It's a good day

LEDIG! Äntligen ;) älskar mitt jobb men måste erkänna att det är underbart skönt att vara ledig. Jobbar 6 dagar i veckan och nästan varje helg. SNARK! Så idag på min lediga dag tog jag en låång sleep in, tvättade, fyllde på kylskåpet och förtillfället har jag en stor snaskig Lasagne i ugnen :) veckans lunch ha!

Annars idag joinade jag gymmet! Äntligen saknat att röra på rumpan! Gymmet ligger på stranden så utsikten är underbar :) gymmet gör klasser och har ett stort spa område. Man kan ligga i spa området där havsvattnet är uppvärmt till 48 grader och sen kan man springa ut på stranden och hoppa i havet ;) ha! Kommer nog aldrig hända men ändå. Gymmet är super fräscht och kostar 500kr i månaden. O set bästa är att de ligger 5minuters promenad från lägenheten. Imorn efter jobbet har jag tid för att göra ett program med en personlig tränare. Kul! Efter 4 månader av onyttiga tider kommer jag dö imorn ha xD

Bra dag som sagt! Ikväll blire att göra pommes och kyckling vingar med frun min och kolla på The Voice :)


Imorn!!!!

Blir att boka drömresan imorn!! Kiwiland snart är jag där igen <3


Paradise

St. Kilda <3


Workaholic

Hemma från jobbet ombytt och klar. Klockan är tjugo i 12 och det är bedtime för fröken Staaf. Han städa mitt rum imorse innan jobbet vilket var behövligt! Hatar heltäcknings matta, seriöst osynligt hår överallt jag lyckades borsta upp ;) imorn och måndag blire ännu mer jobb sedan är jag ledig tisdag och tillbaka på jobbet onsdag till söndag. SNARK!! När ska jag ens hinna gå till gymmet för att skaffa kort eller ens leka med mina vänner. Aja får se det som bra pengar. Sparar till NZ <3

Seriously need to buy myself a dressing table ha! xD Night


Anzac Day

Idag är de flesta lediga för det är Anzac Day. För er som aldrig har hört om det är det en dag då man hedrar och sörjer alla soldater från NZ och OZ som dog under andra världskriget och även i nutida krig.

Så igår efter jobbet kom Kellie förbi, vi tog några glas och drog sedan in till stan. Gick in till en svin dyr klubb satan 300kr inträde bara för att de var utländska DJ:s och grabbarna som gjort låten "Feed The Dada" var där, tune ;) så där dansade vi runt, shottade och träffade vänner. Good night! Drog med efterfesten hem och drog upp Shelley från sängen runt 4 hugget. Haha kuljul!


Working

Blogg appen har inte fungerat de senaste dagarna men såg nu att den fungerar igen ;-) har min halvtimmes lunch rast på jobbet som håller på att ta slut. Fortfarande lite hungrig och har redan ätit mitt äpple på min 15min rast innan så springer ev över till 7-eleven för en choklad bit på min sista 15min rast ha! Måste köpa knäckebröd eller kakor o nått som jag ta med som små snack för att hålla energin uppe!

Senaste dagarna har jag jobbat och chillat. Följde med Shelley till frisören då hon fixa sitt hår. Frågade vad de skulle kosta att just färga mitt hår ingen klippning och de skulle kostat 700kr. Varför lägga de när jag kan köpa egen färg och bleknings medel för 150kr och göra de själv? Så det spenderade jag måndag kväll till med att göra :-) riktigt nöjd!

Imorn är det Anzac Day och jag är ledig! Woop :D


Ledig

Ledig sköna fredag! Känner mig en gnutta seg idag men absolut mycket mycket bättre från igår! Började dagen med att göra French toast med bacon till mig och tjejerna, tog en lång och skön dusch och gjorde sen i ordning mig. Inga jobb kläder på idag, wihoo lite färg på kroppen för en gångs skull. Ska strax in till stan för att träffa en Oz tjej från jobbet för en fika. Kuljul! Älskar att jag börja komma vissa kollegor närmre :) resten av helgen blire jobb och filmmys med min fru!

Hah laddade btw ner en självutlösare kamera på mobilen. Hade lite små kul med den förut :p

Kläder från Factorie - loving it!


Autumn

Höst, kyla och små sjuk Bella. Tack gode Gud för Panodil. Sprang över till Apoteket på min lilla 15min rast idag på jobbet vilket var hel värt! Huvudvärken jag hade under dagen var obeskrivlig. Mådde hemskt, frös, mådde illa och var hemskt låg. Efter 2 panodil omvandlades jag till en små trött, frusen durasell kanin. Nu sitter jag här i soffan med Shelley och Kellie och dricker te och myser i våra snygga myskläder. Nästa inköp morgonrock fo shoo!! Betalade hyran idag så måste hålla i mina slantar lite. Vill dock skaffa gymkort i veckan och ska troligtvis boka min Nya Zeelands trip i veckan! Sååå exalterad att få träffa min andra sprallande durasell Kanin Sara och min kiwi familj <3


Break

På jobbet! Superkul :) tråkar på breaken ;-)


Factory

Burr hösten anlände till Melbourne idag. Frusen! Både jag och Shell var lediga idag så vi snabb städade lägenheten och drog sedan till Richmond till ett outlet gata. Lyckades inte hitta något där men fann affären Factory på vägen hem där jag fann 3 snygga toppar. Underbar affär, hade tom med på mig jeans idag från där. Bra kund!

Nu kikar jag på The voice och efteråt ska göra mig en stor wook inför veckan. Mycket jobb på G!


Back in business

“And she lived happily ever after....to the end of her days”

 

 Hej igen mina kära läsare. Har legat riktigt låg på blogg fronten senaste tiden vilket jag ber om ursäkt om. Min tid här i Melbourne har gått fruktansvärt fort. Men veckorna fram tills idag har inte alltid varit det roligaste och lättaste. Har därför inte känt någon glädje i att blogga då jag inte riktigt haft mycket att berätta. Idag sitter jag här och känner för första gången sen jag kom hit att jag är tillbaka på fötterna. I have sorted my life out. Ha, inte riktigt men har äntligen fått en rutin och en vardag. Att jag slutligen fick jobbet på ZARA var en otroligt lättnad. Jag trivs riktigt bra och en del av mig skulle verkligen vilja utvecklas och bilda en karriär inom retail branschen. Att jobba i Australien är mycket annorlunda i jämförelse med Irland dock. Alla människor här är så tillbaka lutade och inte en knutta så seriösa som i Europa. På ett sätt skönt men på ett sätt tråkigt. Jag tycker och har alltid tyckt om att göra mitt bästa vilket har gjort att jag fått ett bra ryckte inom ZARA. Mina standars i jämförelse med andra är mycket högre vilket jag hoppas kommer gynna mig en dag.

 

Tiden här har som sagt varit full av äventyr och nya upptäckter. Vi har festat i mängder, lärt känna mängder av backpackers, njutit av mat och livet och bara levt. Har kommit Shelley riktigt nära vilket är otroligt roligt. Hon är en kaxig, söt, öppen och alldeles underbart rolig tjej. Det är något speciellt men folk från Irland! Annars har jag inte hunnit se så mycket av Australien än men jag hoppas jag får chansen. Mitt mål är att få ett andra års visum. Då jag vet att ZARA inte sponsrar folk till att utvecklas och klättra upp i branschen så måste jag hitta andra sett för att få den chansen och att få kunna stanna. Jag kommer helt enkelt få göra farm jobb i 3 månader. Gråter inombords men de tuffa 3 månader är absolut värda om det ger mig 1 år till i detta underbara land.

 

Så vad vill jag med livet. Det är en bra fråga. En del av mig vill utvecklas inom retail, en del inom ev. Sjukgymnast och en del skulle vilja jobba med make up, hår och stylist. Jag älskar Sverige när det kommer till mycket och mestadels för jag har min familj där men om jag frågar mig själv om jag ser mig själv åka hem och sätta mig vid en skolbänk igen är svaret Nej. Om jag inte vet vad jag vill specialisera mig inom, varför då lämna allt jag älskar med vardagen för tillfället för något som andra anser man ska göra. Så jag hoppas att vad jag än väljer att göra med framtiden och vart jag än vill göra det att jag har full sopport från vänner och familj. Jag vet att jag har älskade vänner och familj som inte vill annat än att jag ska komma hem, men är det inte viktigare att jag är lycklig och trivs med vad jag gör och vart jag är. Jag älskar att resa, träffa nya öppna människor och framför allt prata engelska. Det tänker jag fortsätta med. Vi får helt enkelt se vart framtiden för mig.

 

 “The Road goes ever on and on

Down from the door where it began,

Now far ahead the Road has gone,

And I must follow if I can,

Pursuing it with eager feet,

Until it joins some larger way

Where many path and errands meet.

And whither then? I cannot say.”

 

 Så från om med nu ska jag försöka hålla er uppdaterade från min mobil om min vardag och mitt liv. Hur jag bor, vad jag gör, vad jag gillar och inte gillar osv. Ska ta tag i vardagen, tjäna mer pengar, spendera mer pengar, börja gymma igen, upptäcka nya saker och bara leva! Vi ses snart igen!

 

 “It's a dangerous business, going out your door. You step onto the road, and if you don't keep your feet, there's no knowing where you might be swept off to.”

 


 

 

<3

 

Citat från ingen annan än Bilbo Baggins...

 


RSS 2.0