22e Januari

På nytt hostel igen. Ett bra hostel denna gång på en bra gata med roliga rum mates. Värt! Ska bo där tills tisdag. Så under denna vecka söker vi jobb så vi kan få lägenhet. La in en ansökan hos Zara och var även inne där idag igen för att visa upp mig själv för ägaren. Allt kändes bra men om de anställer någon blir de inte först första eller andra veckan i februari. Så hoppas på ett café eller restaurang jobb nu som jag kan ha kortvarigt. Hoppas jag får jobbet på Zara. Trivdes verkligen där! Dock så är lönen oftast låg men också en bra start om jag vill söka vidare senare.

På återseende


Still homeless

Ny vecka på G. Denna helg har jag och Shelley bott hemma hos en kille som är vän med en vän som känner Kellies kusin. Ha! Hur som helst så har det varit jättesvårt att få lägenhet. Kikat på mängder och lämnat in ansökningar men inte fått någon. Tydligen så måste ha jobb för att kunna skaffa lägenhet. Så denna vecka spenderas på ett finare hostel i jakt för jobb. Ska börja söka restaurang jobb, känns som det är lättas att få. Sen när vi har gjort oss hemmastadda ska jag börja söka efter affärsjobb i stan. Ett steg i taget!

Blir mer bloggande när jag skaffat Internet till datorn!

Cheers so far <3


16e januari

Melbourne livet rullar på. Har nästan varit här i 2 veckor nu. Vårt lägenhet letande går sissodär så jag och Shell bor bor fortfarande på hostel. Det kostar oss 250kr per natt. Vi har lämnat in en ansökan på en jättefin 3rums lägenhet som jag hoppas vi får imorn! De andra lägenheterna vi hoppades på gick till andra. Suck! Jobb sökandet ska tas tag i när lägenheten är spikad. Annars har vi det jättebra. Vi njuter av vädret, maten och sällskapet. Kan döda att ha mina grejor överallt och i väskorna men hoppas på att packa upp allt snart!

Idag är jag trött och seg så ska ta mig en dusch och sen chilla hemlösa. Checka ut från hostelet idag i hopp om att sova hos en killkompis till kellies kusin. Will see!!


Hunting

Homeless - suck att bo på hostel och checka in och ut med våra väskor är ett helvete. Pengarna bara springer iväg och det tär lite på ens humör! Imorn som sagt hoppas vi på att få reda på om vi får någon av de två bedroom apartments vi har skickat in en ansökan om. Dock så säger Kellie nu att hon inte trivs där hon bor och att hon vill skaffa ett 3 rums apartment med oss. (Palla gå igenom hela processen igen) men är osäker om vi ska göra det. Känner på mig att hon nog inte stannar allt för länge i Australien vilket är tråkigt!

De 2 senaste dagarna har varit kalla (20grader) molnigt och jätte blåsigt inget skönt alls men ska gå upp mot 40 i veckan igen. Vädret pendla som en bergodalbana. Har idag oxå skrivit ut mitt CV som jag tänkte dela ut i St.kilda eller city (20min spårvagn) imorn i hopp om jobb snart!

Nu blir det McDonalds till kvällsmat! Cheers


St kilda

Dagarna rullar på och jag och Shelley bor fortfarande på hostel. Kellie bor hos hennes morbrors kompisar. Vi kände
Inte för att bo där. De kostar bara lite mindre än hostelet men de ligger jätte långt borta från allt! 1h till st.kilda. Nej att bo precis vid beachen är vad som gäller! Vi har lämnat in 2 ansökningar för lägenheter och hoppas verkligen på att vi får en av de på måndag!

Ikväll gäller utgång! Kuljul :) har varat legat på stranden idag! Skööönt!




Snabb uppdatering

Efter min allt för långa resa till Australien var jag äntligen framme i Melbourne. Min resa såg ut så här: 2,5h till Stockholm Arlanda, 2,5h på Arlanda, 2h till Frankfurt, 9h på Frankfurts flygplats, 9h till Peking, 4h på Pekings flygplats, 2h till Shanghai, 1h på Shanghais flygplats och tillslut sista flyget till Melbourne på 10h. Helt slut efter resan kan jag lova och jag känner fortfarande av jetlaggen!

De första 4 dagarna sov vi hos Kellies farbrors sons kompis flickväns föräldrars hus. Tydligen var flickvännen med föräldrarna ute och reste och pojkvännen som var hundvakt använde deras hus som värsta party stället. Så där hade vi ett rum. Första natten med 41 grader och ingen aircon var hemskt!

Inatt sov vi på ett hemskt Hostel dör jag frös som satan och inatt ska vi slagga hos Shelley pojkväns hus. Letar efter lägenheter idag. De är alla svindyra men de är ju hela Australien!

St. Kilda där vi tänkte bo är supermysigt. 20min spårvagn till city och sen är de precis vid stranden, parker och ett nöjesfält.

Ska traska vidare nu! Ill be back!


Melbourne

Usch vilken resa! Berättar mera senare om vart jag är och hur resan gick.. Just nu sitter jag och bokstavligen smälter i skuggan i väntan på BBQn. Ikväll blir det poolparty tills vi somnar! Vilket i denna hetta kommer bli tidigt! 41 grader varmt.


2013

Jul och nyår är över! Mina 5 små veckor i Linköping har gått fruktansvärt fort och de lider nu mot sitt slut. Jag ligger nu här och tänker på allt som jag älskar med att vara hemma och alla de orsaker som gör att jag verkligen vill åka. Det är väldigt många blandade känslor kan jag lova. Jag kommer sakna min mor mer än aldrig förr men utöver det känner jag att jag har fått min dagliga dos av Lkpg livet. Med andra ord; det känns bra att åka!

Jag har nu nästan packat färdigt. Kommer att träda in i Australien med 40kg bagage och ett exalterat humör. Vädret säger att det kommer vara 38 grader i Melbourne på fredag när jag landar. Underbart! Så nu har jag bara 12 timmar kvar att njuta av hemmet för vid 4 inatt avgår bilen till Arlanda.

Stockholm - Frankfurt - Peking - Melbourne dvs runt 32h. Kuljul!

Jag önskar alla ett Gott Nytt år och en underbar fortsättning!

Australien here I come!!


RSS 2.0