta oss upp till frukosten vid 8 efter 2 timmars sömn.. Vad gör man inte för att ligga på stranden och steka!? Träffade även några härliga grabbar som ägde en stor båt som vi åkte ut till mitt i natten! Men efter 2 helt underbara dagar på Beachcomber bar båten iväg till Mantary island. Namnet kommer efter rockorna (ray) som finns runt stranden där på mornarna. 10-20m långa.. Så man kunde snorkla och dyka med dom om man ville. Dock fanns det ca. 2 m långa hajar i havet också vilket jag ser som ett stopp tecken ;) Är skraj för typ en guldfisk så dykning är inget för mig :P Denna ö var lite mer relax och större men fortfarande sjukt vacker! Där träffade vi många Auckland bor vilka jag hoppas på att få träffa igen!

Skulle kunna berätta om varje dag i detalj men antar att ingen skulle orka läsa de så vill ni höra detaljer får ni skypa med mig ;) Hur som haver hade vi en sjukt bra tid där borta! Sol, värme, fest, gooooooood mat, och massor av härliga människor! Rekommenderar jag starkt! Lyckades också klämma till mig en timmes kropps massage för 250kr. VÄRT! ;)


Beachcomber!








































Vinaka (thanks)





Love my life!

ByeBye New Zealand..

Hello Fiji :D





almost there

Ella var sjuk idag med.. Suck! O det skulle inte förvåna mig om hon var det imorn med. Blir det så kommer jag iaf dra med henne till ett supermarket för måste införskaffa lite prylar inför resan. Redan tagit upp min gigantiska väska och börjat packa! Får man ta med 23kg på resan så får man ;) Så bara en jobbar dag kvar! FIJI resan kunde inte ha kommit bättre! Vintern har varit seg med mycket regn som gjort en liten depp.. Jag har jobbat, festat, sovit och inte rest allt för mycket så man börjar bli lite less på rutinerna. Jag behöver sol, peace n quiet, drinkar, umgås med mina vänner och inte ha barn omkring mig på ett tag! Torsdag-onsdag morgon blir det att brumma iväg! 1 dag i Nadi och sen 5 dagar ute på vift! Blir Beachcomber och Matary island! :) Såå taggad! Dock så är Fijis klimat känt för att regna mycket trots att det är såå varmt men förhoppningsvis klarar vi oss utan det. Några soldagar hoppas jag iaf på! Annars så har vädret här hemma varit kalas idag med. Hela veckan kommer fortsätta detsamma, dvs. 17grader varmt, strålande sol och blå himmel! Våren kommer perfekt till starten på Rugby world cup! På fredag kommer hela Aucklands himmel vara täkt med fyrverkerier då cuppen startas och Nya Zeeland spelar sin första match mot Tonga! På gatorna har nästan varannan bil man ser flaggor upphissade.. All Blacks flaggan möter ens blickar med silver fern:en på hela tiden! :) Det enda negativa med cuppen är att de kommer höja priserna inne i stan på ex. drinkar och ev. starta med inträde på krogarna pga av allllllllllla turister! Kommer vara Kuljuj iaf att få mingla runt med folk från hela världen inne i staden! Även om jag typ aldrig sett en hel Rugby match är det ändå ett måste att följa det här och bli insatt när det är så stort! Har sett Hackan några gånger vilket är lite småkul och mäktigt! Älskar sport så rugby kommer nog bli intressant! En biljett till en match kostar typ som billigast 700kr så kör på att sitta i en bar och kika på en plasma tv istället ;)

Men hur som haver. FIJI på torsdag!! :D Whey!!







5 september

Hemma med sjukt barn - igen.. Förhoppningsvis är fröken Ella frisk imorn så jag kan åka till gymmet och sen till köpcentrumet för att köpa lite saker till Fiji!! Solkräm, bodylotion och peeling handskar + kräm står på inköpningslistan. Måste även växla mina NZ dollar till Fiji dollar.. Har iofs onsdag på mig med men då tänkte jag packa! Ska på fika på kvällen där och sen dagen efter bär det av :D Aaaa kan knapt bärja mig!! SOL; BAD; FEST; BRÄNNA <3 Annars så början man verkligen se att våren har kommit nu! Är 17grader ute och strålade sol med blå himmel! Gör mig glad! Dock bara legat inne idag ändå och degat men om ca. en tjuga blir det att ta en nypa luft då jag måste hämta upp de andra barnen! Nu blir det att packa Katlyns afternoon tea som hon kan smaska i sig i bilen på väg till jazzen..

PUSS!






fashion week

En helt underbar dag från 10 hugget till 6! Blev att mingla runt bland alla andra, kika på flera fashion showar där några av NZ topp designer hade sina kläder på runwayen och kika på den fantastiska garage salen. Showarna var allt från bröllop, make up, klänningar, dam och herr mode, underkläder och mycket dans och musik! Det var på samma runway som New Zealands next top model vann dagen innan på! Sjukt kul! O de stora och många goodie väskorna man fick var verkligen en guldklimp! Jag och Danni började också bl.a mingla med två nya zeeländare som säljer märket JL här i NZ och som bara älskar Sverige! KUL! Utanför runway-rummet fanns det fina barer, stilrena och fashion soffor och några cafér/ restauranger. Man kunde även få sina naglar fixade för bra pris! Alla tjejer inne i rummet fick också gratis lösögonfransar på satta för de som ville. Shit - fatta att göra det i flera timmar i rad på mer än 200 tjejer! Vi kände oss iaf väldigt vackra, vi hade det grymt roligt ihop och man fick en magisk känsla när modellerna gick på runwayen. På kvällen åkte jag, Danni, Bjorg och Lily till mig för middag och filmmys! BRAAAA DAG! :D






















tgi Friday

Ikväll blir det Sushi lagande hemma hos Danni som sitter barnvakt med Natalie och Bjorg! MYS!! Förtillfället är Danni där uppe och nattar barnen medans jag känner mig som hemma och gör Sushi riset! Tar ju annars 100 år för riset att svalna ;) Smarta ja! Sen imorn far jag, Danni och Bjorg till Fashion week vid 9 hugget :D Whey! Det håller på hela dagen och jag är såå taggad!! Vi kommer dressa upp oss så oerhört fint och fancyt imorn! Gilla!! O sen på söndag är det garage sale från showen under hela dagen med.. Vet att jag inte borde shoppa något mer för att jag rinner ut av mina pengar men man måste ju dit iaf! Hade finast!!
PUSSS







Tumme upp



fastnat för denna låt, video och text! Så fin!




RSS 2.0