29 juni!

Sitter här i sängen och gör fransk manikyr och väntar på att Sandra ska logga in på Skype.. Hon är sen :( Annars idag har jag bara tagit det lugnt.. Sov typ bort hela min fritid ;) Så ikväll har jag varit pigg och på humör! Spelade wii med Mark igen nere i vardagsrummet. Gissa vem som vann? Jag så klart! ;) Garva lite åt Mark, han blev som barn på nytt!

Annars så har det inte hänt så mycket.. Ska fika med en Amerikansk tjej imorn på dagen som jag träffade i ca. 5 minuter förr förra lördagen ute på krogen ;) Vi båda nappade upp att vi bor ca. 5 min ifrån varandra och bytte nummer! Kuljul! Hon är också au pair och en nykomling så kan inte vara allt för svårt att hitta samtalsämnen att inleda med :P Sen imorn blir det en himla stress pga. Katlyns Netball match startar sjukt tidigt så blir att åka dit direkt efter jag hämtat barnen från skolan! Måste alltså ha med mig afternoon tea, katlyns ombytte, pengar till pommes + paraply! Det sköna är att jag kommer hem rätt sent så troligtvis blir det Take away till middag! Sen på kvällen ska jag skypa med efterlängtade Hedvig! <3 Veckorna mellan ens skypedejter surrar fort förbi..

Annars så har jag hittat en grym trip till Fiji öarna jag bara vill till! :D Är ett packet där man åker iväg för 5dagar och 4 nätter och under tiden besöker man 2 party och paradis öar! En av öarna ligger på 3e plats på världens bästa party öar! ;) O där kan man snorkla, surfa, dyka och göra massor av vatten aktiviteter! De säger att de är väldigt vanligt att få se manta rays (en cool, läskig rocka) och man kan få dyka bland hajar - vilket jag aldrig skulle göra! Kommer gå på ca. 4000kr för trippen och sen 3000kr för flyget dit och tillbaka! Men de tycker jag det är såå värt! Måste alltså skaffa mig ett NZ internetbank så jag kan börja spara en snutt av min lön varje vecka! Försöker hålla i mina svenska pengar så mycket som möjligt eftersom jag planerar att åka till Australien efter mitt år här! O det trista med det är att min redan betalade flygbiljett hem går ut efter 1 år så från Aus till Sverige måste jag köpa en nya biljett och de är svindyra :( Aja det är ett senare problem! Vill njuta av den tid jag har här och göra och resa så mycket som möjligt! Är ju inte varje dag man annars besöker denna sida av jorden!

Nu är Sandra 40min sen så troligtvis har hon glömt bort det :( Menmen får planera in en annan tid! Vet att hon skulle bada, sola och njuta av dagen med några vänner så kan förstå henne att det är lätt att glömma datorn då! Så istället sätter jag på tv:n och slappar tills sängdags!

PUSSPUSS



Nyårs puss från Sandra 2011!





5 månader!

5 månader har jag nu varit i Nya Zeeland. Nästan halva tiden! Kusligt när man tänker efter! Tiden här går så fruktansvärt fort vilket båda är bra och dåligt! Jag saknar min familj och vänner väldigt mycket men jag trivs här! Skulle bara kunna få hålla om några godbitar hemma i Sverige för en dag så skulle allt vara bra igen! Familjen är underbar, vänner är toppen och vardagen/livet här är precis som jag vill ha det! Lite bättre lön skulle iofs inte skada ;) På 5 månader har de hänt mycket med mig, min personlighet och hur jag har växt som person ännu mera! Det äventyr jag gör är enormt och jag känner på mig att det kommer vara det nyttigaste och en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv! Mitt val, mina möjligheter! Under dessa 5 månader har också huset renoveras! suck! Och det är inte klart än! För er som inte minns hur huset såg ut innan är det kanske svårt att förstå menmen.. Trädgården bestod av en balkong veranda från översta våningen som gick ner mot trädgården där endast 1 stuttsmatta fanns.. Det rummet ni ser med absolut inget i, det är nytt! :) Där ska vi bygga frukostdisk, ett till vardagsrum och matsal! Känner på mig att det kommer bli grymt när det blir klart! Rummet under det nya utbyggda rummet kommer troligtvis bli mitt nya sovrum,badrum och vardagsrum! Snacka om underbart i sommar då man bara kan öppna dörren och kliva rakt ut till poolen! :D Nöjd!




Vilken röra! Köket ska med göras om..







In a different way!

Midsommar 2011 är över och jag sitter här i sängen jättepigg för att jag har sovit bort hela dagen! Gårdagen var iaf jättemysig och grymt rolig! Över förväntan! Som sagt efter att ha tagit några glas med farföräldrarna och Mark och Jaqui var det dags för middagsmys i Mission bay! Vi blev 12 svenska tjejer som slog oss ner och käkade lite Indisk mat! Mys! Middagen var speciellt rolig eftersom det var så många och härliga nya ansikten man fick lära känna! 2 av tjejorna hade lyckats att göra midsommarkransar! Svårt att hitta blommor här i Auckland och speciellt svårt eftersom det är vinter! Men de hittade lite palmbland och lavendel och gjorde söta små kransar av! Att man fick ta med sin egen dricka var jättevärt! De kostar 5 dollar att dricka sin egen dricka men det är gratis att ta med hur mycket man vill! :) Så efter 1 vinflaska, massa roligheter och nubbesånger kom taxin och hämtade upp oss och tog oss till City! Där började vi festa inne på Carpark där Ida några gånger hade jobbat på! Vilket var till en fördel ;) Vi gick före i kön, fick 2 drinkar och 1 shot var gratis och vi fick dansa gärnet i viprummet vid Dj:n.. Kuljul! Så efter halva kvällen drog vi vidare till Bangloo 8 och dansade gärnet på bardiskarna, bland folkmassorna och på scen! När kvällen började rullade mot morgon blev jag och Ida upphämtade av Idas pojkvän som tog oss hem till dom! O där sov jag till halv 1 och sen blev jag hem skjutad av Ida! Grymt snällt! Så idag har jag bara kollat på film coh sovit i hundra år! Bara nu på kvällen då jag borde sova som jag börjar piggna till! Hade middag med familjen och sen spelade jag wii i vardagsrummet här nere med Mark! :) Älskar våran projektor som man kan kolla på tv,film och spela wii och ha bilden jättestor på väggen istället för tv:n! Men hur som haver så måste jag nog försöka sova snart annars kommer jag vara som en zombie imorn då det är en ny arbetsvecka! Morgonen för mig inleds med zumba! :)







Med mitt mini huvud passade dock inte kransen så bra!









Midsommarafton!

Älskade Midsommar! Är min favorithögtid efter julafton! :) Nästan varje år sen jag var liten har jag och min familj åkt ut till Bestorp där min barndomsvän och familjens närmaste vänner har sommarställe! Sjukt fint! Ligger uppe på en grönkulle med fina små stugor, massor av blommar och en sjukt underbar utsikt över sjön! Trivs alltid grymt bra där! En dag som denna saknar jag verkligen att spendera midsommar där.. Vanligtvis brukar vi vara runt 15stycken och alla sitter tillsammans i långbord och har knytis! Väl där spenderar vi timmar över att dricka nubbe och sjunga massvis med sommar/nubbe sånger! Efter det blir det att dra sig mot midsommarstången där man ser alla barn och de lite för fulla föräldrarna dansa runt stången! Jag föredrar att titta på ;) Alla gamlingar som jag brukar säga brukar avsluta kvällen med en boule duell medan vi unga forstätter kvällens firade i sommarstugan! Om vädret är fint är det en dag som bara inte kan bli mysigare! :) Midsommarkrans, gemenskap och massvis med roligheter! Min vän Martinas farfar mm. brukar alltid gå runt långborden och spela fiol och dragspel och sjunga massa! MYS! Vanligvis slutar kvällen med att alla är snäppet för fulla och gör massa roligheter som nakendopp, härliga fall och fina pinsamheter! Älskar <3





Idag den 25:e juni 2011 kommer jag inte att kunna fira midsommar hemma i Sverige.. Istället är jag i Nya Zeeland och har min dag helt planerad för skojjigheter men inte de minsta mysigt som midsommar hemma! Med vad är 1 år! Istället ser min dag ut så här! Ska strax till gymmet med tysa Annika och köra gärnet! Väl efter det ska vi åka och köpa sushi någonstans och smaska i oss för lunch! :) Väl efter det ska jag åka till Sylvia Park för att kika efter något snyggt att bära för kvällen! Ev. kommer Danni och Bjorg och gör mig sällskap! Ikväll kommer Bubbles och Brian hit så innan jag ger mig ut på egna äventyr blir det att mysa med dom för ett tag! Midsommar gemenskap.. Sen ikväll vid 8 ska jag och 11 till svennar träffas på en Indisk restaurang och festa till det! Restauranger här i Nya Zeeland har en grymt rolig och bra regel! : Bring your own wine! Haha! Känns sjukt konstigt att öppna sin egen vinflaska i en restaurang :P Men bra och billigt! Värt! Väl efter det blir det en fet utgång i Ponsonby med tjejorna! Ska sova hemma hos Ida över natten så behöver inte ta mig hem själv! Nästan alla mina närmaste vänner måste sitta barnvakt i helgen vilket är trist men ändå är det kul att spendera en utgång med lite nya ansikten! Kvällen kommer alltså inte att bestå av mysiga midsommarkransar och sång utan mer som en mysig och kul tillställning! Men det blir roligt ändå! :D Jag är taggad och känner att dagen och speciellt kvällen kommer bli över tvekan grymt rolig! WOOP WOOP!!

Hoppas eran midsommar hemma i Sverige är fantastiskt mysig och kul! Det är ju ändå en dag man ska spendera med familj och vänner!

PUSSPUSS!







Fredag

Älskar fredagar! HELG! :D Ikväll kommer Danni hit för lite mys! Dock blev det ändrade planer istället för att baka pizza ska jag laga fläskpannkaka :P Tänkte göra det igår men när smeten var gjord föreslog Mark Take away och jag var stressad, så varför inte ;) Så smeten och baconet ligger i kylskåpet och väntar på mig! Nyss smaskat i mig lite riskakor så jag kan hålla mig social i 1½ timme till innan maten är klar :P Haha! Imorn vill och ska jag shoppa! Måste köpa ett par nya svarta strumpbyxor som ALLTID går sönder efter 1 utgång.. Sen vill jag ha en partydress och ett vitt nagellack så jag kan göra manikyr :) Fått toppen naglar här borta ;) Intresseklubben antecknar :P




23 juni

Kall och frusen! Stått på en stor utomhus Netball plan i 1 timme i regnet och kikat på när Katlyn spelat! Så nu sitter jag här hemma igen framför brasan och väntar på att middagen ska komma! Idien Take away ;) Mumma! Annars idag har jag gymmat, lunchat med Danni och bara kört runt här och där.. Trafiken är hemsk när det regnar! Alla Auckland bor använder bilen då och är ute precis samma tider som mig :P Ikväll blir det fika med Katrine som åker hem till Danmark igen imorn.. Tråk! Blir lite tajt med maten men får stressa lite! Imorn är det fredag och familjen ska över till grannarna för middag.. Danni kommer då hit för lite pizza bakande och biomys :)

Cheers!!


21 juni

Gud vad klockan tickar fort! Har knappt inte gjort någonting idag men ändå är det bara 2½ timma kvar tills jag ska hämta upp barnen! Morgonen började med att skjutsa tjejerna till skolan och därefter åka till sjukan White cross med Liam! Ögoninflammation på G! Trafiken var hemskt men kön på sjukan var kort! Så efter att ha fyllt i en blankett var det Liams tur.. Tog ca. 5min för doktorn att skriva ut ett recpet på antibiotika ögondroppar han ska ta i 2 dagar men ändå kostade bara besöket 220kr! Svensk vård är rätt så bra ;) Sen kom problemet att droppa ögondropparna i ögat på stackarn! Han är inte lika van som mig med de och han tycker det är läskigt ;) Han är som systeryster sa ja :P Haha! Fick iaf i honom droparna efter flertals försök och sen blev det av att skjutsan till skolan och sen åka till gymmet för 2 timmar!

Annars idag renoverar de köket där uppe så där går de inte alls att vara! Alla lådor är borta och de börjar göra nya skåp osv.. Är alltså väldigt ivägen där! Gjorde mig då ett stort mellanmål när jag kom hem istället för litet mellanmål + lunch.. Förhoppningsvis håller jag mig ganska mätt på det. Blev keso med skivad äpple, banan och clementin! Mumma! Kände inte för att störa de 2 gånger! Blir att ta sig något litet när barnen har afternoon tea istället.. Sen måste jag med klura ut vad som ska lagas för middag ikväll! Aja nu blir det ett avsnitt av Vampire och sen dusch, får klura få resten senare.. Internethastigheten är iaf bra igen! :D Nu ska jag försöka att inte slösa på det allt för mycket ;) Antog att ditt var mitt fel nämligen.. ops! :P



Idag är det fint väder vilket gör mig glad! :D Båda tjejerna ska också på varsin playdejt idag så bara jag O liam hemma under eftermiddagen! SKÖNT! ;)

PUSS!







do it all again

Dagarna rullar på och ännu en helg har surrat förbi! I lördags hade jag en mysig, grym och riktigt rolig dag! Började med att jag tog bilen till Botany för att åka skridskor med några vänner! Där blev det att träffa Svenska miriam som jag träffade på första orienteringskursen! Så var roligt att ses igen! Blev att åka skridskor i lite mer i 1 timme och sen följde hon med mig hem efter att jag gjort tusen ärenden ;) Iaf skridskoåkningen - var som bami på hal is de första varven men efter ett tag började man komma in det igen! Säkerligen mer än 10 år sedan jag stod på ett skridskor! Att få upp farten och små springa är inga problem - men hur tusan stannar man utan att ramla? :P Det var roligt iaf men blev rätt uttråkande efter ett tag! Ville spela hockey eller nått men de kunde man ju inte göra ;) Var iaf discomusik på och discoljus överallt så var en skön feeling! Väl hemma med Mariam köpte vi sushi och åt och efter det hjälpte hon mig att bestämma vad jag skulle ha på mig för kvällen! Drog säkerligen ut 10 olika förslag och det fanns ingenting som jag kände för! Typiskt ja ;)





Vid 6 hugget kom Danni och Natalie hit och tillsammans tog vi taxi in till North sure.. Väl där efter att ha sprungit i spöregnet in till Katrine hus blev vi bemötta av hennes härliga värd föräldrar! Värdmamman lät oss låna hårfön och plattång för vi var helt genomsura genom att bara varit i regnet ca. 30sek.. Hur som havet hemma hos Katrine hade vi det mysigt och kul! Hennes värdföräldrar hade lagat 3-rätters till oss vilket var såå gott! :D De bjöd även på lite vin och så rullade kvällen på! Mat, mys, drinklekar och dans! Kuljul! Vid 12 hugget fick vi skjuts in till stan där vi började festa inne på Cassette och efter ett tag tillsammans med några grabbar brummade vi till Ponsonby och longroom! :) Kvällen slutade efter massvis med dans vid 4 hugget av att jag och Natalie stod och gjorde toast hemma hos mig ;) Grym lördag!










På torsdagkväll ska jag träffa Katrine för sista gången.. Hon åker hem på fredag så i lördags var lite hennes Hej då party.. Tråkigt! Men sånt är livet! Träffade en tjej i lördags som nyss kommit hit som bor i Kohi och fick hennes nummer.. Så funderar på att slänga iväg ett mess dit och utvidga min kompiskrets lite mera ;) Nu blir det att hämta paraplyt och ge sig ut för att hämta barnen!

Cheers!







18 juni

Nu måste jag igentligen lägga på ett kål men kände för att göra er lite updaterade! Nu har jag både skypat med systeryster och morsan så har ett leende på läpparna som vanligt! Alldeles strax måste jag hoppa in i duschen och göra iordning mig för jag och andra au pairer ska åka och åka skridskor! :D Barn på nytt! Vi har skridskorna från halv 1 till halv 5 men kan nog bara stanna till 3 typ.. Efter det blir det rus till affären för att köpa vin och sen snabbt hem för att göra sig partyklädd! Ska på avskedsmiddag och fest i North sure ikväll.. För att komma dit måste man först in till stan och från där till North sure.. Himla långt! Men mysigt ska de bli iaf! Från där brummar vi sedan in till stan för en fet utgång :) Helt enkelt - Bra lördag!

Cheers!








17 juni

Tjoho!

Har varit dålig på att uppdatera men min dator är såå seg nu! Eller dvs hela Internet i huset är segt.. Vi har överstigit någon gräns av gigg säger Mark men förstår inte varför!! Håller tummarna för att det blir bättre snart.. Hur som haver har veckan varit en stor röra i huset! Går inte att vara i köket!! Jag fösöker stå ut för fullt under dagarna men gömmer mig det mesta nere i mitt krypin! I tisdags var vi ute och åt på en Italiensk restaurang med familjen vilket var mysigt! Skönt att inte behöva laga mat :) I onsdags firade i Ella och jag gjorde en wook som blev ytterst populär! Glader! Sen idag har jag spenderat min dag hos Bubbles och Brian! Alltid lika mysigt! Vi åkte ut till ett shoppingcenter för en kaffe, till Titirangi för lunch och sen hem igen till dom för lite muffins ;) Dagen rullade på fort och skönt att få lite lugn och ro under en dag! Ikväll vet jag inte vad jag ska göra! Filmkväll hos Danni eller bara degning här hemma! Seg! Har precis haft sushi med Mark och Jaqui men de ska måla där uppe nu i nya rummet så jag drog mig nedåt igen! Är inte alls på något socialt humör ;) Aja vi får se vad som händer ikväll och imorn på dagen! Hade finast!






Bus i bilen!









Ella 7 år

Idag fyller lilla skruttungen 7 år! Stor nog att sitta i framsätet har hon poängterat ;) Imorse öppnade hon paket! Hon bara slet upp paketen och innan hon ens hade tackat för ett packet var det andra redan öppnat! Det som är viktigt! Tror hon blev glad över min klänning :) Får se vad hon sätter på sig nu i eftermiddag! Först ska vi snabbt till Katlyns piano men efter det blir det firande! Bubbles och Brian kommer över och Ella längtar så efter Bubbles tårtor ;) Hon ska ta med 2 denna gång har hon lovat! Jösses! Ikväll blir det att sitta på golvet eller soffan och äta för vi har ingenstanns att vara mer än i vardagsrummet.. Köket går inte att inträda så att säga! Fick nyss ett mess av Jaqui om jag kunde laga en curry wook tills ikväll om hon städar och fixar barnens mat.. Panik! Vi skulle haft Take away men inte längre.. Blir att brumma snabbt till affären nu och köpa allt som behövs för kvällens meny.. Blir att laga mat till 6 personer som jag brukar göra, men nu är det vuxna så att säga som äter ;) Måste bli bra! Det possetiva är iaf att jag kan göra den stark nu när inte barnen ska äta den ;) Haha! Fick annars mitt nya träningsschema idag! död! Mer tyngder denna gång än maskiner men fortfarande 1 timme kondition varje dag.. Tränaren sa att jag har en mycket stark bål/abs men jag måste träna upp armarna och speciellt axlarna mer! Tror också jag är olika stark i armarna :P Kan ju inte lyfta vikterna upp och ner i samma takt! Blir att träna upp ;) Aja nu måste jag brumma! Annars blir jag sen för att hämta upp tjejerna! PUSS!










14 juni 1987

Idag är det ingen vanlig dag för idag är världens bästa systerysters födelsedag <3
HURRA HURRA HURRA



Önskar jag kunde spendera dagen med dig men blir lite svårt!
Tänker på dig och önskar att du får en dag såå mycket bättre än de andra! Tvinga pojken din att baka en smaskig tårta ;)

Älskar och saknar dig hjärtat <3 Snart är vi tillsammans igen!!





Alltid oss <3




Underbart!

Öppnar postlådan efter att ha svettast på gymmet och får se 3 brev till mig.. Wiie! Även om det inte allltid är den roligaste mailen blir man alltid så glad över när man får se sitt namn on a piece of paper! 1:a brevet var från banken som jag får varje månad där man får se vad man har gjort/betalat med kortet under den senaste månaden. Är också där jag kikar så att lönen har trillat in rätt ;) Mitt andra brev var 18+ kortet! Finally! Nu behöver jag aldrig mer bära med mig passet om jag ska köpa lite vin i mataffären eller när jag går ut festar på helgerna! Lite mer tryggt! :) Mitt 3:e packet var från kära underbara Sara Both! <3 Jag fick en Marabou daim :D Mumma! En godbit från Sverige - kan ju bara inte bli bättre! Gjorde min dag och kommer göra min vecka helt underbart! :D Fick även ett sött kort om värmde! Jag försöker övertala tösen att komma hit igen! Vill dra med henne till Fiji eller Queenstown! Får hoppas på att mina önskningar varje natt går i upfyllelse ;) Haha! Annars idag är köket en jävla röra, så där uppe går det inte att vara.. Hoppas de hinner fixa det till lunch.. Blev bara 1 banan till mellanmål, nådde inte fram till någonting annat!

PUSSPUSS!









13 juni

Mitt Grekiska tema på middag ikväll blev en succé! Klyftpotatis, grekiska biffar med fetaost,paprika och lök i, tzatsiki och en god mummsig grekisk sallad! Mumma! :) Smakar dock vitlök i hela munnen menmen ;) Imorgon är det älskade systeryster födelsedag! Önskar att jag kunde vara hos henne i Norge och baka en stor födelsedagstårta, men de kan ju bli lite svårt! Hoppas på att med skype och på annat sätt förgylle hennes födelsedag! Sen på kvällen imorn ska jag skypa med saknade Ardalan med! Mysigt! :) Saknar mina fina grabbar hemma i Sverige! Sen så blir det ännu mer firande på onsdag då Ella fyller år! Då blir det mer tårta, Bubbles och Brian kommer över och jag har lovat att göra smycken med Ella hela dagen! Så denna vecka kommer bara att rulla iväg.. I helgen står avskedsfest för en dansk tjej på schemat och förhoppningsvis mys eller shopping med Danni! Får se vad veckan kommer att bjuda på :) Liam är troligtvis frisk för skola imorn så då blir det gymmet på morgonen! Nu blir det antingen lite läsande eller serie tittande.. Sen bädden! Somnar alltid som en stock efter en dag! Inte van vid att gå upp så här tidigt på mornarna ;) 06.30 ringer klockan imorn dvs. halv 9 på kvällen hos er!

PUSS O GODNATT!






Pick your body up and drop it on the floor

Grymma lördag! Efter en lång slapp dag var det dags för utgång! Fixade iordning mig och brummade till Danni! Väl där började vi dricka, skojja, fota och prata om allt mellan himmel och jord! Ytterst roligt!! Väl framåt 12 hugget brummade vi lätt så lulliga in till Ponsonby till en sjukt bra nattklubb *longroom*. Väl där mötte vi Miriam och hennes värdmamma! Kuljul! Mariams värdmamma köpte oss en flaska champange som vi kunde dela på och sen bar kvällen av! Alkohol, massvis med dans, lekar och allt för mycket skojjigheter! Träffade 3 grabbar som var sjukt roliga och trevliga som vi spenderade kvällen med! Så väl framåt halv 4 hugget sa kroppen till att den var däven så då blev det hemfärd till Dannis! Japp så kort och gott - en grym utgång! :D Alltid nästan de små spontana utgångarna som blir bäst!!












GUd så snygga bilder ;) haha! Hur som haver var kvällen grym och dagen efter mindre grym.. Som de brukar vara dvs.. Blev film och slappande i Dannis säng hela dagen.. När jag väl skulle åka hem vid 4 hugget var jag så trött och bakis så klumpigheten kom fram! Danni hade glömt att öppna gaten så jag kunde inte köra ut så skulle gå tillbaka och säga de.. DÅ! Skosnöret på mina kängor åkte upp.. Rosetten var kvar men skosnöret som var snoddden runt metallsakerna från sidan hade lossnat så det var världens öggla som hängde ner.. Såg den men tänkte att jag kunde knyta den när Danni öppnar gaten. Så jag skyndar mig lite på och i min klumpighet fastnar ena foten i denna skosnöreögla och hela jag flyger framåt! AJ! Skrapade upp båda händerna, ena knät och nyckelknippan gick sönder.. Buhu :( Danni fick plåstra om mig och garva åt mig på samma gång! Sånt händer lixom inte och speciellt inte på garageuppfarten 2m från husdörren!




Är inte allt för illa, men skinnet har gott upp och de svider massa! Försökte få lite sympati från morsan och Anders igår när jag skypa med dom, men de bara skratta :( O så är de grus jag inte får bort så nu är det rött runt det också! Tycker synd om mig själv ;) hehe! Annars idag så är Liam sjukt! Han spydde hela natten så får vara hemma idag igen. Blir att slappa och se film.. Ardalan rekomenderar Kongfu panda så får nog ge den en chans!

Nu ska jag brumma!
PUSSPUSS!




10 juni

Idag har det varit hemskt väder i Auckland! Det har regnat och regnat och regnat! Och när det regnar här är det inget emot Sveriges fjuttiga spöregn.. Läskigt vad mycket det kan regna och inte minst blåsa - STORM! - Kunde knappt hålla paraplyet på plats och regnet blev ju inte precis mysigare tack vare vinden. Aja försökte spendera så mycket tid som möjligt inomhus. Trots att huvudet värkte pga av de varma men hemska vädret lyckades jag både ta mig till gymmet och till Sylvia park shoppingcenter.. Där efter 1 timmes letande hittade jag en söt klänning till Ella! Finally! Hoppas hon kommer tycka om den. Jag tycker den var sjukt söt och speciellt med volangerna och rosetten på ryggen! Till mig blev det ett par mysbyxor från Cotton on ;) Låga, sköna och mysiga! Annars idag har jag buttrat över att barnen inte lyssnar och att de ibland (OFTA) har hyper attacker då de springer omkring och gör allt de inte ska göra.. Fick iaf iväg dom till simningen där jag mötte Jaqui. Han är och handlar lite Take away mat ikväll så jag sitter i värmen och väntar :) Ikväll kommer Danni och ev. Jette hit för filmkväll och imorn ska jag ev. klättra på klättervägg med Liam ;) Haha! Ella har sitt födelsedagsparty imorn och de börjar dagen vid 11 med klättring och Jaqui fråga om jag ville följa med ;) Kuljul! NU ska jag brumma!

PUSSPUSS









Grattis alla!

1 år sedan studenten! Kusligt! Saknar min klass och saknar delvis Katedral! Vardagen var allt skön :) Hoppas på att få träffa alla igen!


En av de bästa dagarna i livet!






brist på annat




Utav 4 hårspännen kan man göra mycket i brist på annat.. Nu blir det läsning i nya boken! :)

GODNATT!



Awakening

Tjoho!

Sitter i sängen och både surar och är glad! Efter gymmet, mellanmål och en skön dusch åkte jag iväg ensam till St. Lukes shoppingcenter för att se om jag kunde hitta en fin klänning till Ella! Men icke! De fina som fanns var antingen i för stor storlek eller i bebis storlek! Typiskt.. Vill ha en söt men inte för barnslig eller tråkig klänningen.. Hon fyller ju som sagt 7 år ;) Så imorn ger jag mig på Sylvia Park för att se om jag hittar någon annars blir det att brumma in till City! :)

Annars idag kom min Vampire diaries bok! :D Och till min förvåning kom 2:a boken med också! 1a och 2a boken är ihopsatt till 1 fetare bok på dock bara 400 sidor men ändå! Bra läsning på G! Sagan om ringen boken går nämligen segt ;) Filmerna är såå mycket bättre! Nu blir det lunch för att sedan hämta barnen om 1 timme! Mark är i Australien över några dagar så behöver inte laga lika mycket mat ikväll o imorn ;) haha! Mark sa att han skulle köpa några vodka flaskor till mig för allt jag stått ut med.. Byggarbetesplats + barn.. Jag tackar o bugar...Aja nu ska jag vandra!

PUSS


don't cook it, create it...

I min stress efter pianon skulle jag laga en helt okej köttfärspaj.. Under tiden misslyckades jag med flera saker så tänkte att detta nog kommer att gå åt helvete - men vet ni vad - Jag lyckades med min kreaktivitet att skapa goda rätter göra pajen sååå god! Mitt första misstag var att jag jag glömde bakpulvret i degen ;) Så när degen var utsmetad i en form hällde jag lite bakpulver på degen överallt och sen lite vatten över och försökte sedan gägga in det! Vet inte om de funka men botten blev mumma iaf ;) Problem nummer 2 var att jag köpte majs i majsås istället för majs men gav det ett försök! Tyckte då all majs tog över taco och curry smaken som jag stekte köttfärsen i så hällde på lite mer av de kryddorna.. Hum helt ok! Ville dock ha lite mer spice i.. Skar upp några galapenjos och hade i.. Starkt! Sablans.. Blandade då i cream fresh i allt och det smakade smarrans :D De såg mindre lockande ut ;) Hällde blandningen på pajdegen och hade tomater och sedan ost över. Så efter 20min i ugnen och en god sallad till vart middagen en succé! Inte för tjejerna dock, men säg när den är de :P Iaf, Lucky me!

Nu ligger jag i sängen och har panik över mina sandloppa bett.. De kliar!!! O om en 20a ska jag skypa med Natha! Om hon inte försover sig eller glömmer bort igen dvs ;) Hehe!

PUSSAR!





suck..

Hur trött bli man inte när man tvättat en stor hög med barnens tvätt idag och kört det i torktumlaren och sen får syn på att man torktumlat kläderna med choklad i tumlaren.. Kommer från barnens fickor och gör mig butter! Alla klädesplagg har chokladfläckar överallt!! Morr.. Bara att sätta på en ny tvätt!! Nu blir det att brumma till Pianon med Katlyn!

CU!


8 juni

Tillbaka till vardagen idag och gymmet! Skönt :) Nu har jag precis ätit mellanmål (1 glas mjölk, keso, äppelbitar & bananskivor) mattips från kära Sandra! Nu funderar jag på om jag ska ta mig en promenix eller om ska hoppa in i duschen! Vädret var toppen imorse (för att vara vinter) 17grader varmt, strålade sol och klarblå himmel men nu på eftermiddag har allt ändrats! Nu är det mulet och himlen börjar gå mot mörkare tider.. Inge kul att gå en promenad när himlen öppnar sig här kan jag lova! Gjort de 2 gånger och de gör jag gärna inte om! Aja annars har jag inte så mycket spännande som händer de kommande dagarna.. Blir utgång i helgen med tjejerna och på torsdag blir det shoppingdag och filmkväll med Danni! Måste hitta en fin klänning till Ella som fyller 7år nästa onsdag!

Hade fint! Puss







Energi och glädje rus!

Efter en bra helg, skön ledig dag igår och skype med några fina känner ja att jag har fått mycket mer energi! Skypade med Sandra och kände hur skönt det var att prata av sig, skypade med Elin och började planera massvis med framtisplaner, Skypade med Sara och försökte övertala henne att komma tillbaka till NZ och bli som en syster i huset igen och Skypade med mammsen och pratade om allt mellan himmel och jord! Börjat planera deras ankomst som är om 6 månader ;) Tanken var att om Andrus tar med sig 7kg och morsan 15kg i varsin resväska finns det 24kg kvar för mig att packa ner kläder när de väl åker hem igen ;) Hehe! Hur som haver har alla dessa godbitar gjort att jag känner mig mer älskad, glad, och fått mer energi! GLADER!

Om jag ska nämna något glantigt jag gjort som är mindre bra så råkade jag svälja min tandkrämsklick på tandborsten xD Hur kan de hända!!? Andades och så plötsligt satt den där i halsen! Hosat, dricker vatten, sväljer flera gånger om men ingenting hjälper! Halsen svider, är kall och gör skit ont!! Klanto ja!! Uschusch, får hoppas på att de släpper om ett tag.. Druckigt 3 koppar te men de vill inte hjälpa!

Annars så är jag hemma idag för Liam är ledig! Så blir att spendera förmiddagen i sängen med serier eller nått ;) Liam har en vän över så de leker på övervåningen! Byggarjobbarna är överallt utom i mitt krypinn så rätt så skönt att vara här nere! Snart ska jag ta mig ett mellan mål men först ett Vampire avsnitt! Tlötter idag!

PUSS!






I woke up by the sea

Himelsk bra helg! Fredagen började med Sushi, vin och myskväll med Ida, Danni, Bjørg och Line! Vi var mycket flitiga som gjorde all sushi själva! Finns en sjukt bra maskin som hjälper en att göra en fin sushi rulle så en sådan ska jag absolut köpa hem till Sverige!



På lördag morgon var det dags att åka med de 3 tjejer till vänster till Raglan Surf School! Väl där fick vi våran första surf lektion ever! Sjukt kul! Vi hade tur med vågorna (de var lagom stora) så vi alla lyckades stå upp på brädan flera gången! STOLT! Självklart lyckades man med några ruskigt snygga fall som kändes när man kom upp! På kvällen blev det bastu med massor av trevliga backpackers, middag, vin och filmmys! Hostelet var fullt med backpackers från världen över och alla var så grymt trevliga och snälla mot varanndra! Älskar backpacker känslan! På söndagen var vädret underbart men vattnet lite kallare! Tack gode gud för våtdräkterna! De gjorde verkligen sitt :) Det tråkiga var att vågorna var äckligt stora den dagen så efter att försökt surfa i 1 timme gav vi alla upp! Att bara försöka ta sig mer än 10m ut från stranden var en riktigt utmaning! Och sen att försöka surfa utan att bli dränkt av en stoooor våg var omöjligt för oss nybörjare! Läskigt! Man blev lite skraj där ute när vågorna tog en och man hade noll kontroll under vattnet! Vågorna drog med en så man gjorde volter under vattnet och brädan drog med en till höger och vänster eftersom den sitter fast från ett snöre i foten! Så idag är jag öm i kroppen från alla smällar från brädan, vattnet och träningsvärk ;) Tror jag svalde mer än 3 liter den dagen! Så istället låg vi och solade på stranden och åt lunch där innan hemfärden bar av! Så nu sitter jag i sängen och kliar mig överallt! DE dumma sandlopporna har bitigt mig överallt!! Morr! Hur som haver så älskade jag att surfa! Grymt roligt och en stor utmaning! Så vill verkligen surfa igen men kanske då på sommaren och på östkusten så vi klarar av havet! Indiska oceanen har ju ett ryckte av att vara ruskigt aggresivt! :P




















Surfning!!

Gud vad jag taggar för helgen! :D Ikväll ska jag till Danni med några fler tjejer och laga sushi och dricka lite vin! Men den roligaste dagen kommer imorn då jag, Danni och 2 danska tjejer ska ner till Ragaln och surfa i 2 dagar! Wiie :D Jag ska köra ner och sen ska vi sova på ett hostel som hör till surfskolan vi ska till. Hostelet har bastu och spa så på kvällen blir det spamys och sedan en fet utgång på det! Alltid lika kul att uppleva nya städer :) Bilfärden tar ca. 2 timmar sydväst mot Indiska oceanen! Den aggresiva sidan så att säga! Men har en livvakt med oss första dagen. Vi får full våtdräckt så hoppas på att det inte blir för kallt ;) Tempen ligger runt 17grader i luften! Men hur som haver så kommer vi att ha det grymt! EPIC! Jag är så envis av mig så jag ska banne mig stå upp på den där brädan efter helgens slut!! Önska mig lycka till!! :D

PUSSPUSS - Nu är det bara packandet kvar ;) SUCK!








First day of winter!

1:a juni - första dagen på vinter månaden! Och vi satte in våran pool idag ;) Tajming! Jag vågade inte vara hemma för de skulle lyfta hela poolen med lyftkranar över hela huset! Inte så roligt om det skulle gått åt skogen! Dock gjorde det inte det utan nu ligger poolen på baksidan! Inte färdig alls med design och den har inget vatten i sig men iaf små kul att kunna kika ut på den! När vädret börjar bli varmt igen kommer jag bara kunna öppna sovrumsdörren så har jag poolen 1m famför mina fötter! Underbart :) Så istället för att vara hemma idag åkte jag och besökte farföräldrarna Bubbles och Brian! Lika mysigt och roligt varje gång! Vi åkte och besökte olika affärer men fina smycken, kristaller, historia och fräcka saker! Och efter det blev det 3 rätter som vanligt ;) Bubbles älskar att skämma bort gäster, barnbarn och mig med mat, efterätt och tilltugg! Väl där fixa jag så att Brian (advokat) kunde signera och stämpla mitt 18+ kort så jag kunde lämna in det på posten idag! Så om 2 veckor är det klart! Skönt! Då behöver jag inte släpa med mig passet på varje utgång ;) Annars idag så har jag lagat som vanligt en utsökt middag, busat med barnen och nu väntar jag på att Svedlindh ska logga in på Skype! :) Imorn gäller gymmet, lunch hos Danni och sedan Netball på kvällen med Katlyn! Blir att tagga emot helgen hemma hos Danni imorn ;) Kommer bli grymt!

Nu ska jag brumma! Skype, skriva brev och sen sova!


Danni för någon vecka sen ;)


Våran halvfärdiga pool mitt i den s.k ler trädgården!



Jag och Bubbles utanför Kristall huset! :)





RSS 2.0