keep on going

Tjoho!

Sitter hemma i sängen med solen stekande på ena axeln! Idag är det nämligen som alla de andra dagarna denna vecka: strålade sol, blå himmel och runt 24 grader varmt! Underbart! Klockan är bara 11 så jag har inte hunnit gjort så mycket! Stressade med barnen grymt mycket imorse vilket var jobbigt men när vi tillslut satte oss i bilen blev jag på bättre humör! Gjorde nämligen en cd: skiva som jag sa igår vilket iaf tjejerna älskade! När Katy Perry Fireworks sattes på sjöng hela bilen för fulla puckar! Grymt kul! ;) Tjejernas röster är så starka, falska och så roliga! De går verkligen in fört till 100%!! Annars så har jag varit på gymmet idag! Har gymmat måndag-torsdag så kände för att gå på ett pass idag! Blev Body step! Inte alls så värst jobbigt (om man bortser från styrkan i slutet) men fruktansvärt svårt! Instruktören pratade i slang ord på engelska när man gjorde olika rörelser men hon förklarade aldrig hur man gör dom! Inte som hemma precis! Så jag fick använde hjärnan grymt mycket för att få in stegen! Men hon tyckte jag var bra för att vara första gången och hon tyckte jag skulle forstätta gå dit varje fredag - men får se! Ska testa zumba nästa vecka! :D

Annars har mitt tränings schema sätt ut så här: 30min snabb powerwalk på rullbandet, 15 minuter av dem med riktig uppförsbacke! 3 styrkemaskiner där jag kör 3 gånger 12. En bröstmaskin, en för rygg och under armarna och en för baklår och rumpa. Sen kör jag 15 på crosstrainern men högt tempo och på hög nivå så jag svettas lite till..Tillslut kör jag 1 magmaskin och sedan andra magövningar på matta! Allt detta tar ca 1timme och 10 minuter! Helvärt! :) Dock kommer säkerligen all min träning vara förjäves efter alkoholen nu i helgen! Menmen... Då går de ju jämt ut! Nästa vecka kör jag påt igen! Skönt!! :) Älskar att ha egen bil och bara 7minuter till gymmet från huset med gratisparkering!!

Nu blir det duschen!! O sen packa och fixa iordning mig för ikväll.. Självklart bränna några fler skivor! ABBA är ju nästan ett måste ;) Alla älskar dom här och man är ju stolt över att vara svenk ibland lixom ;)

Ses på söndagkväll!! Nu blir det Cormandel resa med tjejerna :D


Haha vackert xD







Road trip skiva!

Sitter och bränner över lite låtar på en cd så vi har en riktigt nice roadtrip skiva inför imorn! DOCK så försöker jag ladda ner en Nya Zeeländsk låt som ligger på deras topplista här men hittar den inte!! O de jag hittar finns ingen musik på!! Sucks :/ Kanske kan vara så att låten inte kommit till Sverige än? Inte för att Frostwire är svesnkt precis då.. Men har den inte kommit till Sverige: Lyssna och njut! Avalanche City med låten Love Love Love! Blir man inte glad :D









31 mars

Ännu en morgon på gymmet! NU blir det dusch och sedan brumma mot Sylvia Park där jag ska träffa Danni! På schemat står Sushilunch och shopping! Gillart!

LOVE!!

spicy?

Tydligen tycker barnen att min mat är för spicy!! TRÅK! Föräldrarna älskar stark mat som jag och de uppskattar med ny mat i familjen.. Lite variation från innan lixom! Idag gjorde jag spagetti bolognese av en pastasås så var ju tvungen att stoppa lite kryddor i den för att såsen tillsammans med köttet skulle smaka något annat än bara tomat! Jag använde mig av chili, italienska kryddor och typ herbs som orogano! O självklart vitlök it! Smaskens!! Visste egentligen innerst inne att barnen inte skulle gilla det för först gillar de bara mat som är simpel och mat som inte smakar och inte är stark!! Men de äter ändå så fruktansvärt lite så känns bara värdelöst att laga mat som de gillar och som vi anser inte smakar någonting! Klurigt läge! Aja jag, jaqui och Mark älskade min bolognese! O den var inte stark! Hade bara en ton av spicy i sig! De som räknas :)

Mäster kocken Staaf! ;)





sovmorgon?

Japp det var tanken idag! Jaqui ska nämligen till Taupo med jobbet över några dagar nu så hon sa att hon kunde skjutsa barnen till skolan idag.. Jag fick alltså sovmorgon! Min sovmorgon slutade med att jag gick upp halv 10! Började med att jag vaknade klockan 8 av Liams jävla saxofon! Han glömde säkerligen bort att jag låg och sov men ändå!! Suuuur!! Sen var de ju ganska svårt att somna om när man hör barnen springa på övervåningen. Hela taket skriker!! Sen när familjen åkt till jobbet runt halv 9 kunde jag äntligen börja somna om. Vad händer då, då? Jo byggarjobbarna börjar med att borra så hela huset skakar och slänga av taket när på gräsmattan.. morr... Aja kunde ligga och snooza iaf TILLS någon knackade hårt på min dörr och skrek Hello!! Grrr igen! Då var det rörmokaren som skrek genom dörren att jag inte fick använda något vatten på övervåningen! Okej svarade jag lite glatt! Sovmorgonen halvt förstörd.. Bara att ta sig upp då och bege sig till gymmet! Här hemma gick det ju inte att få lugn o ro precis ;) Aja fick 1½ timmas sovmorgon! Skönt det!







Life is good!

Blev inget Sylvia Park efter gymmet imorse! vädret var för bra ;) Blir att åka dit på torsdag istället med Danni! Då blir det att köpa cd-skidor så jag kan bränna heta skivor till bilen och trippen och även shoppa på mig alkohol till helgen! Kommer bli grymt kul! För er som inte kommer ihåg så ska jag till Cormandel i helgen med 13 andra tjejer (bara träffat 5 av dem förut). Där ska tillbringa helgen i en av tjejernas värdföräldras beachhus! :D Om vädret är med oss blir det stranden, härliga resor runt där, kika på fina platser och feta fester! Kuljul! Men idag som sagt gick jag och Danni ner till stranden och hade lunch på klipporna vid havet på stranden! Jag bjöd hem henne till my place men pga av byggarjobbarna håller nu taket på att rammla ner och man hör knappt inte vad man säger till varandra! Så vi bestämde oss för att gå ut ;P Dagens lunch blev Sushi! Aldrig ätit förut men GUD VAD GOTT!! Valde inte de med fisk, lax eller tonfisk i dock för de är blä utan med kyckling, räkor, avovado och svamp! Tillsammans med det klibbiga riset och soyan var det Mumma!! :D Inte för kalla heller som jag ogillar utan helt perfekta ljumna! Ska jag såå fortsätta att äta! 35kr för 5 bitar - blev man perfekt mätt på! Duktiga jag! Dock sög jag på att äta dom! Kan inte äta med pinnar så åt med fingrarna men mina ville inte hålla sig hela så jag smulade och kladdade ;) menmen.. Efter det brumma vi till Mission bay och åt glass på stranden i solen!!Life is good!! Ikväll är det bara jag och föräldrarna som ska äta så ska göra en champingjonsoppa!

Nu blir att vila en halvtimme tills jag ska hämta upp barnen! CU!!







29 mars

Idag blir det gymmet igen och sedan till Sylvia Park shoppingcenter med Danni! Bra dag! Klockan är nu 7 på morgonen och jag är skittrött och frusen! Pga av renoveringen har vi hål här och var där uteluften läcker in!! Te nästa säger jag bara!! CU!


2 månader

2 månader har nu paserat för mig här i Nya Zeeland! Time is running!! O jag trivs bara bättre och bättre! De senaste veckorna har varit roligare än andra mycket pga. att kära Sara both har spenderat 6 veckor i huset! Skjutsade fröken till flygplatsen igårkväll vilket var tråkigt! Fast jag inte hade någon aning om vem denna tjej var för ca. 6 veckor sen måste jag erkänna att efter denna tid känns det som att vi har känt varanndra i flera år! Konstig känsla.. Tråkigt att man kan bli så fäst vid någon på så kort tid och sedan få en svällvåg med tankar efteråt som säger: kommer vi någonsin att träffas igen? Det hoppas jag verkligen på! Kanske inte detta år, men som sagt livet är långt! Jag kan vänta! Det jag skulle sammanfatta iaf är att det känns väldigt tomt utan henne nu i huset! Ingen att spendera hela dagen med, ingen att fråga vad ska vi laga för mat ikväll?, ingen att busa runt med och vara knasig med! Ingen att sjunga som en gummiboll med.. Kommer sakna när jag pratar med mina vänner att vi kan komma, och vi vill göra.. Känslan är säkerligen temporär men just förtillfälet saknar jag tösen! Får börja vänja med vid att igen börja prata i JAG form!

Hoppas operation går bra Sara och att dina drömmar om Canada och NZ går som du vill och planerat!! Kommer sakna dig!!




















festligheter!

Hejhej!

Klockan börjar dra sig mot sent och jag är helt slut! Varit ute 2 kvällar i rad nu och har inte sovigt så överdrivet länge! Imorse blev jag iaf inte väckt av en saxofon klockan 8 på morgon... Tack!! Så låg och snoozade i sängen till hav 2 innan jag gick upp för att äta frukost! Men gårkvällen iaf var riktigt roligt! Jag tillsammans med 1 svensk tjej och 13 tyskar förfestade hemma hos Jette. Där blev det dans, sång, drinkspel och massa roligheter! Hade med mig ett riktigt gott vin vilket gjorde susen! På natten efter taxifärden blev vår första anhalt Carpark! En sjukt bra nattklubb med riktigt bra musik! Där stojjade vi länge innan vi vandrade vidare till andra klubbar och slutade tillslut på carpark igen! Under tiden han jag, Natalie, Danni och Jette shotta upp 1 hel flaska med Jägermeister ute vid hamnen! Aldrig igen.. VI tog med oss shotglas från en klubb och vandrade ut på hamnen full som en kastrull och sjöng mängder med sånger! Vi måste ha sätt allt för roliga ut ;) Så efter massa shotts, dans, och en kebab blev det tillslut att brumma hemmåt! Ingen allt för sen kväll.. Blev bädden lite efter 4 så jag somnade som en stock på kudden! Blir att krypa ner under täcket nu med och förhoppningsvis somna på minuten!

Godnatt Nya Zeeland, Godmorgon Sverige!













Nu kör vi!





26 mars

Trött, tröttare än tröttast!!
Igår blev det en spontan utgång för mig, Sara och Danni vilket slutade med dans, alkohol och massa skoj! Så idag är jag ganska seg - kunde nämligen inte sova ut! Liam som precis fått en Saxofon (bara för att testa?) började blåsa för fulla puckar imorse klockan 8! Grrr!!!!! Sedan började hela huset vakna utan jag så kunde inte somna om! Familjen är aktiv 24/7 så inga sovmorgonar för dem! Blev lunch för dom när jag stod och gjorde min gröt ;) Som vanligt dvs.. Annars idag har jag varit på bio med barnen! Blev att se RANGO. Ingen höjdarfilm kan jag lova! Barnen tyckte den var bra och rolig men jag höll på att somna antal gånger.. Det enda som var komiskt med filmen var att det var Johnny Depp som spelade rösten till ödlan det handlade om... :P Ikväll blir det utgång igen! Så ska vid 8 iväg till Preepartyt som hölls hos Jette denna kväll med ca. 8 tjejer till! Kommer bli roligt! Ännu mer dans och dricka så kommer vara död imorn! Menmen ska ändå bli dåligt väder imorn innan det vänder för en fin vecka! :D

Nu blire mat i min fina blåa mysdress!!

Pusspuss








Bay of Islands!

Den grymma helgen asså! Lördag morgon klockan 06.45 mötte jag och Danni upp Jette, Nina och Leah med våra mega backpackersväskor! Eller iaf min väska räknades till den kategorien! Visste inte riktigt vad jag skulle ta med mig så tog självklart med mig lite extra ;) Använde dock allt kan jag lova! Mark garva åt mig när jag snubbla till lite när jag kämpade att få på mig den stora och tunga väskan! Kändes som om den var lika stor som mig! Nästan..



Iaf jag och mina 4 medkamrater hoppade på Kiwi Experience bussen som var full med andra backpackers från världen över! Var riktigt roligt! Resan upp till Bay of Islands tog ca. 5 timmar och då stannade vi på massvis med ställen för att kika på fina vyer, ta kort, äta och bara sträcka på benen! Älskar Ny Zeelands natur så man kan bara stå och kika på den i tusen år! Gräset är grönare på andra sidan! Naturen är täckt med granskog, afrikanska träd, palmträd av olika slag och massvis med exotiska buskar!! Finns ingen annan stanns alltså!! Det fina är också att mella hela regnskogen finns de massvis med ängar med får eller kossor i och stora gröna kullar i olika former och höjder! Bredvid allt finns också fina stränder, berg, havet och små sjöar!

När vi kom fram till Bay of Islands bestämde jag och tjejerna oss för att simma med delfiner!! O de fick vi!! :D Grymt bra beslut av oss! Vi begav oss ut i en båt med en instuktör för bara 80dollar och fick se hur de fina, vilda delfinerna simmade omkring oss och hoppades massvis! Delfinerna var ca. 3-4 meter långa så de såg ut som små valungar! Var verkligen nervös när vi klädde av oss till Bikini och satte på oss snorkel och simfötter! Men gud ilken känsla det var! De var så vackra och stora!! Intruktören sa åt oss att sjunga, knäppa med fingrarna eller bara göra kullerbyttor i vattnet för att fånga deras uppmärksamhet men det gick verkligen inte! När 2 mega djur som är sjukt vackra kommer 1meter under ens fötter kan man inget annat än att hålla andan och bara bli helt paralyserad!! Älskade det! Självklart blev jag ganska sjösjuk pga av att vi stod så mycket i båten men det var de värt!! Någonting jag lugnt skulle kunna göra igen! De låter så sött under vatten så man hörde när de var nära och då slog hjärtat ett extra slag! Tyvärr kommer aldrig en bild visa hur magiskt och vackert allt var men de gör inte så mycket! Det var en grym upplevelse och kommer stanna i mitt minne länge!


















På kvällen blev det att göra sig hemmastadd på det hostel vi stannde på! Alla tyckte de var skitfräscht för att vara ett vandrarhem men jag tyckte inte om det! Ogillar att sova med främlingar i samma rum och ha skabbiga små badrum och dålig dusch! Det fanns stora vardagsrum och kök men ändå! Tror jag är rätt så bekväm av mig återigen så föredrar att sova på hotell ;) haha! Men på kvällen som sagt blev det BBQ och lite vin på "uteserveringen" tillsammans med massvis av andra backpackers.. <kuljul!>



På lördagen blev det en tidig morgon igen! Klockan 7 avgick bussen till Cape Rigna! Det är Nya Zeelands norraste punkt! Där besökte vi den 19mils långa beachen, fina berg och skogar! Det fräckaste när man stod på kanten av Nya Zeeland var att man kunde se Stilla havet komma från östkusten och Indiska oceanen från västkusten som krockade i mitten av havet! Var som ett vitt sträck av vågor där de krockade! Vi badade i både haven på samma dag.. Dock fick vi knappt bade i Iniska oceanen för det är ett riktigt agressivt hav så vågorna var ca. 4m höga och undervattenströmmarna var de starkaste jag någonsin känt! Hade vatten bara över fötterna men ramlade ändå i vattnet!

















Ännu en fruktansvärt rolig grej vi gjorde på resan var Sandboardning! Vi klättrade upp på ett ca. 30m högt sandberg och åkte på en sandbräda ner på mage! Jag fick nog upp speeden 70km/h vilket var galet roligt! Efteråt var hela kroppen täckt av sand!! Ibörjav var jag skitnervös eftersom busschaffören berättat om alla risker och hur man svänger och hur man ska ligga mm.. Sandberget var brant som satan så de kittlade lite i magen när jag klättrade upp! Men på toppen - vilken utsikt! Skog, massa sandberg, havet, och man såg sjukt långt!! Jag gjorde åkningen 3 gånger och säger bara att jag sååå gärna vill göra de igen! Vilken kick :D










Denna kväll efter en dålig, kort dusch blev det party!! På hostelet var det välgörenhetsfest för Christchurs så man fick betala precis vad man ville för vin, cider eller öl! Alla pengarna gick till Christchurch så det var som en tunna där man lade pengarna i efter man köpt sin dricka! Viss betala 20 dollar för ett glas vin andra 1 dollar.. Jag körde mycket på 2 dollar vilket är 10kr ;) Värdkväll!! Dagen efter blev de sovmorgon till 9 och därefter frukost och lunch vid stranden och lite shopping innan bussen gick hem igen till Auckland!

Hela resan med buss, aktiviteter, mat mm gick kanske på 2000kr vilket var såå värt! Under hela bussresan med pratade busschaffören i mikrofonen hela tiden och berättade om maorihistoria, nya zeeland historia och bara babblade på om att vi såg och vad som funnis där förut mm.. Helvärt!!!

Grymt bra resa!!! Vill redan tillbaka...







Tillbaka!

Förlåt för dålig uppdatering men har som sagt varit borta ;) Ska berätta allt om Bay of islands när jag får tid och ska även lägga upp massa med härliga bilder då! Dock inte en bråkdel lika fina som verkligen var att uppleva och se!

Just förtillfället sitter jag och glor på min fina triceps på vänsterarmen som har fått en fin "lårkaka" och ett mega blåmärke på sig! Busschaffören med kiwi Experience sprang på mig! Klockan börjar också närma sig 10 så ska börja göra iordning mig! Kom nyss hem från Sylvia park med Jette, Nina och Leah där vi har gått på bio! En faktiskt heltokej film! Jag tyckte om den :)



Annars idag har jag varit på gymmet med en instruktör som satte ihop ett program för mig! Ska köra det i 1 månad + gruppkursen och sen ska jag träffa honom igen för ett nytt hårdare program! Känns bra att stega sig uppåt med program! Ska försöka köra 4 gånger per vecka! + promenader varje dag! Känner mig redan efter 2 månader svullen och större så vill verkligen komma igång med intensiv daglig träning!

Imorn ska jag fika med en svensk tjej som kom hit till NZ i fredags som skrev till mig på Facebook.. Tydligen får många av de nya au pairerna mitt namn som en "person som du bor nära" och skriver till! Ingen annan av mina vänner som bor i närheten har träffat nya vänner så - mysko men värt!

Nej bedtime! Natti!






Here I come!

Hatar att packa! Hatar att hela tiden vara orolig ifall man har glömt något!
Men idag är det ett måste att packa! För jag ska nämligen till Bay of islands imorgon med Kiwi experience! Kommer bli galet kul! Det blir jag och en till svensk tjej och 2 tyska tjejer! Resan kommer att hålla på från 07.00 imorgonbitti till måndag kväll! Blir att brumma norr ut och stanna på flera fina ställen, bay o islands och tillslut Cape rigna! Blir att sätta foten på Nya Zeelands norraste punkt och se ut över havet där Indiska oceanen och Stilla havet krockar! Ser så mycket fram emot en helg med äventyr, fest med stor F, simma med delfiner, åka sandboardning och bara njuta och ha galet kul med folk från hela världen! HOPPAS verkligen att vädret kommer bli bra!!! Jag har fått låna Marks backpackers väska så jag har gått om utrymme att packa ner allt jag behöver! Blir nämligen att sova hos den svenska tjejen inatt för alla de andra tjejerna bor i Remuera vilket är mycket närme Kiwi experience office än där jag bor så smidigare om jag sover där! Då kan vi ta bussen alla 4 samtidigt! :) Kalasbra!

Nu ska jag fixa lite med tvätten och sen åka ner till stranden för att kika hur mycket pengar jag har på kortet! Sen ska jag packa!!

Ses på måndag eller tisdag!!

Cheers! :)







trevlans dag!

*Legat på stranden

*Handlat mat till huset

*Plockat ut allt i kylskåpet och fört det till garage kylen

*Haft Picknick med barnen i Mission bay. Blev att laga Pannkakor och ta med massa frukt och kakor! Barnen älskade att få simma i fontänen och bara busa!

*lagat spagetti carbonnara (ostsås med bacon med svamp) som äntligen barnen älskade! Gick även hem hos föräldrarna!










värt!

Skagenröra med bakad potatis och chiabata igår och Tacopajen idag gick hem hos the Mckanny family! :) Om man bortser från barnen ;) Nu blir det att brumma iväg till Mission bay för en kaffe med några främlingar! Gick med på en au pair sida på facebook där de var någon tjej som skrev att hon ska upp 1 helg i april till Coromandel (sjuk fint där) och frågade om några ville följa med! Hon har 6 extra sängar.. Varför inte tänkte jag? 1 chans att träffa nya människor + 1 chans till att åka till Cormandel! Var fler än jag som svara så nu är vi ett gäng med främlingar som ska träffas över en kaffe på Starbucks och planera resan! Värt!

CU!!





godmorgon?

Uppe med tuppen 06.20! Godmorgon Nya Zeeland! Nu sitter jag i träningskläder i sängen och väntar på att jag ska knalla uppåt för att barnen är vakna.. Har lite problem med att få barnen att äta sina lunchboxar så sen igår har de fått börja med att göra sina egna lunchar för ett tag! Inte så nyttigt men nu får de iaf i sig något! Så jag gör inte så mycket under "göra lunch-box tid"! Hjälper istället till med barnen frukostar innan jag gör min egen! Havregrynsgröt med müsli, skivad banan och mjölk! Enda "nyttiga" frukosten här.. Dock smakar den inte som hemma kan jag medge! Idag ska Liam försökta ta bussen till skolan, vilket kan betyta att jag kan komma tidigare till gymmet idag än vanligt! Tjejerna vill jämt komma tidigt till skolan så jag säger inte emot! Nu vill jag nog uppåt och ta mig en kopp te! De har ju inga Kaffebryggare här! Gör de kaffe blir det med en såkallas pressmaskin! Kaffe+vatten i en en sådan maskin där man trycker ner silen och wisp så har de äckligt kaffe som ingen gör! Vår familj har en cappucinomaskin vilket är väldigt ovanligt här, men ändå! Vill ha det svart kaffe och inte så sött :)

Idag blir det nog stranden igen! Ogillar mina soleksem, men kan inte göra så mycket åt saken! Är bara för varmt för min kropp.. Får bada mer ;) Dock tror jag det kanske blir regn i helgen när jag ska till Bay of Islands :( Men håller tummarna för att det inte gör det! Blir jag, Danni, Jette och Nina som far dit! Galet taggad :)












Busbad!

Måndag idag då! Den har varit en riktigt mysig dag! :) Dagen började med att jag och Sara tog bilen på morgonen till Titirangi där Bubbles och Brian bor (marks föräldrar) vilket var supermysigt! De är jättegulliga, pigga och snälla så vi tog oss alla tillsammans ut med bilen under dagen! Kikade i fina sovernier butiker, fina vyer och bara njöt av vädret! Slutade med lunch, kaffe och kaka hemma hos dem! Mmm.. På vägen hem fick jag åka ensam för Sara skulle till en vän i Titirangi men jag fann min väg hem! Tycker motorvägen här är så läskig men jag klarade av den! På eftermiddagen när jag hämtat barnen åkte vi ner till Mission Bay och lekte lite i parken! Finns en jättefontän precis vid stranden som man är tillåten att bada i om man vill! Skitknasigt! Skulle jag aldrig dock få för mig ;) Men barnen älskade det! Ella var hos en vän så var bara jag, Katlyn och Liam! Blev bara 30m där men på torsdag har jag lovat dem att vi ska ner dit igen efter skolan då jag ska göra deras afternoon tea till picknick och så ska de ta med badkläder! Lovat bl.a Pannkakor men får se hur det blir med det :P De äter iofs bara 1 var så inte överdrivet jobbigt o göra ;) Inga storätare precis! Appropå mat så gjorde jag greencurry wook ikväll vilket uppskattades! :) Kuljul!

Nu blir det bädden och imorn Skype med Natha!! :D <3













Det kallas Party!!

Grymt bra tjejkväll med Sara, Natalie och Jette! Låter bilderna få tala för sig själva..






















Devenport!

I lördags hade jag en mysig tid med sara i Devenport hela dagen! Devenport ligger bara ca. 30min här ifrån. Är bara att åka in till Auckland city och sedan ta Harbor bron över till North Shore.. Vädret var underbart och vi hade med oss våran egna picknick! Blev Tzatsiki, grillad kyckling, sallad och så köpte vi en färsk baguett! :) Var riktigt mysigt att kunna sitta i solen och kika ut över havet och bara njuta och äta! Älskar tzatsiki!! I Devenport åkte vi först upp till vulkanen Mt. Victoria och busade lite! På toppen av vulkanen finns det nämligen konstgjorda svampar överallt som vi hade lite roligt med! Blev att hoppa, stuttsa och fotografera så klart! Nere vid hamnen köpte vi sedan glass och gick runt och strosade! Glass smaken mochacciono fanns!!! <3 Kaffe glass är ju bara bäst! Dagen slutade på en härlig strand nära hamnen där vi fortsatte med att busa! Folk måste trott vi var knäppa som vi höll på! Vi sjöng schlager, försökte ta hundratals hoppfoton i havet där alla hopp slutade med värsta vurpan och plasket! Vi tog även massvis med självutlösningskort då vi sprang fram och tillbaka från strandkanten till havet! Haha! Var fruktansvärt humoristiskt! När väl Bellas hemska soleksem började komma tillbaka runt 4 drog vi oss hemmåt! Skulle ändå ut på kvällen med Jette och Natalie så var värst att hinna hem och koppla en snutt först!

Härliga och skojsiga bilder från dagen!



































senaste nytt..

Som ni flesta redan vet så drabbades Japan av en Jordbävning imorse och efter det drabbades det av en tsunami! Nu varnas bl.a Nya Zeeland för tsunami varning! Imorn kan det bli så att vi inte får gå ner till stranden eller bada! Dock bor vi typ 100m från stranden så är kusligt.. Men troligtvis händer inget allt för farligt! Fillipinerna och Hawaii ligger i riskzoonen och vi ligger 6 tidszoner framför dom.. Så får se hur det blir med våran dagstripp imorn! Kanske får bli att åka in till Auckland och gå runt i parkerna där och kika på Pacific festival.. Dock är typ hela Auckland omgiven av hav! Blir att kika på nyheterna igen klockan 9 imorgonbitti! Läskigt det där med naturkatastrofer! Inget man kan göra åt saken! Men iofs bra att jordbävningen hände utanför Japan i havet, annars skulle hela landen ligga i spillror eftersom den låg på grad 9.. Lika stor som den i Thailand!



Menmen inget jag kan göra åt saken nu, bara att vänta in senaste nytt imorn!

Bye!




ångest..

Nu har vädret varit toppen heeela veckan och det ska fortsätta så hela nästa vecka också! Underbart eller hur ;) Jovars jag älskar det men jag har börjat få tillbaka mina soleksem nu! Får så kallade värmeutslag om jag solar för mycket och för länge.. Vanligtvis får jag bara det på bröstet och högst upp på armarna mot armhålan. De går ju givetvis över en natt med kortison men idag har jag fått dom över hela ryggen :( O på ett ställe är det skitrött och gör apont!! Ville inte sola ansiktet idag för jag ville att brännan skulle försvinna (vilken den typ har) så blev att sola ryggen i bara 2 timmar, men ändå detta!! AJ!! Så vill ju så gärna ge mig ut i solen och steka även fast jag vet att kroppen min vill ta en dag uppehåll från solen! ångest... Låg iofs ute i solen idag från 11-2 vilket kanske inte är de bästa timmarna att sola heller! Men imorn blir det antingen vattenskidor med båten eller så gör jag och Sara en dagstrip till någon fin beach up north! :) Blir kanske vilodag på söndag?

Nu ska jag hämta Liam och sen snabbt hem för att göra iordning alla barn till simningen!

PUSSS





värt!

Känns ju värt att Auckland är utsedd som världens finaste och bästa plats att leva i denna sommar för 2:a året i rad!!


Ta sig i kragen..

Idag har jag även som de andra dagarna legat och stekt på stranden! Låg bara 3 timmar men det räckte! Är så varmt och man blir så brun :D Dock så glömde klantiga jag att smörja in mig i ansiktet!! Vem glömmer det? Så nu är jättebrun och röd som en tomat på kinderna och näsan! Dock inte så bränd som man borde bli utan solkräm i Nya Zeeland så det är jag glad för.. Annars idag har jag agerat taxi för barnen hela dagen! Även hjälp till med matten och maten! Är ensam med barnen nu för Sara är och träffar en vän så försöker få barnen i säng.. MEN... de ena har för mycket överenergi, och de andra kan inte somna! Men förhoppningsvis ligger de nu. Ska kika till dom igen strax :) Så imorn är det ytterst viktigt att jag inte försover mig!! Eftersom föräldrarna inte är hemma.. Har de senaste dagarna nämligen lyckats stänga av 2 alarm i sömen. Hur lyckas ja? Så ska lägga mobilen meter bort från sängen denna gång!

Imorn blir det annars gymmet och solning igen! Dock med kanske en handuk över huvudet. Känner mig röd som boken nedan för! Nämligen läst färdigt min "Gåtornas Palats" bok av Dan Brown (älskar hans böcker) så ska nu ge mig in på en SVÅR en!! The lord of the rings! 1200 sidor lång och på engelska! Sicken utmaning :) Klar om ett år eller xD Nej då, men älskar filmerna så ville läsa böckerna med! O lika bra och läsa den på eneglska när jag ändå är här för att lära mig engelska! Så blir att inviga boken ikväll!

Pusspuss








A normal day!

Igår gick jag och Sara ut på en promenad! Blev foton uppe på kullen så vi kunde se ut över hela St.Heliers och Auckland. Så vackert!! Älskar att gå på promenader här!! Alla färger är så starka och klara, alla blommor och träd grönskar, havet och himmlen är så blått och alla människor är så trevliga! Alla hälsar på varandra, smilar, pratar och bara är allmänt övertrevliga!! Älskart! Vi svenskar hemma I sverige är så reserverade! Vi bryr oss nästan bara om oss själva och våra vänner! Här i alla affärerna frågar alltid kassörskan hur man mår, hur ens dag har varit och vad man gör här! O man frågar alltid tillbaka och de är så öppna och gästvänliga! Efter prmenaden blev det beachen!! :D UNDERBART! Där träffade vi Danni och solade och badade! På eftermiddagen var det lågvatten (som de alltid är) och då gick vi ner med katlyn till stranden! Lågvatten är både mysigt och äckligt! Är lerigt och sjögräsigt att gå på men ibland kan man sitta på öar i vattnet och sola! O det är härligt! Men föredrar högvatten! Man kan inte bada när det är lågvatten! Är hundra meter innan de djupa kommer...

Bilder från dagen! :)




























8 mars

Idag blir det ännu en dag på stranden :D Jag bara älskart!! Jag och Sara tog massvis med foton igår så de ska jag lägga ut så ni får se hur underbart jag har det! Ev. blir det på facebook men då linkar jag ;) Nu ska jag äta min havregrynsgröt och mitt löskokta ägg och sen ska jag smörja in mig med solkräm! Ett MÅSTE här! Solen är sjukt stark.. Cu :)








En dag på stranden!

Efter gymmet imorse blev det att steka på stranden med Sara! Blev även lite beachtime med Katlyn senare på eftermiddagen med! Älskar... Blir nog stranden hela veckan som vädret ser ut :D








Kiwi Experience!

Nu är trippen bokad med Kiwi experience! Kiwi experience är Nya Zeelands legendariska "Hoppa på, Hoppa av" äventyrs buss. De gör många resor/trippar runt i hela Nya Zeeland och erbjuder alla att följa med. Så det är ett gäng kiwipeople som håller i:t och massvis med människor från världen över som följer med! Speciellt många backpackers hela tiden! Det blir fest, kultur, äventur och massa roligheter! Ser så fram emot det :D

Vi ska norr upp i Nya Zeeland där de finaste stränderna finns - Bay of islands! Jag, Danni och Nina. En svensk tjej och en tysk.. Kommer bli galet kul! Där blir det att simma med delfiner, snorkla, åka kajak, sola, åka Sandboaring och mycket, mycket mer! Den 19:e mars-21:e mars! :D

Bilder!









Cape reigna! Nya Zeelands norraste punkt!




Dät möts 2 hav och det sägs att man verkligen kan se hur haven krockar med varandra och har olika färg på sig!

LÄNGTAR!!






gymkort!

Nu är gymkortet införskaffat! :) De kostar 225kr för försumman och sedan dras det 100kr varje vecka från mitt svenska konto! Men det är det värt!! Gruppträningar på land och i vatten + gym och pooler! Längtar redan tills imornbitti då jag ska träna för första gången där! Blir att äta frukost innan barnen går upp. Alltså får jag sätta klockan tidigare än vanligt.. Blir att sätta klockan på 06.15 istället för 06.45..

Nu blire bädden! Helt slut efter 2 sena utekvällar! Här stänger krogarna när alla personer försvinner.. Hum runt 8 på morgonen ibland! :P

GODNATT





Crazy lördag..

Sammarfattar det så här!
Galna killar, drick lekar, frisbee lek inomhus, alldeles för mycket alkohol för alla och sjukt värda och roliga människor!
En fest med stort + i kanten..






















tlött..

Ligger i sängen och är bakis! Kikar på lite One tree hill avsnitt jag missat de senaste 2 veckorna.. Fastnade för denna underbara låt! Finast...







Friday Night lights

En grymt bra utekväll! Sverige kan ta och kasta sig i väggen.. Carpark en klubb nere vid hamnen ägde sönder igår kväll!! Jag och 2 svenska tjejer till stod i mitten på dansgolvet i en liten upphöjnad framför dj:en och där var det livat! Vi tillsammans med 2 tyska tjejer stojjade runt där och shottade, dansade och hade en grymt kul kväll!! :D Blev att besöka andra klubbar också och bara kunna gå in och ut ur alla! Inga kostnader.. Helvärt! Det kan kosta ibland på lördagar men då kostar de bara 5 dollar..

Ikväll kör vi påt igen!! Samma ställe, nya människor, ny förfest!! GÖTT!!



















växlande

Nu har jag legat 2 timmar på framsidan och svettats och stekts i solen, men så plötsligt!! MOLN! :( Så nu är himmlen igenmolnat men det är ändå typ 26grader varmt.. Åska på G? Hoppas inte! Blir alltid sängliggande när åskan kommer och luften bli kvaf.. Ikväll blir det födelsedagsfest hos Jette med Natalie,Leah, Sara och Ida så det blir kuljul så hoppas vädret håller sig i skinnet!! :D Förhoppningvis träffa lite kiwibor ikväll då med!

Igårkväll shoppade jag och Sara festkläder och dricka! Blev en fin aprikos topp för min del och en jeans byxdress.. Ev. blir det den aprikosa ikväll, svårt det där :P Men måste bestämma mig snart, för efter barnens simning blir det fort hem att göra iordning sig! Aja meninglöst inlägg men ändå ;)




610303

Idag är det ingen vanlig, nej för idag är det världens bästa Mammas födelsedag!
HURRA HURRA HURRA!!

Grattis Mamma på din 50 åriga födelsedag! Tänker på dig massor och saknar dig speciellt mycket en dag som denna! Hoppas du och Anders har det alldeles underbart i Thailand nu! Såg att du fick champagne som frukost på sängen - det var du värd!!! Ha det underbart där så Skypar vi så fort vi kan!! :D

ÄLSKAR DIG <3
Du är det bästa jag har och jag tycker om dig så mycket..









Äventyr som lockar!

jet-boating




paragliding




caving



Droppstenar under marken i grottor.. Man får gå igen vatten, klättra, osv..

rafting



Surfing



Vindsurfa



Sandboardning




swim with dolphins



Snorkling




Mycket jag vill göra men osäker om jag vågar! Men mycket att se fram emot om jag bestämmer mig för att göra det!! En sak är säker iaf! Jag kommer ALDRIG göra Skydiving (även om det är sjukt billigt här) eller bungyjump (även om det uppfanns i NZ och är fruktansvärt vanligt och göra överallt) Så morsan oroa dig inte ;) De andra saker är inte alls lika farligt!! KULJUL!!





Fotomodellerna ;)

Mina tösar är ju för söta! De älskar att vara med foton och de bara älskar att få spela små fotomodell alltså! Antingen vill de vara ensama på fotot och vara söt eller så vill de göra ett crazy foto! Igårkväll hade vi en riktigt mysig kväll nere i min säng där vi gosade och tog massvis med foton! här är lite smakprov ;)




















Hemma med sjuk Katlyn..







Dagen har bestått av två filmer.. En sjukt dålig anemerad film och sen the Proposal! Såå bra :) Även lite mys utomhus, bokläsning och lunchbrake! ;)



Annars ikväll har jag och Sara lagat ungspannkaka till familjen och sen farit till Starbucks i Mission bay med en ny svensk tjej som heter Daniella! Träffa henne på orienteringskursen, riktigt trevlig och lättsam! Gillar!

Haha garva gärna åt bilderna, de är inte så seriösa eller vackra xD Men va fan!

Imorn hoppas jag på beacheeen!!





Saknar...

Paps och sis!

Anders, Morsan & jag

Sis & jag

Morsan & jag

 

 

 


the first day of autumn!

Idag har jag STORhandlat!! Efter att jag fått Jaquis bankomatkort gav jag mig ut till Pack 'n save under dagen! Blev totalt mat för 1500kr.. Men köpte mycket bra saker - och ekonomiskt! Köpte bl.a större potatis och ris påsar! Ca. 10kg istället för att köpa några stycken åt gången. Sedan köpte jag allt som behövdes fyllas på; yougurt, flingor, ägg, grönsaker, kött, pålägg mm. Var roligt! Då kunde jag välja lite mer yougurtar och bröd som är godare och lite nyttigare! Helvärt! Dock är systemen på mataffärer här skitdåligt! Kassörskan står upp i kanten av rullbandet och "blippar" av varan på en liten fyrkantig silverplatta och lägger sedan ner varorna i en kundvagn.. Rullbandet tar slut där blippersen sitter! Man får alltså köpa påsar och gå iväg till en lång bänk och stoppa ner all mat som är kundvagnen i sina kassar! Skitdåligt :P Inte så värst ergonomiskt för kassörskorna heller! Mysko!

Annars ikväll har jag och Sara lagat Taco! Mycket populärt blev det! Hade bl.a stekta champingor i vilket var nytt och det var mumma! Men mina favoriter är fortfarande majsen och ananasen! Bubbles och Brian (marks föräldrar) komöver med vilket var mysigt! Gillar dom massor! Roliga, snälla, lättsamma och jättegoa! De har ett väldigt brittiskt uttal och pratar ganska långsamt så de är super enkla att förstå! Liam var superglad av alla sina presenter, tacon, filmen mm. Han nördar redan sönder iphonen! Kan inte sluta pilla på den.. DROG! Jag själv laddade iaf ner Spotify och Skype på min ipod idag så man märker hur ipodar och telefoner blir bara mer och mer likt en dator! :P

Katlyn hade feber ikväll och mådde pytom men hoppas hon mår bättre imorn! Vill bara vara hemma och ta det lugnt på dagen utan några barn i min närvaro ;) Ska dock bli regn imorn :( Förhoppningsvis ändras det! Kommer iaf vara runt 26 grader varmt! De ni ;)







RSS 2.0