Mt. Raupehu - skidsemester

Hejhej..

Ännu en vecka har vandrat iväg och jag är återigen hemma efter en grym skidresa med familjen. Skidåkningen var riktigt rolig! Var väldigt annorlunda från svensk dock.. Den mesta av snön var gjord av snömaskiner och det fanns inga fina upp ordnade backar som hemma.. Istället åkte man upp på vulkanen och fick ta sig ner lite hur man ville.. De var stenar här och var, klippor och branta stup där de inte satt staket runt om.. Men skidåkningen var kul och en utmaninge. Lite läskigt när jag inte visste vart man kunde åka för att ta sig rätt. De var ofta ganska isigt vilket jag hatar, går inte att bromsa på enligt mig! Några gånger råkade Mark ta ut mig till skitbranta ställen som var jätte isiga så då skrek jag på honom och var butter! Haha.. Lodgen vi sov i var mitt på vulkanen ovanför första sittliften så det var skönt att man kunde åka några meter för att komma till andra sittliften som tog en upp på berget. Lodgen var jättestor och vi var runt 60 människor som bodde i den. Jag sov i samma rum som familjen vilkt var en utmaning ;) Barnen som var uppe under nätterna ibland pga. öm mage, hungriga eller varma, hela familjen svettades i rummet så de stängde av heatern medan jag frös som attans och pricken över i:t Mark som snarkade så hela taket reste sig. Men det gick an ;) Dock skönt att vara hemma igen! Borta bra men hemma bäst! Vi hade en bra kock i lodgen som lagade frukost och middag till oss varje dag och vi festade varje kväll. Mark är rolig att dricka vin och vi har väldigt kul ihop. Jaqui har slutat dricka så hon gick och la sig med flickorna ganska tidigt varje kväll medan vi andra stannade uppe.. Jag och Mark slukade en Tequila flaska med 3 andra vänner på bara en kväll och så såg nätterna ut. Vissa kvällar slutade med att jag, några ungdomar och de vuxna lekte barnlekar och stojjade som aldrig förr! Kuljul!

De kostade 700kr per dag för mig att åka skidor så det var lite dyrt enligt mig, men några dagar då jag inte ville åka skidor pga av vädret fick jag låna Jaquis i någon timme när hon hade åkt klart.. Jag ramlade 3 gånger på 1 vecka.. 2 gånger ner på rumpan pga isen och en gång riktigt illa som jag fortfarande har ont av.. På tisdagen åkte jag ner för en backe där det var jätte isigt och stenigt så fick säkerligen upp en hastighet på 150km/h. Hade svårt att svänga pga isen så försökte leta efter snö pluttar där jag kunde bromsa hårt, (hittade ingen) sedan råkade jag åka utför en brant liten kulle då skidorna tog stop och jag voltade ner 5, 6 gånger och landade i snön.. Svimmade nästan så fick åka skoter till sjukstugan. De kikade mig och inget var brutet som tur vad..

Jag hade rivsår i hela ansiktet, blåöga, fläskläpp, uppskuret och svullet öra, stukad axel, arm och fingrar och nästan bruten hand.. Det som gör mest ont idag är axeln och handen.. Svårt att sova och klä på mig pga rörligheten i axeln och handen är blå och svullen och jag kan inte riktigt använda den. Så Jaqui har fått skurit min mat i veckan :P Men jag hoppade på skidorna igen efter 2 dagar fasten självförtroendet var på 0 och att jag kände mig halvt handikappad så det var skönt! Förhoppningsvis läker de snart, men de kan ta tid ska Jaqui.. Så har haft ganska svårt att sova de senaste nätterna men knaprar i min Panodil varje dag för smärtan.. Nu när jag skriver är mitt vänstra lillfinger och ringfinger inte alls med, de hängder lite på sidan och mår sissodär..

Imorn är det en ny skolvecka så känner på mig att dagen imorn kommer bli lång. Speciellt för barnen som kommer att komma hem vid 9 tiden ikväll och inte får en ända ledig dag innan skolan. De kommer vara träliga imorn.. Suck! Jag och Mark åkte hem en dag tidigare vilket var skönt! Då kunde jag sova ut idag, packa upp och fixa tvätten innan måndag. Nu väntar jag på att Elin ska logga in på Skype - hon är 30min försenad. Troligtvis försovigt sig.. Hur som helst blir det en tidig natt ikväll, och tidig morgon imorn. Får se om jag lyckas pallra mig till gymmet.. Kan inte köra någon arm eller rygg styrka nu så får se hur min axel känner över lite konditionsträning..

Nu ska jag brumma! Sov så gott!!





BTW så ligger Mt.Ruapehu i Mordor från Sagan om ringen.. De berget vi ser här ovan! Också där jag gjorde Tongariro crossing på 9 timmar..

















cu!

Är från och med nu 8.500kr fattigare, men inte buttrar jag för det! Kommer spendera en sjuk rolig vecka i Fiji för de pengarna och ha det awesome!! Nu är klockan halv 7 och jag fick knappt någon sömn från igår, men vad gör det! Nu är det 5 timmars bilfärd som väntar och sen 9 dagars skidåkning! :D Wiie!! Frågan är bara hur i helvete jag ska kunna bära upp 4 alldeles stora och tunga väskor upp för vulkanen för att komma till lodgen! Aja senare problem!

Ta hand om er!
CHEERS!!


21 juli- 1 vecka tills 6 månader

Imorn är sista jobbdagen med fröknarna Mckanny. Ska göra dagen till en "gör precis vad du vill" dag. Uppskattas nog ;) För jag måste hinna städa mitt rum, duscha, PACKA, och pyssla med lite saker så hoppas på att barnen kan underhålla sig själva med film och bus. Sen imornkväll ska jag göra slingor i Natalies hår och efter det ska vi boka Fiji resan med Mariam genom att prata genom skype! ;) wiee! Sen lördag morgon åker jag iväg runt halv 5 hugget! Så efter imorn ser ni mig inte tills söndagen den 31:a! Då har jag varit borta i hela 6 månader! Ett halv år redan, shit vad fort tiden går! Eller är det bara ja? Ikväll iaf kom Danni hit och vi satt och drack lite te och pratade om de mesta blandat på engelska och svenska som de brukar bli för ett tag och sen satte vi på Bad teatcher på datorn! Rätt bra men inte värd att se på bio ;) Cameron diaz är ju kalas! Nu så ligger jag i sängen, varm, har jämt mina 2 heaters på så mitt rum är som en bastu gemfört med huset :P Så blir att kika på senaste "pretty little liars" avsnittet och sen sova! Ska ev. skya med morsan imorn vid 8 på morgonen så måste orka med det. När Katlyn väckte mig vid 8 igår sa jag åt henne att kika på tv lite så kommer jag strax. 1½ timma senare vakna jag och Katlyn sitter fortfarande vid tv:n som om ca. 20min bara hade paserat. Värt ;) Men kanske bra att gå upp tidigt imorn så jag kan vara riktigt trött på kvällen så jag sömnar lätt och inte går runt som en zoombie i huset vid 4 på morgonen!

Aja! Ha en finfin torsdag! Min slutar strax.. PUSS!










Busted

Blev inget zoo idag - Det regnar!
Bråkat med Ella, andra och mig själv så humöret är inte på topp.
Strax ska vi åka till farföräldrarna vilket blir riktigt mysigt! Man blir så ompysslad med kaffe, kakor, mat, efterätt, frågot, allt! Trivs där! Sen ikväll kommer Danni hit för filmkväll, därefter måste jag börja fundera på att börja packa!

Längtar till helgen och veckan - bara att få komma iväg!

I keep thinking. That you´ll wake me up with a whisper in my ear, crying out for attention...





'








Skytower

Nya Zeelands högsta man-made byggnad på 328m
Väger lika mycket som 6000 elefanter
Innehåller 1029 trappsteg men hissen tar en upp på 40sek (18km/h)
Folk hoppar bungijump från toppen (11sek 85km/h)




Haha, detta var det intressanta jag lärde mig idag ;) Tog alltså med mig med tjejerna till Skytower idag! Dyrt men kul! Kändes ganska obehagligt kan jag lova att åka upp runt 200meter i en glashiss! Kittlades i magen! Är lite höjdrädd så att allt var inglasat gjorde mig lite skrajsen :P Men väl uppe i tornet tog vi lite härliga bilder, käkade lunch och myste! Restaurangvåningen snurrar sakta runt så man fortfarande kunde njuta av den fina vyn som fanns runt hela tornet! Blev nästan lite sjösjuk eller vad jag ska kallade dock ;) Men lugnt värt att göra 1 gång! Skulle verkligen vilja se hur det ser ut där uppefrån på natten så alla staden lampor är tända! MAGISKT.. Hur som haver var det en riktigt bra dag och både jag och barnen blev rätt trötta! Blev dock lite små butter över att min parkering gick på 24 dollar dvs. 120kr! Katastrofal för 2½ timme! Vanligtvis är det gratisparkering överallt i Auckland förutom mitt inne i stan.. På helger kostar de 40kr för en heldag men tydligen var vardagar myycket dyrare! Mööh! Aja nu ska jag börja med maten och sen ikväll ska jag träffa en ny svensk tjej som bor i St.Heliers som kom för typ 3 veckor sen hit.. Intressant! Får se hur det går! Känner dock att jag skulle kunna somna vilken sek som helst men med lite svart kaffe i sig piggnar jag nog till :)

CHEERS!












En dag ska jag stå uppe i Skytower och se ner på staden så här!















One tree hill

Jajjamän, en plats kallad one tree hill finns även i Auckland vilket är en sjuktfin plats! Är ett suburb med en jättefin park i mitten.. Mitt i parken finns en stor vulkan med en stor staty på toppen. Tydligen en grav från gubben som skapade parken, farmen och området.. Sträckan upp till toppen var längre än vad jag trodde men tjejerna och jag lyckades ta oss upp till toppen på 40min med deras cyklar! Väl uppe på toppen tog vi lite fina kort och hade picknick lunch i solen :) De uppskattade mycket mer att cykla tillbaka iaf eftersom det var nedförsbacke hela tiden! ;) Parken var jättemysigt med massor av får och kossar som gick lösa och de typiska NZ kullarna var överallt! Efter det blev det lite lek i lekparken innan dagen nästan var över! Vi gick även till biblioteket imorse men jag hittade ingenting.. Efter 30min var tjejerna otåliga och jag kan vara i ett bibliotkek i typ 2h innan jag finner en bok som passar mig! Kräsen ;) Nu är jag precis hemkommen från gymmet och ganska sliten! Dagen har slitit på mig ;) Men bara 3 jobbdagar kvar, 3 dagar tills jag ska boka fiji resan och bara 5 dagar kvar tills jag åker skidor! :D Ett bra lov måste jag säga so far!!
















Lovsdag!

Underbara dag! Solen har stekt på nostippen, himlen har varit alldeles blå och jag har myst med 2 av mina favorit tjejer! När jag bara har tjejerna under dagarna är det mycket lättare att göra saker.. Förra lovet regnade det ganska mycket och de dagarna det inte gjorde det ville Liam bara slappa hemma i huset - nästan tonårs trotsålder. Men som sagt hela denna vecka har jag bara tjejerna hemma som jag behöver ta hand om så vi har hela veckan planerad med mysigheter! :) Veckan ska också bjuda på SOOOL! Var 13 grader ute idag men tack vare solen kunde jag gå runt i skjorts på eftermiddagen och Katlyn sprang runt i bikini :P Ibland är vintern inte så illa ;) Idag väckte tjejerna mig vid 9 och vi begav oss uppåt för frukost. Sen rullade dagen på med att måla allas naglar och tå, gå till skolan och cykla lite, leka i lekparken, ha pannkaks lunch med glass (inte för min del) på baksidan och slutligen gick vi ner till stranden där jag satt på klipporna i 2 timmar och läste och njöt av solen medan tjejerna lekte i sanden och leran. Var lågvatten så för att nå havet måste man gå långt ut... Jättehärlig dag! Slutade med att jag nyss åkte till gymmet och gick i 1 timma.. Skönt! Nu blir det långdusch och sedan en skön natts sömn..

Några av de tusentals bilder vi lyckades ta under dagen ;)



















Mysigt värre

Haft en riktigt mysig helg som tyvärr är över och sett på riktigt bra filmer! I fredags som sagt blev det mys hemma hos Danni med pizza bak och filmmys! Jag stod för pizzadeg bakandet och Danni stod för kavlandet! De andra var måttligt glada över att vi tog över köksysslorna så därför fick/tog vi den bästa pizzabotten ;) Hehe.. Blev lite små mobbad över att jag hade majs på min pizza! Hur gått som helst och inte alls knas! Efter middagen såg vi filmen Black swan - Faktiskt mycket mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara! Hört massvis med dålig kritik över den, men jag tycker den är värd att se! Den var djup, kuslig och hade en riktgt bra handling och tema! Nathalie Portman spelade så sjuk bra!

Sen igår blev det shoppingdags med Danni igen! Köpa nödvändigheter! O jag kom hem med riktigt bra saker som jag behövde! Köpte bl.a en mössa och pjamas till skidresan och en ny skitsnygg bikini till Fiji :D Sen på kvällen blev det Harry potter dags på bion i 2D. Föredrar det så mycket mer än 3D! O vad bra den var! Gick ifrån biosalongen med ett leende på läpparna! Men trots det var det lite sorgligt.. Under alla dessa år har man sett film efter film på bio med sina vänner och nu är resan plötsligt slut! Blev lite sentimental! Kommer så ihåg första gången när jag var runt 6 år och kollade på första filmen med Mamma och att de näst kommande filmerna jag nästan alltid gick med Fia och såg dom! Läskigast är iaf att jag minns så väl när vi sa till varanndra "Vi kommer vara runt 20år när sista filmen släpps, fan vad stora" Tiden går läskigt fort! Efter bion med vännerna + fikan brummade jag och Danni hem till mig och myste! Jag packade upp alla mina nya grejor och städade upp lite medan Danni provade mina bikinisar inför hennes Fiji trip nästa vecka! Hon är borta nästan samtidigt som jag är vilket är värt!

Nu ikväll råkade jag slumra till förut fasten jag hade frukost vid halv 2 då familjen hade gäster över och käkade lunch ;) Min förskylning börjar gå mot Bihålsinflammation istället tror ja! Asman är fortfarande dålig, det värker i huvudet, runt ögonen och nosen och jag är ständigt trött! Så ikväll kikade jag film med Jaqui och slappade! Vi hyrde filmen The King's speech. Också en riktigt bra film! Värd att se en gång!

Nu är jag mosig och ska gå och lägga mig! Imorn är första lov veckan för barnen.. Liam ska flyga ner till sin kusin för 1 vecka så har bara tjejerna! Lite lättare att komma på saker att göra då! Så imorn kommer tjejerna få väcka mig när de är vakna och vill ha frukost - Ingen väcka

klocka här allt ;) Annars så har jag ingenting planerat för vecka mer än på torsdag. Då blir det zoo:t med tjejerna och Danni och Jette med deras barn och sen på eftermiddagen ska jag hem till Bubbles och Brian för lunch!

Sol i veckan står på internet iaf! Jaa!! Dock 13 grader varmt bara.. Menmen jag ska ju åka skidor nästa vecka :D

Puss o Godnatt!!



Tok-tösen Danni och Jag i Wellington.. Lite små trist med 2 veckor utan varanndra nu! ;)




exultation

FREDAG!! Äntligen helg! Min hals är fortfarande rätt svullen och nosen rinner så jag körde bara styrka på gymmet idag! Kardio får vänta tills jag tillfrisknar. Asman suger här borta så med en förskylning på det skulle jag dö efter ett rullbandspass! Idag ska jag hämta Liam vid 1 eftersom lovet börjar och sen tjejerna vanlig tid. De har inte heller någon simning idag och Jaqui står för kvällens middag! skön dag! Men ikväll ska jag inte äta hemma! Senare ska jag brumma hem till Danni och träffa andra härliga godbitar och tillsammans ska vi laga pizza och mysa till det med film! :) Blir att ta en lång dusch snart och efter det sätta på mig riktigt mysiga kläder! Nu blir det mellanmål och ett prison break avsnitt!

Klänningen jag skickade efter som kommer den 29juli.. Är o åker skidor då men den kommer förhoppningsvis ligga tryggt i brevlådan tills den 31:a.. Fin va!







Ännu bättre..

Bara för att jag var lite butter imorse så var ingenting på min sida idag! Började med att det verkligen spöregnade ute när jag skulle hämta upp tjejerna! O de var inte de värsta! Det var fullkomlig STORM ute med! Att hålla upp ett stort paraply i det regnvädret med två händer var knappt omöjligt så när jag försökte öppna bildörren med ena handen och hålla paraplyet i andra gick allt åt skogen! Paraplyet drog mig åt alla håll och vinden gjorde allt för att bildörren inte skulle öpnnas.. Fick stänga paraplyet, kasta mig själv + paraplyet in i bilen och stänga bildörren fort som satan.. Slutade med att jag satt som en blöt anka i bilen och garv grät åt mig själv... När jag väl hämtat tjejerna (då självklart regnet avtagit litet) och kört till Liams skola börjar radion hacka.. Stannar bilen - då börjar lyserna blinka lite.. Stängde av bilen och försökte sätta på den igen. DÖD! Dumma batteriet hade dött! Kan jag ha mer tur! Ett flertals försök ringde jag Jaqui som fick komma och hämta oss.. Så jag satt med de superrastlösa barnen i 30min innan hjälpen kom ;) Senare på kvällen åkte jag och Mark till min bil för att ladda batteriet. Turen som jag har igen då så öppnades himlen fullständigt! Aja fick iaf hem bilen som fungerade, bytte om till nya varma kläder för andra gånger och gjorde an jätte smaskig ägg och bacon paj till middag! Nu ska jag sätta på mig pjamas, krypa ner och kolla på den mysiga filmen The Holiday! Förtjänar jag!!



Har skickat efter en supersnygg klänning från Asos så kan iaf röra lite på läpparna när jag tänker på det!





14 juli

Dålig dag.. Ligger i sängen rastlös, trött och är lite små sjuk.. Hela familjen har gått igenom förskylningen i omgångar så det är väl dags för min tur. Näsan rinner och halsen svider.. Huvudet värker och jag är jättetrött! Har mycket i huvudet just nu så känner mig lite deppig. Skönt att skypa med Sara Both i 2 timmar imorse iaf. Gjorde min morgon! Ikväll har Katlyn Netball så måste pallra mig dit i myskläder och efteråt göra en snabb middag. Funderar på ägg och bacon paj.. Nu kurrar magen med fasten jag åt för typ 1½ timme sen, mysko! Blir att kanske göra mig en kopp te igen, något snacks och sen sätta på en film. Längtar tills läggdags ;) Imorn är et fredag och HELG! Lugn och skön helg också.. Behövs!


Exalterad

En av skidbilderna jag fick av familjen när jag började prata med dom.. Är skid lodgen mitt i berget! Underbart!



Är jättespänd inför resan! Suttit och pratat med Jaqui och Mark nyss om allt man behöver ta med sig! Då kommit på att jag måste köpa mig en varm mössa, halsduk, mysiga tofflor, böcker och något att blanda min vodka med.. Sen vet jag inte riktigt vad jag ska ta med mig! Har ett problem att alltid ta med mig för mycket saker! Måste skypa med Sara och se vad hon fick användning av när hon följde med familjen på skidsemester och hur folk klädde sig osv.. Tjejiga ja! Jaqui ska köpa 1 extra stor backpacker väska jag kommer att få packa i.. Om inte liften är på när vi kommer måste vi gå upp till stugan! Där berättade hon att vi kommer att ha en fransk kock som lagar fruksot coh middag till oss varje dag, men efterätt turas man om att baka varje kväll innan kvällens fest börjar! Låter sjukt mysigt och kul! Eftersom det bara är skidmedlemmar som får åka skidor här under loven så får Jaqui flörta in mig som de har gjort med alla de andra au pairerna :P Därför så ska jag och Jaqui åka ner på lördag morgon dit och fixa allting! Mark med barnen kommer på söndagen den 24:e och sen stannar vi ända till söndagen 31:a! 9 långa mysiga och sjukt roliga dagar! Dock utan Internet.. :S Menmen längtar iaf! O sen blir det att boka Fiji resan nu den 23:e eller ev. tidigare! Nu flyter de på!!

Läggdags! PUSS!





ja vill så mycket

Idag är det måndag och jag väntar spänt på att Natha ska logga in på Skype! Var ett tag sen nu så alltid lika roligt att höras! :) I min väntan sitter jag och kikar in min nya Vodka flaska jag fick av Mark till skidresan. Flaskan nummer 2 jag fick är knappt öppnat så nu har jag ett bra lager för framtida fester! Det roliga är också att Marks vän Zhara, jobbar inom den branchen som säljer bl.a Absolut vodka country of Sweden så hon gav mig ett sjukt snyggt fodral man kan sätta på flaskorna! Så fort 1 flaska är slut öppnar man bara fodrallet och sätter in en ny! Ganska snyggt ha!



Annars så sitter jag och tänker på mina ny kommande händelser och smilar! =) Om 2 veckor ska jag följa med familjen ner till södra Taupo och åka skidor i 1 vecka! :D Party vecka som Mark uttrycker de ;) Familjen är skidmedlemmar så vi kommer bo med andra familjer i en lodge som ligger mitt i backen! Berget vi åker på är en vulkan! Vulkanen hade sitt senaste utbrott för 4 år sedan, så hoppas på att vi klarar oss detta år! Kusligt! Så det ser jag iaf sjukt mycket fram emot! Ska göra några road trip skivor igen för trippen ner :P

Den andra saken jag är super exalterad över är Fiji resan :D Jag, Mariam och Natalie blir det som ska åka dit för 5 dagar! Paradiset! Det kommer gå på ca. 7000kr så kommer svida lite i plånboken, men det är det värt! Kommer aldrig åka dit annars känner jag på mig! Man är ju inte på denna sidan av jorden jämt och ständigt dvs ;) I det får vi som sagt frukost,lunch, middag, accommodation, och flygresan + transport! Fiji öarna är några av de vackraste öarna i världen och 1 av öarna vi ska till Beachcomber ligger på 3:e plats på världens bästa party öar! Kuljul! Har läst om alla aktiviteter, och sett bilder på hur det ser ut och det kan ju bara inte bli bättre! Öarna är sjukt söta med! Går säkerligen att gå runt dom på bara 5 min :P Vi tänkte boka om 2 veckor.. De dagarna precis innan jag åker iväg på skidresan! Resan är planerad att hände i början av september! :)



Mitt "problem" är att jag vet inte när jag ska ta ut min semester.. Har redan tagit ut 1 dag och när morsan och Anders kommer hit kommer jag att ta ut 11 dagar.. =12.. Sen sa familjen nu att om jag åker till Fiji en helg de är uppe och åker skidor behöver jag varken ta fredagen eller måndagen ledigt, bara tisdagen! =13 dagar.. Har alltså 15 dagars ledighet då jag får betalt att ta ut! När, hur, var? Vill grymt grymt gärna till Sydön och se Queenstown, men det är såå dyrt!! Att ta ut de dagarna och bara stanna i Auckland känns meningslös men måste tänka på min ekonomi med om jag ska klara av att ta mig till Australien och hem igen efter mitt år här! Aja som sagt, inte riktigt ett jobbigt problem, men något jag måste klura på! I veckan ska jag iaf skaffa mig en interbank har jag lovat mig själv så jag kan försöka spara lite av min lön varje vecka!

Nu ska jag kika på ett avsnitt av Prison break, borsta gadden och sen Skypa med Nathis!

Cheers!!






Söndag?

Det är redan söndag, suck! Helgerna bara springer förbi! Tiden går fort när man har roligt! I fredags åkte vi som sagt till teatern inne i stan och kollade på musikalen Sound of music där barn från 5-18 år uppträde från olika skolor! Musikalen var 2½ timme och toppen! :) Blev sjukt överaskad hur bra den var! Alla sjöng och dansade riktigt bra och man kunde verkligen inte tro att huvudrollerna bara var 17-18 år.. Själver sultade jag lite över killen som spelade kaptenen. Han sjöng så grymt bra!! Synd att han var så ung satt jag och Jaqui och sa till varanndra med jämna mellanrum ;) Efter musikalen satte vi oss på en restaurang och drack lite vin innan vi begav oss hemåt!

Sen igår kom Danni hem till mig på eftermiddagen och tillsammans med Liam spelade vi wii ganska länge! Konstigt och rolig nog så har jag träningsvärk i ena armen och ryggenhalvan från spelet :P Då har man gått in för det ;) Sedan så hade vi middag tillsammans med familjen på kvällen och smaskade i oss lite äppelpaj till efterätt! Väl på kvällen kom Natalie och Line hit, så vi kröp ner och kika på filmen No strings attached på väggen! Supermysigt! Filmen är ju också bara för bra ;) Typisk tjejfilm! Vid 12 hugget gav sig alla hem förutom Line som stannade övernatt! Så imorse kikade vi på lite film på datorn (bridesmaids) inte alls så bra som ryckterna säger.. o sen hade vi en mysig frukost innan hennes buss hem till vänstra Auckland skulle komma! Så nu sitter jag ny duschad och i myskläder och börjar fundera på att gå upp och göra mig lite lunch :) Annars så kommer nog dagen idag bara bestå av slappande! Skönt :) Förhoppningsvis är alla barnen friska imorn så jag kan komma tillbaka till min vanliga vardag som inleds med gymmet!

Pusspuss








8 juli

Idag har jag varit hemma med Ella och Liam igen.. De underhöll sig med film, wii, spel och lite annat så jag kunde i princip göra preci vad jag ville! Tog mig en lång dusch, kikade på film och bara slappade! Ikväll är det Katlyns musikal som hon snart har repat till i 4 månader! :) Blir kul att se barn i olika åldrar spela, sjunga och dansa till musikalen Sound of music! Känner på mig att jag kommer gilla den! Älskar människor som har en talang inom musik och dans! Vare sig den är med en fin sångröst eller skicklighet på ett instrument - jag faller direkt ;) Haha! Så jag och Ella har gjort iordning oss för kvällen! Jag sminkade både henne och Katlyn och sen lockade jag Ellas hår och vi valde kvällens kläder och allt! Sedan har jag nu läst för henne och Liam tills Katlyn och Jaqui kom hem! Så nu blir det att snart äta och sen åka till Nya Zeelands största teater som finns i Auckland och kika på Katlyn med resten av familjen och vänner! :)








Min söta lilla minsting! <3








Godnatt!







Hemma



Hemma med 2 sjuklingar idag med! Men denna gång kan de underhålla varanndra ganska bra :) Har nyligen slunkigt ner till mitt rum.. Blir att hoppa in i duschen och sätta på sig myskläder! Har träningskläderna på mig nu men de får jag lägga undan idag med! Imorse skulle Katlyn på sitt första uppträdande för publik med "Sound of music" musikalen så henne fick jag sminka imorse och även fixa håret! Hon blev så söt så ;) Nu nördar jag fb lite.. Alltid kul att inte alla har gått och lagt sig när jag går upp! Men annars så kommer nog denna dagen bli lång.. Behöver inte ens förbereda middagen idag.. Men imorn är det fredag! Wie :) Skönt!



Evil angel

Gud vilken dag! Är helt slut! Inte min dag.. Först och främst var Ella sjuk idag pga förskylning så var tvungen och sitta barnvakt och stanna hemma hela dagen. O fröken E idag har inte velat lämna min sida för 1 sek.. Bara jag sprang för att gå på toa hörde jag henna från övervåningen -"Bellllllaaaaaaaaaa" letande efter mig.. Jag har stått ut med film, spel, charader, bollspel osv.. Klockan har gått oerhört söligt.. Tillslut lärde jag henne hur man fingervinkar och det gjorde så jag fick lite fritid att planera maten, fixa tvätten, kika ut på pissiga vädret och bara dega! Sedan idag agerade jag taxi också för Katlyn fram och tillbaka till stan.. Att hitta parkering var värdelöst men efter att ha stressat gärnet fann vi en och skyndade oss till arenan.. O då fick vi reda på att allt var flyttat en halvtimma.. Var bara och vänta och sen åka hem.. Sedan efter någon timme hemma ringde telefonen och då var det Sacret heart Colloge school som ringde.. Liam var sjuk! Halsont och likblek i ansiktet! Neej! O sedan har han gråtigt över allt hemma! Han hittar inte saker han slarvat bort, han kommer inte hinna med läxan, allt var jobbigt och han ville göra allt jag inte ville! Grrr.. O slutligen --- första gången på 5 månader misslyckades jag med maten! Mark och Jaqui kom först hem 1 timma senare än vad de brukar göra så blev ännu mer hungrig och på buttert humör! Sen gjorde jag fläskpannaka till mat och vanligtvis brukar jag har bakplåtspapper under pannkakan i plåten så den inte fastnar. Idag fanns de inget bakplåtspapper så jag testade folie! Dålig idé! Att separera pannkakan frn foliet var lönnlöst.. Barnen åt toppen av pannkakan som gick och få bort och vi andra stekte varsin köttbit och åt med bröd till.. Suck! Skyller på vädret ;)

Men trots att jag ibland vill strypa dessa barn ibland är de ju bara för gulliga och kramgoda!! :) Läst bok med de båda två tjejerna ikväll och myst i soffan! Liam åkte till daktorn på kvällen med Mark och fick något för halsen så han var på mycket bättre humör på kvällen! Han äääälskade min pannaka även fast den var en katastrof!





Nu har jag klagat av mig ;) Dags att sova!
Cheers!





Avundsjuka

Systeryster och morsan med pojkvänner kommer idag hem från 1 vecka i Bulgarien tillsammans.. Ville också med! De åkte dit iofs separat men lyckades med slumpen hamna på samma hotell samma vecka! Mys! När jag kommer hem kommer jag så önska mig en 1 vecka utomlands med sis och mor! <3 Ett tag kvar iofs, så får väll nöja mig med vinter Nya Zeeland en så länge ;) Bara 3 veckor kvar till skidsemestern! :D Inte för att varken morsan eller sis kommer bli avundsjuka av det eftersom de knappt åker skidor men ändå... Jag tippar det nästan lika bra som en solsemester!! Längtar så!! Om 30min förhoppningsvis ska jag skypa med morsan, är hon brun blir jag sur! Ska ev. göra mig en sol dusch här! Solarium är inte så poppis här.. Annars så ska jag skjutsa Katlyn imorn på en repetition inför hennes Sound of music musikal som är på fredag.. Hon ska repa mitt inne i stan i en plats jag aldrig kommer att finna ;) Haha! Får åka i god tid! Auckland city har nämligen nästan bara enkelriktade gator trots att de är 4 filiga.. Så åker man fel tar det år och dagar att vända och komma tillbaka.. Håller tummarna för mig själv! Är rätt så mosig ikväll så ska lägga mig tidigt ikväll med.. Skönt! Detta ruggiga väder gör en däven och den varma sängen lockar då! Idag var vi nere på 12grader, dock med strålande sol! Men jag frös - som vanligt!









There and back again

Ännu en avskedsfest denna lördag.. O för tredje gången var den en dansk tjej! Tråkigt! Men sådant är livet.. Många vänner här kommer att komma och gå men förhoppningsvis kommer man ha kontakten med ganska många av dom när väl även min äventyrsresa tar slut! Kvällen hemma hos Ida var iaf jättemysig :) Vi blev bjudna på 3-rätters, vin och massa skoj! När alla var glada i hatten och efter att vi dansat Maori dansen "Haka" flera gånger till drinklekar tog vi en taxi in till stan vid ett hugget! Sedan stod Bungalow 8 på listan för kvällen! Där dansade vi gärnet som vanligt både här och var! Bardiskar, Dj:båset, utomhus och överallt! Älskar Aucklands nattliv! Kvällen slutade med en mummsig Kebab och att jag och Natalie kraschade på kudden min vid halv 5 hugget! Grymt bra kväll!! Dagen efter sov jag typ heeela dagen så kunde pga det inte sova igårkväll ;) Typiskt.. Så idag är jag trötter! Precis ätit en grymt god lasagne jag gjort och nu ligger jag nästan nerbäddad under täcket och värmer mig! Blir nog att göra iordning sig och sen se ett avsnitt! Röstar för tidig kväll ikväll! Cheers!













2 juli

Hallå!!

Om 10min brummar jag iväg till Auckland City för lite shopping med vänner! :) Blir 3 härliga svenskar och en tysk tjej! Ikväll ska vi få födelsedag/avskedsfest till en dansk tjej igen! Hun bjuder på 3-rätter, vi tar med vin och sen är kvällen igång! Blir utgång i staden ikväll alltså! Kuljul! Igår btw hade Auckland en jordbävning!! Låg bara på 3.0 men ändå! Den startade i mission bay vilket är 5min här ifrån! Jag var i remuera med några vänner och vi kände av den svagt.. Kändes som om vinden tog tag i huset hårt och soffan hoppade upp och ner igen på någon sek.. Kusligt.. Den sträckte sig bara 9km runt om i området men såg på Internet att vissa hus hade verkligen känt av den.. Möbler som rörde sig och fönster som darrade... Otäckt det där med naturkatastrofer! Christchurch är en jävla mess efter deras tusentals jordbävningar efter varanndra.. Ogillar! Men hur som haver, efter en mysig film kväll igår åkte jag hem och joinade Mark och Jaqui med gäster och drack lite rött och skojjade!

Men som sagt! Ska brumma nu :) Shoppingdags! Igen..









Normal friday..

O då var det fredag igen! Ännu en vecka har passerat! Idag har jag bara tränat och städat rummet än så länge.. Strax ska jag hoppa in i duschen för att sedan åka och hämta barnen från skolan. Idag är det fredag vilket innebär stress inför barnens simmning! 30min går fruktansvärt fort när man har 3 söl barn i huset! Ella minstingen äter sin toast på ca.20 minuter fasten jag tjatar på henne att äta fortare varje minut! Sedan det här med att packa väskan brukar vara något de brukar glömma! Katlyn är okej, så länge man puchar och säger åt henne vad hon ska göra (så hon blir ganska små sur dock) så är hon skapligt snabb på fredagar.. Liam går runt i ca.20minuter i köket för att bestämma sig vad han ska ha för afternnon tea, vilket alltid slutar med en flaska complain (protein dryck). Sedan är barnen expert på att säga saker till varanndra så att det uppstår konflikter, långa diskussioner, jämförelser om vem som är bäst, har mest läxa, är snabbast osv.. Slutar alltid med att Katlyn springer gråtande ifrån eller att Ella blir sjukt sur och tjurar och sölar sig ännu mer ;) Men jag hänger in där! Brukar få dom dit i okej tid.. Oftast får jag släppa av Katlyn och Liam som börjar 15min före Ella vid ingången så de får springa in när de är typ 1min kvar tills de börjar och så åker jag med Ella och letar parkering.. Dock tycker jag om att fredagar! Simtränarna är inte så fel att kika på ;) Haha! O sen så brukar jag mysa med Ella i knät tills hon börjar! Är alltid varmt i salen med och då trivs jag som bäst! När de simmat färdigt följer jag med tjejorna in i duschrummet! Där står det att man endast får duscha 3min så man minskar köer.. De suger tjejorna på ;) Får alltid följa med dom in i duschen och bli lite halv blöt för att hjälpa dom få allt schampo ur håret.. De älskar att bara stå i duschen och när de ska duscha bort schampot står de ca.3dm utanför strålen! Jösses ;) Men brukar få dom duschade, ombytta och klara på 20min! Liam tycker vi är sååå söliga! Haha!

Idag efter simningen ska familjen ha gäster så ska sätta på mig jeans idag istället för myskläder :P Sen ikväll ska jag hem till Danni för filmkväll! Blir att kika på lite tatueringsideér vi har ;) Sugen på att göra en till! Drog! Men nu måste jag gå! Måste hinna duscha som sagt innan jag ska hämta upp barnen!

Ha en bra fredag!!






RSS 2.0