Sicken dag

Helt slut! Jobbade 9-18.30 idag på Zara och fy det var slitsamt idag. Mängder med folk och affären var sjukt stökig. (Glad jag inte stängde) :p speciellt folk som prövar vinterjackor i mängder och sen dumpar de överallt i affären där speglar finns. Folk är lata och själviska. De sista 3h idag sprang jag runt i lagret som en kotte för att hämta alla kläder som sålts under 1h. Många koder och lite tid. Vi sålde 195 items på 1h vilket måste vara rekord. Grät nästan när jag såg det.. Satan vad stress!

Så ikväll när Danni ska ut och festa så ligger jag hemma och snaskar chips. Helt slut! Ledig imorn så ska storhandla, gymma och inte vara bakis det minsta! Glad tjej :))

Cheers


Arthur's day

Arthur Guinness. Igår var dagen han bryggde sin första öl. (Bara för det) så stannar hela Irland upp och firar med att skåla och dricka Guinness i mängder under hela den 27e sep. Musik event överallt och mängder med folk ute på gatorna. Kunde knappt röra mig. Efter jobbet igår drog jag och Zara brudarna ut. Hamnade på en guy klubb vilket var superroligt! Haha :))

idag har jag varit ledig och köpt mig en supersnygg vinterjacka på Zara. Älskar den affären!

Bra dag :)


work

Hej och ho. Nu lägger jag här i sängen igen. Danni är i duschen så får vänta med vårt popcorn och vampire diaries mys :P I dag har vi städat och tvättat så lägenheten är finfin igen, den luktar lite men vi glömde slänga sopsäcken förra veckan så nu måste vi vänta tills lördag för att bli av med den. Den var inte full förs nu heller. Nytt system dock: slänga all kompost (våt mat) i små posar och slänga dom nästan varje dag i papperkorgarna på gatan :P Fusk, men får vår lägenhet att lukta bättre ;)
 
Annars fick jag beröm på Zara igår igen. En ny helskön mananger som vart mammaledig kom tillbaka igår och hon ger alla credit när man gör något bra (bortsett från många andra) Hon sa att hon ser mig som något mer än sales assistent. Hon sa att jag stängde riktigt bra och hon undrar om jag ville gå kurser för att bli manager mig själv eller iaf få större ansvar. Kände mig dum som sa att jag skulle tänkte på saken. Hon fick nog för sig på min förklaring att jag vill studerar om några år och flytta då inte om typ 2 månader.. Fan kommer känna mig jättedum att lämna Zara. Mest för att manangerna ska bli besvikna :P svenskt? Normalt att tröttna på en stad och ett jobb. Bara att byta tycker de flesta men jag får dåligt samvete :P haha!
 
Aja nu är Danni här med popcorna. Time för myyyyyyys!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

godnatt

jobb, gym och bädden. Dagliga rutinen. Ligger nu nerbäddad i sängen med tända ljus omkring mig och tänker på julen. Älskar jul och iår vill jag att den ska bli extra mysig. Punkt slut..

Wicklow

Irlands berg, säger bara, guuuud så fint!! Älskade en tur i naturen. Åkte tillsammans med 2 polska tjejer och dagen blev underbar. En stor grupp med härligt folk, as rolig, gammal och glömsk chafför, fint väder dock riktigt kallt och en underbar utsikt! Fick höra lite historia, se bergen, kika in platser de spelat in olika filmer och höjdpunkten; kika in bron där de spelar in en scen från Ps. I love you. Gash älskar den filmen :) Vi åkte igenom några små byar, kikade på gamla ruiner från vikinga tiden, sjöar, stränder, och så hade vi lunch på ett litet fik.
 
En allt för bra dag! Nu blir jag bara mer och mer taggad över att se Irland. Ett måste innan man åker hem ;)
Nästa stop: Belfast! (North Ireland)
 
 
 

Wicklow mountains

Imorn är det äntligen dags att se lite mer utav Irland och inte just city center i Dublin :P Wicklow mountains är en stor national park med jättefina utsikter sägs det. Bl.a där de spelade in några scener från P.s i Love you och Braveheart. Blir att åka på en buss tur från 9.45-17.30 tillsammans med 2 polska tjejer. Hoppas på sol!! (iaf inte regn) och inte allt för kalla vindar. Börjar bli riktigt kallt här i Irland nu så förskylningarna börjar komma. Själver kan jag knappt andas genom näsan för den är så täppt. Aja ska försöka sova nu.. Måste upp tidigt imorn och vi vet ju hur bra jag är på det, Inte.. Ladda kameran kan vara något också så jag kan dela med mig av de fiiina utsikterna av Irlands kära landskap ;)
 
 
Godnatt!
 
 
 

I'll never be cold again :))

Från underbart billiga Pennys där man kan köpa allt! För endast 26 euro fick jag ett par slippers, pyjamas och morgonrock i världens skönaste fluffigaste material :)) ÄLSKAR!


She is back!!

Efter en vecka själv i lägenheten är fröken D finally tillbaka. Underbart med lite extra energi omkring mig :)) vi har redan haft våra dagliga småtjaffs, men jag antar de är vanligt i sambolivet :p haha! Mysigt att ha någon bredvid mig på kvällarna och kika serier med ;) annars börjar hösten komma och fasten tempen utomhus är runt 15grader så känns det som de ligger på 10 inne i lägenheten på mornar och kvällar. Dumma vinden går rakt igenom fönstrerna! Blir att i förskaffa mig en varm pyjamas, morgonrock och slippers :)) sover annars i mysbyxor och linne med 2 täcken och en filt över mig gör att hålla mig varm :p här är vi snåla och försöker att inte sätta på heatern tills vintern kommer! :p


Mamma told me not to waste my life She said spread your wings my little butterfly

 
Cheers
 
 
 

lördag

Time to relax. Blev inget gym imorse utan vilade axeln istället. Den gör fortfarande ont när jag rör den men smärtan är mycket mindre när jag inte använder den. Masserade mig själv runt området i nästan 1h igår :P haha! Annars idag sprang jag för att hinna till jobbet på Zara. Lady gaga spelar ikväll så hela stan var full med folk som ville köpa outfittar, höstjackor, eller bara kika på alla stånd som var utställda i stan. Så jobbet var även de ett helvete. Vi var sammarlagt 15 stycket som stängde Zara och det tog 1h och 30min. Stökigt! Himla stor affär men ändå, allt var en röra! Nu blir de filmmys. Gör mig kanske även en popcorn påse att knapra i mig ;) Öppnade kylskåpet återigen och blev lite ledsen att det inte ser ut som hos morsan. Fullt! Fick alltså välja mellan att äta bagels,`gröt, keso, pasta och ägg. Blir pasta med stekt ägg på :P Storhandling nästa vecka?
 

Cheers!
 
 

13 sep.

Kändes som dagen just började. Låg och snoozade alldeles för länge, hade en liten chat med farsgubben, skyndade mig ner till stan och träffade Laura. Hon flyttar tillbaka till Italien på tisdag så vi hade en mysig fika ute i solen :) varit allt för nyttig sen jag flyttade in till stan så drog till med en smaskig morotskaka till kaffen.. Mumma! Så efter en mysig fika, några timmar på Zara så är jag nu hemma igen. Grubblar mig över en ond axel? Säkerligen överansträngd från gymmet men gör riktigt ont runt ena nyckelbenet och axelknota :/ svårt att röra armjäveln.. Hum kanske ska vila från gymmet imorn.

Annars sitter jag och kikar på studier utomlands.
Australien - Melbourne - sjukgymnast - 2år - 440 000kr. Just ja, där sprack den drömmen. Sjuksköterksa på 3 år ligger på 340 000kr konstigt nog. kanske kan va nått?  Drömmen är ju som sagt att kunna leva i OZ mer än i 1år. Kan bli svårt men vi får se vad som händer och sker. Nästan 100% säker på att jag iaf nu flyttar hem för gott från kära Irland någon dag i december. Efter då hela 8månader här känner jag mig redo för nya äventyr!

Cheers


Botticelli

Jobb, jobb och jobb :) igår stängde jag på glassbaren efter midnatt och idag öppnade ja. Helt ensam och det regnar ute. Står och dricker kaffe och är kissnödig. Sablans.. Kan inte smita här ifrån för alla chefer är här idag :p har haft 2 kunder på 1,5h, segt! Gjort en milkshake och en cappucino, whey ;)) aja efter några timmar här stänger jag på zara och sen blir det film nys hemma hos Valentina med lite popcorn och vin :) can't wait!

Cheers


lonely but not alone

Hej och ho..
 
En ny vecka har börjat och denna gång utan Danni i lägenheten. Hon åkte till Sverige imorse och kommer inte hem förs nästa måndag. All by my self ;) Är både skönt och tråkigt. Hur som haver så kommer nog veckan gå fort. Kommer bli jobb, gym och slappande. Helgen får vi se vad som bjuds på. Fick imorse höra att systrarna Jansson troligtvis kommer hit första helgen i november vilket jag hoppas på. De är någoting speciellt <3
 

Nu blir det att ta sig upp, göra iordning sig och fixa lunch innan Zara kallar. Det regnar ute så blir att sätta på sig gummistövlar och regnjacka. Ingen busstur här inte. Powergång är vad som gäller. Med ett paraply i ena handen förstås ;) Blir nog att ta med sig gymkläderna för att traska dit efter jobbet. Alldeles för seg för att ta mig upp i morse :P
 
Aja dags att skynda sig!
Cheers
 

 
 

september

Jösses, varit i Dublin i hela 5månader nu..När hände det? Min tid här går mot sitt slut (dvs om jag flyttar hem till jul) vilket känns kusligt. Jag trivs så bra här! Zara rullar på och jag tycker verkligen det är riktigt roligt att jobba inom affärsbranchen. Hjälpa kunder, "städa" affären och känna att jag har stor koll på koder och vad som finns i affären och lagret. Kanske låter mysko men att känna att man gör ett bra jobb och att kunder mer än gärna ber just dig om råd och hjälp är roligt. Mitt nya jobb på Botticelli är helt annorlunda från Zara. Kanske just därför det är riktigt roligt. Inte bara för att glassen är otroligt god och för att det är ganska chill imellanåt utan bara atmosfären att se alla familjer, par och turister komma in och glädjas så mycket av lite glass.Att jobba dubbelt går bra för fröken Staaf då jag älskar att hålla mig i bissy. Lite sömnbrist men med bra väder(troligtsvis bara för denna vecka tyvärr), härliga vänner, Danni, roligt jobb och mysig stad så gör det inte så mycket. Dublin är ju ändå staden som aldrig sover så man får välla vänja sig :)
 
Gymmandet annars går bra. Börjar komma in i det nu så träningsvärken och illamåendet börjar försvinna. Kan ju också vara så att jag blir starkare för varje pass som går ;) #önsketänkande
 

Nu blir det mat och film! Har nyss skypat med min älskade Hedig <3 Håller mina tummar såå att fröken kommer och hälsar på en helg i november. Julmys har alltid varit våran grej.
 
Cheers
 



 
 

Dubbeljobb

8.30-15.00 Botticelli
16-20.15 Zara
20.30-01.00 Botticelli

16h jobb suck helt slut!
Imorn gäller 10h..

Hey ho, let's go!


RSS 2.0