Good night!

Ligger i sängen efter en lång dag! Var extra trött idag på något vänster.. Tror min kropp sa ifrån idag att den var trött och sliten från helgen! Mysko ;) Idag har jag och Sara iaf varit på Sylvia Park igen och shoppat! Självklart kunde jag själv inte hålla mig borta från affärerna så köpte en strandväska, ringar, hårband och en skitfin Billabong bikini! Var 50% off så fick den för härliga 250kr :) Får visa den någon dag! Den är vit med blommor och vollanger på! SÖT! Till Liam köpte vi 2 katonger med Mighty beans (fråga inte vad det är, för vet inte ens själv vad han använder de till) och en film! Blev rädda willy! O så söt film! Älskade den när jag var yngre.. Annars ikväll har det blivit att spela piano med Katlyn och laga mat efter det. Dagen middag bestod av Champingjon, broccoli, bacon och ädelostpaj med avocado och gurk sallad till! Mmm...

Mark ska till Australien imorn över dagen med jobbet så han hinner inte hem till middagen så Liam fick hans present ikväll. Den bortskämde ungen fick en iphone! Nice present för en 11 åring! Undra vad han får av farföräldrarna och Jaqui? Från tjejerna får han bl.a målar saker..



Nu ska jag iaf köpa gymkortet i veckan eller nästa vecka! Ska nog betala veckmässigt.. För kommer nog bara ha gymkortet till slutet på december och det är bara ca. 10 månader så känns onödigt att betala för 1 år.. Om jag fixar så att gymmet tar 100kr från mitt konto varje vecka blir det ca. 4000kr på 10 månader istället för 5250kr för 1 år vilket jag tyckte var värt! Man får så mycket för gymkortet och känner verkligen att jag måste börja röra på mig om jag inte vill sluta upp som en rullade köttbulle... O de vill jag ju inte!

Nu ska jag strax sova! Klockan är snart 10 så känns skönt att få några extra timmars sömn.. Ska bara måla naglarn först och se på ett avsnitt av en serie ;)

Take care!





9 månader sedan..

Fan vad fort tiden går alltså! Läskigt.. Jag har idag varit här i Nya Zeeland i 1 månad och det känns det inte alls som.. Man har så mycket att se fram emot här! Allt man vill göra, vart man vill resa, vad man vill se.. Tror mitt år här kommer springa förbi! Och för er som går i skolan, jobbar eller pluggar kommer året gå lika fort det med! Hemma har man andra saker man uppskattar. Man kanske inte tänker på det när man är hemma, men jag som är utomlands kan verkligen börja sakna små Sverige twistar och uppskatta saker mycket mer än innan! Speciellt mina myskvällar med de bästa! <3

Natha känns detta som 9 månader sen eller? Snart 1 år... Då märkar man hur fort tiden går!









:)

Hot springs- från 45grader varmt...



Auckland City









konsert på g!

*Bruno Mars Vector Arena, Auckland, Nya Zeeland den 18 april



Kommer bli galet roligt! Mitt under spring break :D





1 månad i NZ idag!

Hur glad blir man inte när man kommer hem från en helgs resande och sätter sig i sängen och två små flickor kommer och kryper ner bredvid en och säger att de har saknat en.. Då blev jag glad! Blev även lite vin med Mark och Jaqui igår kväll för att bara koppla av! Skönt att komma hem till sådant omhändertagande! Idag har jag ont i hela kroppen men det går an.. Mer öm än träningsvärk, bara hälsenorna som är stenhårda! ;)

Idag blir det Sylvia park för att leta efter en present till Liam! Han fyller 11 imorgon.. Då ska jag laga Taco till hela familjen och marks föräldrar! Mysig kväll :)

Sitter o kikar på crossing bilderna nu och kan inte fatta att det var 2 dagar sedan jag stod där uppe på toppen, över molnen och skrek av glädje att toppen var nåd!

Cu :)









rätten till att vara död

The Tongariro crossing var allt över min förväntan! grymt mycket jobbigare än vad jag någonsin kunde ha föreställt mig!! 8km upp och 11km nedåt.. Först upp för Vulkanen och sen ned mellan två stora berg.. Vi var totalt 1900m över havsnivån! Till och börja med var resan ganska enkel men så småningom blev den bara jobbigare och jobbigare.. Jag som ändå har tränat mycket i mina dagar höll på att dö där imellanåt.. O inte pga av andningen och asman utan att det helt enkelt var så fruktansvärt BRANT, inget att hålla i, riktigt höga trappsteg där de fanns några, annars stenigt, sandigt och förjävligt :P Benen var så trötta och kroppen skakade! Pga att jag har så korta hälsenor blev mina vader stenhårda och jag fick gå på tå nästan hela vägen upp.. Tillslut var vi så högt upp att vi var över molnen och det var det värsta! Man trodde hela tiden att toppen måste vara nära men icke! De var såååå långt!! Vulkanen vi besteg var den vulkanen där Frodo i Sagan om ringen kastar i ringen i sista filmen! Vulkanen och bergen i Mordor besteg vi! Då kan jag nu verkligen förstå hur jobbigt de måste ha varit för dem att spela in den filmen :P

Nederdelen var grymt mycket lättare! Självklart är jag öm i tårna efter 11km nedgång men det går an! Såg ut som vi gick på Kenisiska muren på nedgången.. Var som en slingrig väg som gick runt berget och nedåt.. Men i det stora hela var crossing helvärd att göra men jag skulle aldrig göra den mer än 1 gång! Det som var de roliga var att det var världens utmaning! Tongariro crossing ligger på 10 plats på världens största, jobbigaste och bästa crossing.. Vyerna var helt underbara! Synd att fotorna inte kan visa hur underbart det var.. Allt var så stor!! Allt från gröna kullar till svart lava.. Man såg massvis med berg, vulkan hålet, Taupo, sjöarna och öarna runt omkring!

En läskig sak var när man precis nått toppen och skulle ta sig nedåt till sjöarna en bit ned.. Där fanns inga trappsteg eller gång. Det var så brant så det var bara lavasand och det luktade ruttet ägg! Det var rökigt från hål i marken och man praktiskt taget gled ner! Alla ramlade baklänges flera gånger och fick försöka att hålla sig på rumpan så man inte gled mer än 5meter nedåt! På kanterna var de nämligen stup! Kusligt :P

Idag är jag öm överallt! Speciellt på axlarna och ryggen efter väskan.. Vatten, mat och varma kläder vägde massa! Knölarna på axlarna är röda och skit ömma! Jag behöver massage! Ge mig en man nu! Min rygg värker och jag har träningsvärk i benen, sidomagen och rumpan! Igår natt la vi oss i "Hot spring" vilket var underbart och mjukade upp musklerna lite! Det var som grunt vatten runt massa stenar där de var 45grader varm.. Man fick gå närmare sjön för att få det kallare! VARMT!! vi alla låg på mage precis så vi hade kallvattnet på fötterna för vattnet nästan kokade under en även om vattnet blandades med de kalla vattnet! Inga bilder från det, men det var epic!

På dagen idag efter 2 nätter i tält är jag död! Hatar att tälta :P Dock var de bara jag som hade en stor luftmadrass att sova på medan de andra hade liggunderlag så sov nog bättre än dom :P Komiskt nog pratade jag i sömnen båda nätterna på svenska så ingen i tältet förstod mig :P haha! Vi satte upp tälten på nätterna både gångerna så det var lite segt! Menmen det ända jag gjorde var att hålla i pumpen från cigarett uttaget i bilen till luftmadressen och sen hålla i ficklampan :P Ingen camping människa men gjorde mitt bästa!

Iaf en helvärd trip att göra! Under tiden jag klättrade var jag pisst och nära till gråten ibland men nu efteråt är jag så glad att jag klarade den! 19km på 18,5 timmar! Då kan ni förstå hur jobbigt det var! Sammanlagt hade vi nog 1 timmes rast!

Här är många bilder från trippen! :) Fler finns på facebook ;)











Hit upp ska vi!









Där uppe var vi!


Sista dagen åkte vi till Huka falls och Matamata för lite frukost, lunch och för att kika på fina vyer och Sagan om ringer platser!



















hemma!

Nu är jag hemma från orienteringskursen! Var en jävla trafik hem så körde som en snigel hela vägen... Kursen var väl inget att roppa hej för men det var kul att träffa lite nya människor! :) 2 tjejer en svensk och en tysk bor i Remuera som ligger ca. 10min bilfärd från mig vilket var kul! De klicka jag med.. Var även några fler som jag kände var som jag + en kille som bor inne i Auckland så det var roligt! Vill lära känna så många som möjligt.. CPR kursen var lång och trist men de var väl värt att friska upp minnet lite igen antar jag! På kvällen åkte vi ut med Kiwi experience och besökte den aktiva Mt. eden vulkanen, tog en färja över till en mysig ö och åt Fish and chips och sedan på kvällen blev det en kort utgång! Någon cider sådär och massa dans.. Alla var så trötta efter resan fortfarande (vilket jag kan förstå) så blev att lägga sig runt 12 hugget!

Nu har köpt färdigt all mat till trippen och ska snart börja packa! Ta en dusch med, kan vara värt! ingen dusch sen tills söndagkväll så lika bra att åka så fräsch som möjligt! Nu är dock städerskorna här så väntar ett litet tag till...

Lite bilder från kursen :) Sen hör ni inte från mig tills på söndag eftermiddag! Tangariro crossing nästa!





















Aj..

Aj min hårbott! Den är bränd.. Jag måste köpa en keps eller nått - Sjukt snyggt xD Ogillar men börjar känna att de är nödvändigt! Min hårbott är röd och svider och jag flagnar på några ställen :/ Blää... Ska jag köpa nån och bära den ska den garranterat vara rosa iaf!!
Den saken är klar!




24 februari

Nu har jag ätit frukost, paj och gjort iordning mig! Nu är jag redo för orienteringskursen! ;) Hade dock velat köpa cd-skivor innan eftersom de inte har några bra radiostationer här! Velat göra mig en bra roadtrip skiva! Antingen är de skitgammalmusik, 90talsmusik, ABBA eller reklam på radion.. suck.. Imorse gick jag en timmes powerwalk från kvart i 6 till kvart i 7 så känner mig lite duktig iaf :) Inte över träningen utan att jag faktiskt lyckades palla mig upp vid den tiden :P

Annars så var Ella så otroligt söt idag.. Hon var så trött imorse så när jag släppte av henne i skolan kom hon springande gråtande tillbaka och gav mig en megakram! Hon var så trött så hon ville inte gå till skolan.. Så jag fick trösta henne i min famn, så tillslut kändes allt bättre! Hon är som en liten benig nallebjörn! :)

Lite bilder från helgen o så..



Igår var det kyligt så fick använda mina leggins.. Dock ångra jag mig efter några timmar då vädret ändra sig och blev skinande sol och såå varmt! Fick slänga av mig legginsen då :P Mysko med växlandet alltså!


Laure

Natalie och Frauge

Annika

Julia

Nej nu ska jag dra mig! Sätta mig på trappan i solen och läsa lite tror ja :) Ingen idé att sola innan jag ska åka.. Blir iaf spännande på kursen o se om de finns några svenskar där eller om majoriteten är tyskar igen :P
Blir iaf att använda min nya Nya zeelisk klänning som jag säger ;) Nyinköpt!









Gymkort!

Nu har jag äntligen hittat ett gym med rimliga priser!! 1 dollar är 5kr så ta allting gånger 5 så får man de svenska priserna..



Alltså kostar ett halvårskort 3250kr och ett årskort 5250kr.. I det ingår de tillgång till simhallen där man kan simma längder och gå på olika pass som vattengympa osv, och får även tillgång till gymmet och alla pass..

Vill jag skaffa! Antingen får jag spara pengar eller använda mitt svenska konto.. Hum!







godkväller!

Efter en underbart god middag och efterätt som jag och Sara gjorde + 4 glas vin är jag lite små mosig just nu.. Dagen har varit förjävlig.. Eller inte riktigt, men Katlyn har varit hemsk idag! Jag och Sara berättade det dock för Jaqui och Mark ikväll så de ska prata med henne och varje gång hon vill ha en playdate ska de prata med mig först och se om hon varit snäll.. Idag har hon gråtit, vari trött och så otrevlig! menmen.. en ny dag imorn! Ska ut och gå powerwalk 05.45 imorn med Mark och Sara. Jaqui ska stanna hemma så då kan äntligen jag göra lite morgonträning! Då man för en gång skull kan träna i hotpants cykelbyxor och tubtopp utan att dö av värmen!

Klockan 12 skjutsar sedan Sara iväg mig till orienterings kursen.. Missade de 2 första dagarna av den förra månaden när jag anlädde pga. förseeeeeeeeenat flyg så ska stanna torsdag för hjärt o lungräddningen mm.. Stannar sedan över natten till fredag men åker hem efter frukosten eftersom jag redan varit med på sista dagen! Första dagen är inge rolig så jag skippade den!! ;)

Nu blir de bädden! Så jag orkar upp imorn :P






Tongariro Alpine crossing trip

KIWI CAMPING AND TRAMPING EXPERIENCE - är vad det handlar om! Japp från fredag till söndag ska jag göra denna så kallade Tongariro crossingen.. Vad är då detta?

Jo Tangariro är nämligen ett stort berg som man bestiger.. Låter mindre roligt än vad det är.. Det är en otrolig upplevelse och så grym mycket roligare än vad man tror, säger folk.. Att komma från ena sidan av berget till det andra tar från 7 till 9 timmar för man går nämligen 19 kilometer.. Upp och ned! Nya Zeeland är ett land som kan ha alla 4 årstiderna på bara 1 dag och ännu mer växlande kan det vara uppe på bergen.. Så de säger: klä er varmt till att börja med och ta av er med tiden.. Vädret kan växla från 30 grader ner till 10 grader. Så vantar och mössa ska med samtidigt som shorts och solkräm ska med! Vi åker ner fredag kväll och capmpar över natten - mindre kul! Är lite för bekväm för mig så gillar inte att sova i tält ;) Ogillar luftmadrass, småkryp, kissa utomhus, inget badrum! Känner sig lite ofräsch :P Menmen alla kommer att se och troligtvis känna sig lika dana.. Vi är 15 tjejer som ska bestiga berget :) De ända kostnaderna som går på är bensin, middag på vägen upp, matsäcken till lördagen (frukost, lunch, snacks), och 100kr för campingplatsen.. På lördagen kommer vi nog vara såå trötta efter trippen och speciellt i benen så vi ska sova över ännu en natt! På kvällen där ska vi bada i varma källor! Är också som en lång ångande flod där det är ca. 45 grader varmt i ena änden och 12 grader i den andra.. Blir att ställa sig där man anser vatten är som skönast! Jag kommer lugnt stå bort mot de varmaste ;)



De säger att från berget kan man få se helt underbart fina vyer och miljön är helt otroligt! Berget är ca. 300 000 år gammalt och har jätte fräcka stenar, träd, glasiärer mm..

Vet inte riktigt vad jag kommer att vänta mig men här är lite bilder från när man söker på det!









Bellas packningslista!

- Backpack
- rain coat
- overpants
- trek boots / running shoes
- warm wool clothing
- swimming togs and towel  :-)
- sun protection (hat / sunscreen)
- torch / flashlight
- sleep mat and sleeping bag









Bio kväll!

Efter en dag som har betått av en halv dag med 25 grader och strålande sol till en eftermiddag med 28 grader och regn beslutade jag,Sara och Annika att gå på bio! Tisdagar är biokvällar! Då är det halva priset så kostar bara 10 dollar vilket är 50kr.. Blev att se filmen No Strings Attached.. Inte den bästa film jag kanske sätt men helt klart väldigt rolig och söt! Älskar Ashton Kutchers minspel :P




Det som hände i Cristchurch idag var läskigt.. Men för er som inte vet så ligger det på Syd ön och jag befinner mig på Nord ön så vi kände inte av någonting.. Dock ligger NZ mellan två jordplattor så jordbävningar och vulkanutbrott är mycket vanliga! Eller speciellt jordbävningar... Dock mindre kul att vi har 6 vakna vulkaner i Auckland :P Men iaf senaste dödsiffran jag såg var 65 men de tror att den kommer stiga upp mot hundratal.. Bilderna på nyheterna var inga roliga att se! usch..

Nu blir det bädden för Bella.. Upp tidigt imorn igen. Dock skönt att ha Sara här nu. Onsdagar är den stressiga dagen men nu när hon är här behöver inte alla följa med när jag skjutsar Katlyn fram och tillbaka till Piaonon och Liam till Cricketen! Imorn fyller Sara år med så då ska vi bl.a laga potatisgratäng (som heter på engelska?) och en jordgubbe/rabarber paj till efterätt! :)








På nyheterna överallt!

Christchurch har precis drabbas av ännu en jordbävning.. Troligtvis ett efterskall från den i september. Skalan låg då på 7.1 men denna gång låg den runt 6.3, vilket är riktigt högt det med! Jordbävningen i Tahiti låg runt 6.. Men fast skalan var lägre dena gång är skadorna desto värre! Så kikar på nyheterna nu och ser hur alla hus som redan var traskiga pga den gamla jordbävningen ligger i spillror! Kusligt!! Bara 30sek men ändå en så stor skada på samhället!

Känns ju sådär att jordbävningar är riktigt vanligt i Nya Zeeland!





Mer bilder..















What a night!!

Mördarnatten inatt alltså!! Efter att ha slumrat till i kanske 40min vaknade jag till lite av att det prasslade lite vid sidan om mig.. Har nämligen min karta lite halvuppfälld på sängbordet där.. Tände det andra sängbordets sänglampa och lyfte på den --- PANIK----en stor ca.7cm lång gräshoppa hoppar fram och sätter sig på mig!!! Jag skriker till, rädd som satan och bara boktavligen flyyyger upp och ur sängen! UschUsch!! Står därefter ett tag och överväger hur jag ska få bort gräshoppan från rummet eller hur jag ska dödan - men slutligen övervägde jag att gå in och väcka Sara istället och be om hjälp :P Skrajsen ju!! Haha men sicken haunting det blev alltså! Gräshoppan hoppade om kring och gömde sig ibland.. Så blev slutligen att jag stod i ena hörnet och sa åt vad Sara kunde göra för att hitta gräshoppan och få bort den medan hon kröp runt på golvet och leta :P Så fort den hoppa skrek jag för fulla huset och Sara blev då lika rädd som jag så hon skriker med! Haha oo vad vi måste ha sätt roliga ut! Tillslut lyckades Sara lägga en glassburk över äcklet och släpade burken med gräshoppan i till garaget där den fortfarande ligger nu under burken :P Mark garva skapligt åt oss i morse när vi berättade om natten! Så sov inte så bra inatt sen ;) Hjärtat gick i ultraspeed och jag kunde aldrig slappna av ifall den skulle komma tillbaka :P

HATAR SMÅ(STOR) KRYP!!!!






bedtime..

Kort sammanfattning av dagen!

*Shopping!! Blev 1 klänning, ett par träningsskjorts med träninglinne, ett par höga skjorts och ett body butter!

*Kikade på gymmet jag ville träna i.. 11 tusen kronor för 12 månader - blir o leta vidare..

*Lagat underbart god middag igen till familjen! Kyckling, champingjoner och mini majs i en tjock curry sås tillsammans med ris.

*Varit på möte om helgens trip! :D

*Planerat veckan med Sara och Mark - tror vi svenskar gillar att ha mera koll på allt och planera mera..

Mer utförligt berättat imorn om allt ;)

NATTI!!!







bilder...












20 februari

Hallå!!

Bruna jag har återigen idag legat och stekt några timmar på stranden med Sara.. Rätt så bakis så var underbart!! Dock har jag nu fått världens soleksem mellan brösten och under.. suck... Brukar jag dock få men ändå! Så nu har jag smörjt på kortison så de är borta tills imorn och sen tar jag nog 1-2 dagar ledighet från solen! ;)

Imorn vill jag hitta ett gym som är bra! Hittat ett som verkar toppen som ligger 5min bilfärd härifrån! Tror de kommer gå 3000kr för ett årskort men ska kolla upp det mera! Sara berättade att hon gick upp 10 kilo när hon var här i NZ för 1 år även fast hon tränade! Dags att börja röra på sig tidigt! Känner redan hur de vita brödet gör magen svullen och ballongig så köpte lite mer fiberbröd idag. Det finns inget mörkt bröd här!!! HATAR!! O i nästan all mat är det massvis med socker, de har smält ost på allt och bröd man kan köpa i affären har smält smör och glasyr på sig! xD Blä! Så tror det är värt att lägga pengarna på ett gymkort, något jag ändå inte bara gör för vikten skull utan för att jag tycker det är riktigt roligt och skönt! :) Speciellt morgonträningar nu när jag ändå är vaken och har bil!

Imorn börjar en ny arbetsvecka.. Barnen kommer att vara trötta, sega och långsamma. Men jag kommer klara de galant..

NattiNatti!!





PIHA

Piha on Auckland's wild west coast has been judged the country's most dangerous beach... Men så vacker och underbar den var!! Bara 40minuters bilresa så var toppen! Väl där mötte jag, Laure och Sara som var au pair i min familj från 09-10 upp Jette, Natalie och leah :) Där spenderade vi hela dagen så blev burgare till lunch, badande i havet och solning på stranden! Vattnet var ganska kallt men gud vilka vågor!! Kan förstå varför beachen är farlig.. Vi hade bara vatten till knäna men ramlade ändå i pga de fruktansvärt starka undervattensströmmar och de stora vågorna! Strömmarna var läskiga... Man fick verkligen kämpa med att stå still i vattnet för strömmarna verkligen drog med oss.. Men vi simmade mellan två flaggor vilket betyder att vi hade livräddarnas ögon på oss ;) Efter halva dagen gick jag och Sara en liten rundvandring på stranden.. Pga att det var lågvatten så kom en helt nya strand fram bokom några klippor, så vi klättrade dit och fick se jättefina miljöer, vyer, klippor och hålor! Vackert säger jag bara!!

Nu har jag o Sara nyss köpt oss lite sweet corn (yummi) till middagen, chips och vin! Ikväll nalkas det utgång och tjejerna kommer hit för förfest :) BRA DAG!!!

Lite härliga bilder.. Alla andra bilder finns att kika på facebook ;)

























Hej!

Haft en bra kväll!
Delat på 3 ruskigt goda vinflaskor med Mark, gjort spicy gröncurry wook och kollat på film! Vinet hette för er vinälskare: Shingle peak Chardonnay! Så Bellabus är lite halv lullig innan hon ska sova! Under dagen har jag klagat på min hemska träningsvärk! Kan knappt sitta ner.. Körde hårt igår.. Mina lår, baklår och rumpa är hemska.. Går som en gammal tant ;) Imorn gäller Piha beachen med Laure och tjejerna från västkusten :)

Mer uppdatering efter det!!'




Sommarkänslor och minnen <3




Min dag!!






Mamma jobbet?

En hel dag har gått och jag är helt slukörd! Kommer aldrig klara av mamma jobbet än på ett tag! Hela dagen har bestått av träning, banken, stranden, barnen, trösta tårar, stoppa bråk, hjälpa liam med läxan, laga middag, städa undan efter alla och se till att alla städade sina rum.. Suck..

Jaqui är i Australien på jobb i 3 dagar och Mark jobbade sent idag så var ensam med tjejerna från 3 och sen hämtade jag Liam från skolan vid 5 ( han hade sånglektion efter han slutat tydligen) Så vi fick åka hem igen och hämta upp honom igen senare.. Har även tankat! Garva inte: fick dock fråga han inne på macken hur man gjorde.. Började med att jag parkerade fel för att bensinluckan satt på andra sidan, sedan kämpade jag i ca. 5minuter att få upp luckan innan jag bad om hjälp :P Tydligen fanns de en knapp i bilen man skulle trycka på ;) Tyckte han fixa det ytterst bra utan mig.. Svårt ju ;)

Väl hemma idag har flickorna varit rätt jobbiga.. De busar och skojar så mycket med varandra så ibland kan jag stå 1 meter ifrån dom och roppa deras namn mer än 10 gånger innan de svarar.. Får jämt hota med något ;) Idag skulle vi baka men sa nej till de.. Sa till dom mer än 200 gånger att vi måste baka innan middagen och ska vi baka måste deras rum vara städade. Självklart blev de inte så ;) Men sa att de inte fick se någon tv om rummen inte var städade så då fixade de tillslut..

Har även hjälpt Liam med sin matte.. Han har så dålig intställning och är så ofukuserad så fick nästan panik efter ett tag.. Hans tal är ungefär 156+48 eller 335-185.. Jag har alltid haft svårt att förklara något i mattevägar för någon som inte förstår när man själv tycker det är solklart! Dock vet själv hur frustrerande det är när man inte kan! Iaf så hjälpte jag honom att lära sig använde "tabellen" när man ställer talen under varandra och plusar ett tal i taget med varandra.. För en själv tycker man vissa saker och tal är solklara. Svaren bara poppar upp i huvuden på en. Men tror inte de har fått lära sig att räka uppåt eller nått.. Liam har även dystelexi så gör att han tänker ännu lite söligare.. Men vi fick ganska mycket innan Mark kom hem!

Nu har jag krypigt ner till rummet igen. Helt slut efter att ha tvättat, diskat, städad, vikt kläder, och gjort allt som barnen bätt mig om som jag lika gärna tycker de kan göra själva.. Tar på en!

Nu ska jag läsa. Gillar min bok :) Kommer nog somna tidigt inatt!

Pusspuss











Bättre än inget!

Bellabus träningssäsong har nu börjat! Satte på mig mina cykelbyxor med tillbehör och träningsskorna och gav mig ut! Alldeles för varmt xD Nästa gång ska jag springa i hotpants och sportbh endast! Klockan är snart 12 och än så länge är det 23 grader i skuggan.. Dock står solen så högt så finns knappt någon skugga! :P Iaf började jag springa längs havskanten men han bara springa ca. 5 minuter innan mitt högra knä började krånga :/ Kännt att jag har haft ont i knät några gånger när jag jobbade långa pass på NH och gick massor.. Något är knas.. Gör ont i sidan av knät så jag slutade och springa och körde på powerwalk istället! Bättre än inget :) Väl framme i Global park hittade jag lite skugga under ett träd och körde styrka! Blev ben,rumpa och mage idag! Kändes i låren sen när jag skulle gå tillbaka! En meeeega uppförsbacke och sen nedför hela tiden! Men nu efteråt känns det jättebra! Kom ybersvettig hem så byggarjobbarna bara stirra på mig :P Sitter iaf nu och tuggar på en morot och ska strax bege mig till stranden för solning och sedan banken!

Hade bara med mig ipoden, men någon dag ska jag ta med kameran så bilderna blir riktigt bra! Man man ser rätt så bra iaf!









I kylen ligger allt från färsk annanas, aprikoser, persikor, plommon och äpplen men pga av dumma allergi fick de bli en morot för min del! Gott de med! Låg förut i gräset med så började klia på kroppen men de har gått över nu! Trots allt så har jag det rätt så bra :D






Sicken dag...

Hatar onsdagar.. Känner mig som surkäringen och bitterfittan nummer ett mot barnen! Stressdag!! Varje dag när jag hämtar upp tjejerna från skolan brukar jag alltid få skynda på dom så att vi hinner komma till Liams skola innan han slutar.. Liam slutar 3.15 men brukar alltid vara sölig så han kommer oftast lite efter 3.20.. 4.00 har Katlyn Piano.. Så på 40min ska vi hinna gå till bilen, vänta på att ska ha bälte på sig i bilen, köra 10-15min hem från skolan, äta afternoon tea, byta om, be alla ta upp sina lunchboxar, leta efter pianoboken och köra 7min till Piano med alla barnen i bilen! Stress!!! Alla barnen ville ha nudlar så det fixa jag fort som satan, men ändå fick de inte äta upp dom! Jag värmde på dom i micron när vi kom tillbaka istället ;) O flickorna vill jämt leka, tissla och tassla med varanndra och bara prata eller kika ner på trädgården som ser ut som en mess. SKYNDA!! De är mina ord, men ingen verkar fatta vad det betyder.. I i sista sekunden när jag säger för säkert 10:e gången, NU måååste vi verkligen åka, kommer alla på att de kanske måste på toa, ta med en vattenflaska, leta reda på något mm.. Så söliga! Verkar inte ens som att Katlyn bryr sig om att att hon blir sen fören hon är där.. suck.. Denna gång han vi iaf! Men fick tjata på dom massa..

Vi är hemma igen ca. 4.10, då har vi ca. 15 minuter på oss innan vi måste åka igen. Då ska vi hinna: äta färdigt nudlarna, städa upp, Liam måste byta om till sina cricket kläder, hämta cricketväskan mm.. Klockan 04.30 ska vi hämta upp Katlyn igen.. Då blir det samma procedur igen.. På med bältet!!

Hämta Katlyn fort hem, hämta Liams grejor och fort till hans Cricket som börjar 5.00!! Tycker så synd om Ella.. Hon har ingen aktivitet på onsdgar men ändå måste han följa med i bilen fram och tillbaka överallt! Hon är den söliga med jag måste säga till hela tiden.. Så stressigt när vi skulle till Cricketen. Fick säga åt henne att de var respektlöst att söla när en annan måste passa tiden o då vart hon ännu söligare.. Till bilen fort!! BÄLTET!!! o fort iväg!!

SuckSuck!! När jag är hemma runt 5.15 är jag död!! Tjatat, stressat, skyndat - o alt för barnen skull ;) Hoppas de förstår att jag stressar och buttrar för deras egna skull ;)

Gjorde iaf min Spagetti Carbonara ikväll! Alla ääälskade den förutom flickorna ;) men de äter inget... Jämfört med andra au pairer de haft och familjemedlemmar ligger jag först som bäste kock ;)

Alltid något :) Sov iaf dåligt inatt så kommer somna som en stock inatt efter denna dag!! Imorn är den enda dagen på veckan då barnen inte har någon aktivitet :D wiee!








Träning?

Har velat ge mig ut och springa i 3 dagar nu men det är alltid något som gör att jag får ställa in det.. I måndags skulle jag till tandläkaren med Liam, igår hade vi inget vatten så kunde i sådan fall inte dricka något vatten och inte heller ta dusch efter.. Inte så hipp.. O så idag då, jag var verkligen taggad fört imorse men självklart har vi en aircondition nisse i vårt hus som pysslar med något i Jaqui och Marks rum.. Han ska få betalt av mig (mark gav mig pengar) innan han går så kan inte ge mig ut fören han är borta! Sablans.. Ligger i sängen och målar naglarna istället och kikar på vampire diaries.. Dreglar över Damon Salvotore istället.. Hans blick är ju guldvärd!! Får dock sitta med handsfree så jag hör ordentligt.. Byggarjobbare överallt och huset dånar massor!!







:)




Tycker om att folk bryr sig och saknar mig..
O speciellt när man får rosor levererade vid dörren blir jag extra glad!









Hur en vanlig morgon ser ut...

Väckarklockan med "The greatest love of all" ringer 06.40.. Man vill ju vakna skönt och inte bli vättskrämd ;) Sedan snoozar jag 5 gånger 4 gånger så går oftast upp 07.00.. Klär på mig, piggnar till, bäddar sängen och vandrar upp till köket 07.10. Där brukar Jaqui och Mark sitta och slänga i sig lite frukost innan de börjar göra barnens frukost.. Är någon av barnen söliga på att vakna, sätta på sig skoluniform och anlända till köket innan 07.30 brukar jag göra frukosten.. Alla 3 vill nämligen alltid ha annorlunda frukost än dagen innan och inte samma som den andra.. Eftersom barnens koncentrationsförmåga, att kunna lyssna och bestämma sig ligger på 0 på mornarna tar de oftast väldigt lång tid så man måste alltid komma med förslag! Ex. osttoast, macka eller flingor med bl.a skinka, bara smör, mjölk till flingorna eller yogurt.. De har även något som typ är som oboypulver fast med choklad,banan och jordgubbsmak o de är väldigt svårt att bestämma sig vilken av de smakerna de vill ha ;) Jag måste även skynda på barnen när de äter för Katlyn tappar koncentrationen på att äta så fort hon ser någonting, hör eller någon gör något, Liam kan aldrig bestämma sig vad han vill äta och när han gör de är han ganska snabb. Han är desto mer sölig på att fixa iordning allt annat för skolan. Ella är den söliga vid frukosten. 1 rostad macka med smör där jag har skurit bort kanterna på kan ta upp till 30minuter att äta upp.. Där måste jag hela tiden snällt be henne att äta, annars glömmer hon bort det ;) Jaqui och Mark lämnar vanligtvis huset runt 07.35.. De viktigaste av allt som barnen gärna glömmer bort är att ställa in sin tallrik och glas i någon av de 2 diskmaskinerna vi har.. Får jämt roppa på dom att komma tillbaka och fixa det!

Medans barnen äter frukost: Gör jag lunchboxarna, tar ca. 20min eller mer.. Nu måste barnen bestämma sig igen.. Tar lång tid att få alla tres uppmärksamhet ;) I sin lunchbox har de en smörgås, en uppskivad frukt eller grönsak, brainsnack och 2 kex.. Allt ska ligga i enskillda boxar och det är svårt att finna lock till alla burkar + att de 3 av boxarna ska få plats i lunchboxen och brainsnacken utanför så man får pyssla lite så allt får plats! Alla 3 ska även ha varsin vattenflaska med sig.. Som smörgås tar jag tar bara 2 vita rostisar och brer smör på dom och frågar sen vad de vill ha på mackan.. Måste kära bort kanterna på Ellas macka annars äter hon bara mitten ;) När jag skär upp äpple eller gurka vill de att jag tar bort skalet på de också.. Brainsnack består oftast av en yougurt, gougurt, eller en banan.. När jag fixat de 3 lunchboxarna lägger jag fram de på bordet så får barnen själva packa ner det i sina väskor!

Efter frukost ca. 07.45.. Nu har vi bara 30min innan vi måste åka! Då ska barnen packa ner sina lunchboxar, läxor och sedan göra de som tar längst tid: borsta håret och borsta tänderna.. De senaste dagarna har jag borstat deras hår och satt upp små toffsar! Deras hår blir ganska toviga så tar ett tag att borsta och varje gång man sätter upp håret måste de kika i spegeln och se om de vill ha det så eller annorlunda ;) Speciellt Katlyn! Hon vill matcha läppglanset med toffsarna och ha hårband i håret varje dag! Barnen har eltandborstar så hör när de borstar eller inte, men ibland fular de och bara blöter tandborsen och säger att de har borstat tänerna! Då får de göra de igen ;) Barnen är också väldigt dåliga på att spola toaletten efter sig så får alltid roppa ut: Vem var sist på toa? o så får den komma och spola :P 07.15 skjutsar jag barnen till skolan.. Liam börjar 08.15 och tar ca.10min att åka dit och tjejerna börjar 08.50 men de ääälskar att komma tidigt till skolan så de kan leka lite innan.. De som tar lång tid är att att alla barn ska sätta på sig skorna, hämta sina väskor, hämta allt de glömt inomhus när vi går till garaget(6 siffrig kodlås till huset, så tar tid ;) ) få alla in i bilen, vänta tills alla fått på sig säkrisbältet(TAR TID) och sen åka iväg...

Japp där var min morgon! Är vanligtvis hemma runt 08.50 och är sedan ledig tills jag ska hämta upp tjejerna 02.50 och sen åka direkt med bilen till Liams skola där han slutar 03.15....De jag glömde tillägga är att barnen är oftast väldigt artiga.. De ber och frågar alltid innan de tar något från skafferiet eller kylskåpet, de frågar om jag kan fixa något till dem och de säger alltid please eller thanks.. :)

Tjejerna från idag..


Ella

Katlyn








Bästa kartläsarn ;)

Jag är för bra ibland :D Fick inte så mycket hjälp ifrån Liam så fick memorera kartan i huvudet och namnen på vägarna innan jag åkte :P Kikade några gånger på kartan och whala, jag hitta! Fick åka 2 varv i rondellen dock för kunna kika vägnamnen ;) Men nu är jag hemma igen! Ska strax till Pack´n save och köpa lite grädde och ägg! Ska laga Spagetti Carbonara ikväll efter friidrotten! :)




Hur ska jag hitta?

Liam ska till tandläkaren klockan 11 så jag måste hämta upp honom i skolan och sedan åka dit.. Problemet är att Jaqui försökte förklara vägen med vägar jag aldrig hört talas om eller åkt på.. Menmen fick en prick på kartan så får försöka orientera själv i bilen! Hur ska detta gå? Tandläkaren ligger ca. 30min bilfärd nordväst om St.heliers..Jag har väldigt bra lokalsinne men det är svårare att hitta en plats man aldrig varit på och åka i ett land där man knappt inte har åkt längre än till Auckland City.. Aja får hålla tummarna xD

Annars idag ska jag posta mitt första brev jag skrivet, kanske jogga till friidrotten så jag hittar dit senare i eftermiddag och sen träffa Annika och Julia innan jag hämtar upp liam och tjejerna från skolan igen..

Idag mellan klockan nu och 6 timmar framåt har vi inget vatten.. Det betyder att JAG inte kan gå på toaletten och jag kan inte använda något vatten alls.. Kranvatten, diskmaskin, tvättmaskin, INGET!!! Men jag hällde upp 2 vattenflaskor med vatten i morse till mig så har det att leva på under dagen ;) Hehe..








Happy Valentines Day!



Många Pussar och Kramar till er från mig!!
Saknar några av er speciellt extra och hoppas ni får en alldeles speciell och mysig dag!

Fast jag inte fick några rosor idag fick jag iaf vara med och dela på en flaska champagne med familjen! Alltid något ;)

Annars har jag med vännerna börjat planera resor vi ska göra! Bl.a besöka

* Piha beachen - Piha Beach is considered one of New Zealand's most adventurous playgrounds for keen surfers, trampers and beach lovers. Piha is a hugely popular part of New Zealand Tourism..


Folk säger att det är en underbart vacker strand med svart sand! Man måste dock vara en bra simmare och man ska ge sig ut och bada! Jätte straka strömmar...

* Cormandel - Låter bilderna tala för sig själv! Ni som satt Narnia vill känna igen er ;)





* Hyra kajak över en dag och glida runt till några av NZ finaste öar!!

Gillart!! :)









Bara för att vår trädgård är finare än eran ;)





Verandan, terassen, gräsmattan, trampolinen och lekhuset är puck sväck!! Om 10-15 veckor har vi nytt kök, nytt vardagsrum, nytt soldäck och en pool! :D

Resan tid är kämpig ;)







Läggdags..

Japp, ligger i sängen och studerar min negermage!! :D Förstår inte hur min mage kan bli så extremt mycket brunare än resten av kroppen! Inte för att jag är så speciellt blek längre någonstan :P Förutom bubsen och rumpan iofs, de är knallvita! ;) Ser lite roligt ut! Ikväll har jag ätit stek, pommes, sallad och majskolvar till middag med Mark och Jaqui! De tog varsin Gin o tonic men eftersom jag tycker de smakar som granbarr så blev de vodka och lemonade för min del :) Satt på framsidan och njöt av värmen under parasollet! mark satt under hela middagen att mobba mig för mitt bett på ögonbrynet.. Ser ut som att hela ögonbrynet hänger och som att jag bränt sönder ena ögat xD Aj, dumma bett! Dumma fula bula...

Imorn börjar en ny arbetsvecka.. Hade tänkt mig att ge mig ut och springa eller bara gå en lång promenad men tror jag kanske börjar bli förskyld :/ vet inte... Men svullen på ena sidan av halsen och de gör ont när jag sväljer! O jag som inte ens har någon aircondition!! Dumma! Men ska nog iaf sola lite, ta det lugnt, tvätta, och ev. se om jag kommer ihåg vägen till simningen igen eller friidrotten! Kommer inte alls ihåg vägen till Sylvia Park, men den dagen jag gör det - då blire shopping ;) Får se om jag träffar någon av tjejerna i veckan.. Iaf så skrev en svensk tjej till mig på fb som ska till NZ den 24:e som tydligen kommer bo 20min från mig så kanske t.o.m får några svenska dagar här i NZ :P Den 24:e ska jag på orienteringskursen över en natt så kommer förmodligen träffa henne och alla andra då med! Förhoppningsvis skaffar jag fler vänner då som bor i min närhet ;) Den 25:e blir det iaf en långtrip över helgen med tjejerna! :D Berättar mer en annan gång ;) Nu blire film och sen sova! Klockan ringer 06.40 imorn..




Nattinatti!!






Solen lyser, himlen är blå. Vad det är skönt att leva då. Högt i topp går allas humör och det är det som susen gör!





4 timmars stekande på Kohi stranden och flera dopp i havet som svalkade något enormt resulterade i: En glad Bella med brun kropp, fräknigt ansikte och saltvattens lockar i håret!

Ibland är livet bra!







;)

Kort sammanfattning på gårkvällen!
- Åt för första gången NZ populäraste maträtt. Lammlår och spenatpotatismos med någon passande sås och kokta salta morötter med broccoli! Var rätt skeptsikt kan jag lova. Man var faktsikt rättgott! :D Dock viste jag knappt hur jag skulle äta köttet när de satt på ett stort ben, men de gick an ;)
- Drack vin och kollade på filmen Knight and day med Jaqui och Mark
- Höll på och svettas ihjäl när jag väl skulle sova!

Idag ska jag till Beachen med Laure och Annika! Hoppas på samma väder som i fredags :D




Dock så sov jag med fönstret öppet inatt för att de var så varmt och blev biten av något kryp :( Har en stor jätteöm bula precis under ögonbrynet på benet! Jätterött och inte alls snyggt! Kanske svårt o se för er, men jag lovar.. Ingen vacker syn ;)











hellu..



Min dag har vandrat på och är snart slut.. Har praktiskt taget nästan inte gjort någonting idag! Jag sov till halv 12 och därefter kikade jag på filmen Sound of music.. Katlyn ska vara med i en sound of music musikal som jag nämnt förut så hon repar alla sångerna från filmen jämt, och Jaqui och Ella älskar den filmen och sångarna med! Ska jag vara ärlig har jag nog bara sätt den filmen 1 gång för länge sen, så kände att jag behövde se den igen :P Måste ju hänga med lite när de pratar om alla karaktärerna och sjunger sånger som jag knappt inte ens känner igen ;)

Annars idag så har skypat med fröken Manhem i lite mer än 1 timme <3 Mysigt! O sen åkte jag till Mission bay för att ta en kaffe på stranden med Laure och Annika! Strawberry and Cream Frappucino! Mmmm Yummi! ;) Har också precis satt på tvättmaskinen för första gången i mitt liv med mina kläder i ;) beröm! Familjen blandar alla färger i sin så jag gör de typ med.. Kläningar och vita saker får vara i rätt färger, men nu kör jag min blåa mysdress, bruna handukar och trosor i alla regnbågens färger ;) Förhoppningsvis går de bra!!

Strax blir det middag och sen en lugn hemmakväll! Imorn blir det att tidigt möta tjejerna för en dag på stranden!






Godmorgon världen!

Ligger i sängen efter en riktigt bra fredag...
Igår efter att jag och Jaqui varit på tjejernas simning tog vi bilen ner till stranden och mötte Mark och grannvännerna.. Barnen lekte i sanden och vi andra satt på en filt eller bänk på gräset och njöt av ett glas vin i värmen! Var underbart! Vi beställde pizza som vi smaskade av! Dock skulle jag med bussen till Sylvia Park för att möta upp Jette, Natalie och Leah för att vandra hem till Leah för förfest! Så med pizza i ena handen och flippfloppen i andra handen små joggagade jag upp för en braaaaant backe för att hinna in till huset och byta skor, hämta vinet och väskan. Han jag med bussen? Självklart inte.. Fick bli taxi! Väl hemma hos Leah satt vi och bl.a pratade med hennes roliga värdmamma (som är yngre än hon själv) , drack vin, shottade tequila med granngrabbarna och körde lite gamla vanliga svenska kortspelsdrick lekar ;) hehe! Inne i Auckland City blev natten som en vanlig kaotiskt natt kan bli ;) Så vi var hemma runt halv 3 tiden! Skönt! Var så hungrig så gjorde mig en salami och ost toast när jag kom hem inatt :P Mumma!

Idag har jag inget plannerat på schemat! Men är fint väder så planerar nog att gå ner till stranden och halvsova och njuta av solen!!

PussPuss

















10 februari

Min första dag ensam har rullat förbi.. Jobbigt? Hum, nej inte överansträngande kan jag lova ;) Det som är det som är mest krävande är att man måste vara pigg, allert, leksugen och glad heeeela tiden! Idag är nämligen den enda dagen i veckan då barnen inte har några aktiviteter på så måste underhålla dom ända tills jag ska börja med maten ;) Okej typ bara 3 timmar men ändå.. Idag efter att ha stekt på framsidan av huset (liam var sjuk så var tvungen att stanna hemma) hade jag "picknick" med tjejerna och deras nallar och därefter hade vi vattenkrig! Eller mest barnen, jag flydde in ganska fort ;)

Ikväll lagade jag min första middag för familjen! Uppskattades :) Mark sa att de flesta au pairer lagar ganska lätt eller halvgod middag som första middag, men min var såå god!! :D Han sa även på skoj att de är illa att laga bra middag som första middag! Nu har jag satt ribban och kan aldrig gå under den.. Ops ;) haha, men kul att maten uppskattades iaf! Förhoppningsvis får jag lämna köket några middagar :P

Imorn blir det 25 grader varmt och strålande sol igen, så förhoppningsvis om jag får tid för det ska jag steka på stranden :D Faktiskt fått mycket färg idag! Imorn ska bilen på servis några timmar, barnen ska till och från skolan, de har simining och jag måste till banken IGEN! Fick ju inget kontonummer med.. Mööh!

Några härliga sommar bilder från dagen!


Ella

Katlyn





Söta som socker inte sant?
Appropå socker; är så fruktansvärt sötsugen hela tiden!! Hatar familjer som har hela skafferiet full med kakor och godsaker!! :p Man vill ju bara ha!! Hur ska detta år gå xD













Älskar dig systeryster!!

Ibland är saknaden efter sina käraste jobbigare än andra dagar!! Såg denna fina bild på mig och min älskade syster på hennes blogg och fick en klump i magen. SAKNAR DIG JU!!



Inte lika varmt den dagen som det är här idag! Men en otroligt mysig och fin bild! <3








Bra kväll!

Om man bortser från den jobbiga timmen under dagen då Kristen åkte till flygplatsen och barnen tjöt som tusan var dagen riktigt bra! Kände mig lite som sura tanten som drog barnen till Piano lektionen, när den ena tjöt för att kristen åkte och för att hon hatade att följa med när jag släpper av Katlyn vid Pianon och den andra tjöt för att Kristen skulle åka och för att hon inte hittade Pianoboken! Panik!! Kom 15min sent på en 30min lektion.. Fröken blev inte glad! Men förklarade läget och bad om ursäkt! Hon tog det lugnt :)

Nu på kvällen som jag nämnde träffade jag några tjejer i Mission bay.. 2 av dom träffade jag på Orienteringskursen och en av dom var Natalie, den tjejen jag ska fika med i helgen - gillar henne, hon är lik mig! Vi blev sammanlagt 6 stycken.. Vi åt på en Japansk restaurang där alla rätter kostade 100kr.. värt! Var jättetrevligt och mysigt och vi pratade massor om resor man kan göra tillsammans och utgångar mm.. Väl efter maten tog vi en kaffe på Starbucks och satte oss på stranden! Mysigt :) Vi planerade Utgång på fredag och Shopping+fika på lördag! Allt nära mig ;)

Riktigt bra kväll med riktigt härliga brudar!! Nu känner jag 8 vänner här nere! 5st från Tyskland, 1 från Frankrike, 1 från California och 1 från Canada.. Tycker speciellt om Annika, Laure, Natalie och sen Jette(hon heter något mysko på F jag inte kan uttala men hennes nederlänska namn är jette) :P

Imorn blir det beachen med Laure!!

PussPuss


Kvällstid runt 8.. Mörkret faller sig runt 9, halv 10...


Lägenheter vid stranden till salu! Ska vi buda morsan?? :D


Annie(California), Leah(Canada), Natalie(Tysk), Jette(Tysk), Maria(Tysk)

På kvällarna är de kring 15-18 grader, men blåsten kan vara rätt kylig!








:)

Mitt nya nummer som ni ALLTID kan nå mig på här i Nya Zeeland är: +64210306647... Är mysigt med lite sms ibland från omvärlden!

Ikväll ska jag iväg till Mission bay och äta ute på restaurang.. Några au pairer från Auckland skrev på au pair links fb-sida att de skulle äta ute och gärna "värvade" några fler att vara med.. Så det svarade jag på och sa att jag var intresserad! Kuljul :) Mission bay är som sagt 5min här ifrån och med bilen är det bara att följa the waterfront så är man framme ;) Jag var den som bestämde att vi skulle träffas vid Starbucks.. Ända stället jag hittar till typ där :P

Annars idag kom mitt paket!! :D Skickade 15kg extra kläder i en stooor kartong hit till Nya Zeeland. Tog bara 9dagar! Toppen.. Lite extra klänningar, jeans, toppar, vinterkläder och skidsakerna!

Idag har jag köpt brevpapper och kuvär! Alltid mycket roligare när man är utomland att skicka brev ;) Lite gammalmodig men ändå! Vet själv hur glad jag blir när ett brev, kuvär eller kort kommer med posten till en! Får ju annars ingen post ;) hehe..

För er som känner för att skriva till mig eller bara undrar vart jag bor är adressen:

Isabelle Staaf c/o McKanny
7 Challenger street
St. Heliers
1071 Auckland
New Zealand










Knäppjökarna!!













8 februari

Dagen har varit bra, mysig, VARM och känslomässig! Nu på kvällen har vi ätit indisk take away mat med familjen och farföräldrarna och därefter ätit allt för mycket onyttigheter! Det är nämligen Kristens sista kväll innan hon åker hem till Tyskland.. Det var sorgligt när hon skulle säga hejdå till grannarna som kom förbi och till farföräldrarna! Det blev rent ut sagt ett snyftkalas! Väl därefter gav Kristen ett fotoalbum till familjen på kort och händelser från året och barnen blev jätteledsna.. Familjen satt tillsammans på golvet och kika och jag satt på soffan. Även fast de är lite själviskt i det tillfället kände jag mig lite ensam.. Alla var så ledsna över att Kristen skulle åka så kände mig lite som svarta fåret i familjen.. menmen de är nog bara tillfälligt.. Imorn blir min nästan första dag tillsammans med barnen! kristen är med halva dagen men jag får åka till Piano lektionen och Cricketen alldeles ensam.. Det svåra är att inga av barnen får stanna ensam hemma så alla ska med i bilen när man åker någonstanns. O som jag nämnt tidigare, alla 3 är fruktansvärt söliga och vi har inte mycket tid på oss mellan skolan, afternoon tea och aktiviterna! ;) Men ska nog gå bra hoppas jag på..

Nu mår jag nästan illa så trött jag är! Brukar aldrig må så konstigt, men blivit så på sistone.. Kanske inte riktigt vant mig vid tidskillnaden än? Sen så idag har det med blivit lite sömn, mycket körande, tänkande, massvis med ljud när verandan revs.. Hela huset bullrade för flera timmar..En alldeles för ljummen och varm dag och för mycket socker för lilla mig! Vinet till middagen gjorde mig också mer sömnig än jag redan var ;) Så ska lägga mig nu på momangen!!

PussPuss!!







O där rök verandan..

Renoveringen av köket/trädgården/verandan är i full rulle! Dörren till verandan är låst och handtagen är borttagna så ingen öppnar där och faller rakt ner några meter ;) Köket ska bli mycket större och veranadan(ballkongen) med.. Ev. ska de byggas pool med! Men för mig som ska fixa mat, lunchboxar och allt är det mindre kul! Förtillfället är elektriciteten ur.. O om någon månad ska allt bort! Kylskåp, spis, bänk mm.. ALLT!! Så i ca. 2 månader kommer de vara en mess för mig!!

Nu äter jag frukost! En low fat vanilj yorgurt med müsli som faktiskt var helt okej.. Tumme upp!!





Födelsedag!

Min födelsedag igår var mysig! Inte alls som en typisk födelsedag där hemma, men den dög gott och väl! Efter min klena frukost blev jag upphämtad av Laure och Annika runt 2 och drog ner till Kohimarama beachen! Den ligger mellan st.Heliers och Mission bay beacharna.. ca 3min bilfärd från st.Heliers... Men finns gratis parkering överallt, dvs. man FÅR parkera överallt! De står massvis med bilar längs alla vägar på båda sidorna så ibland är vägarna så smala så bara 1 bil får plats.. Man åker seriöst sicksack hela tiden och upp och ner för alla kullar ;) Iaf det var 28 grader varmt så vi låg och steke på beachen ca. 2½ timme! Tidvattnet gjorde så att de var små santpluttar som stack upp i havet här och där, så vi satt på en sådan mitt i vattnet hela tiden! Underbart :) Man hade vatten längs kroppen men kunde ändå ligga ner och sola! sanden var typ som blålera ;) Mjuk, härlig och kladdig!

Efter en skön dusch hemma blev det sedan Kina mat :D Mmmm, citronkycklingen var mumma!! Efter det satt jag, Mark och Jaqui och drack lite Chardonnay tills det var tårtdags! Mmm en megastor chokladtårta med tända ljus och allt! Barnen var så söta när de sjöng "happy birthday" :D Sen så sjöng vi lite "singalong" till Sound of music låtarna innan kidsen skulle sova! Katlyn har varje söndag musikalträning! För i Auckland ska "väldigt talangfulla" barn sätta upp Sound of music musikalen! Katlyn är kör som de flesta barn.. Var väldigt seg från kvällen innan, eftersom jag kom hem sent, vaknade tidigt och kunde inte sova sen pga värmen! Så blev Ännu en tidig natt ;)

Nu ligger jag i sängen efter att ha nyss varit på stranden med Kristen och hennes vän Louisa för en kaffe från självklara valet Starbucks! Har precis bestämt att fika där på fredagkväll nu med en tjej från tyskland som heter Natalie som jag delade samma rum med en halv natt på orienteringskursen ;) haha!!



Just ja! Jag och kristen var och träffade Marks mamma och pappa idag! Brian and Bubbles! Såå underbara! 80 bast typ båda två men jättepigga och jättepratglada! Krsten var lite tystlåten men jag babblade på med dom! Vi åt lunch och efterätt där! Bubbles är en typiskt nanna som bakar massor goda läckerheter! Gillade dom verkligen!! :) Roliga, snälla, omtänksamma, hjälpsamma! Barnen älskar dom, så är kul!! Kristen säger jämt att de är som nära vänner som ofta ringer för att bara snacka.. Gillar ja ;)

Btw: rätt så kul att få alla grattis sms och grattis inlägg på facebook dagen efter den 6:e här ;) Blir som att jag har 2 födelsedagsdagar! :P

Nej nu ska jag sova! Tidig morgon imorn igen.. Blir nog lite shopping med Kristen imorn i Sylvia park. Måste ha en strandväska! :P

Pusspuss








91.02.06

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min 20-års födelsedag
HURRA HURRA HURRA




Vaknade tung i huvudet idag efter utgången igår.. Inatt har det verkligen varit varm och mitt rum har varit så ljummet! Den dåliga luften gjorde så jag verkligen sov oroligt.. Så är rätt så däven idag.. Men blev på lite bättre humör när barnen grattade mig imorse med lite teckningar de gjort på morgonen! :) O så fick jag ett presentkort av Jaqui och Mark på kläder! Än så långe nu på morgonen så är alla i familjen på olika håll och fixar saker så jag ligger hemma i sängen och bara vilar! Ikväll ska vi beställa hem Kinamat och Chokladtårta! Mina favoriter! Kanske blir en film också om inte alla vill lägga sig tidigt eftersom där är arbetsdag imorn! Vilket som ska jag Skypa med mamma vid 9 ikväll vilket jag ser fram emot <3 Några grattiskramar och pussar från Vitsippevägen!!





Så söta!

Gårkvällen var riktigt rolig och mysig! Vi åkte hem alla 3 till Laure runt 8 och satte oss på baksidan i solen och värmen och drack vin och åt kex med dipp :) Därefter lagade vi wooken och åt och njöt! Var kul att sitta i ett tjjejgäng igen! Prata en massa, skratta och bara låta tiden springa iväg! Vi var inne i Auckland City lagom till att ha hunnit köpa varsin shott och fira min födelsedag vid 12 slaget! Underkvällen var vi på en Irländsk klubb där det var Livemusik som spelade allt från 80-tals musik, kiwi musik till nya fräsch house musik! Nice ;) Där dansade vi, drack och svettades till ca halv 3 hugget då vi alla var as trötta! Speciellt jag som brukar somna runt 10 här en så länge :P De andra tjejerna är ju vana vid tidskillanden! Men iaf, en riktigt rolig kväll :D

Ikväll vill de ha filmkväll men tror jag skippar det! Blir middag med familjen och sen sängen! Blir en tripp till beachen istället med Laure nu :)

Bilder från igår:












Annika, Julia, Laure och jag








Grymt bra dag!

Dagen blev lite annorlundare än planerat - men såå mycket bättre! Laure den franska tjejen hämtade upp mig klockan 12 med två av hennes närmsta vänner här ifrån. De kommer från Tyskland och heter Julia och Annika! De har alla 3 varit här i 3 månader och bor alla i st. Heliers! Great! Tillsammans åkte vi först till Misson bay och tog en kaffe och satte oss på stranden! Jag tog en mocha frappocino som var underbar!! Vädret är 25 grader, strålande sol med mycket vind! Grymt skönt! Efter fikan åkte vi till Sylvia park för lite shopping! Hittade ett par underbara skooor!! Älskar! Ikväll ska vi hem till den franska tjejen för att laga middag och sedan gå ut på kvällen i Auckland City! :D Bl.a för att fira min födelsedag! Tjejerna är jättesnälla och har alla 3 helt olika peronligheter, men gillar de alla! De inneslöt mig direkt och räknar redan med mig på aktiviter eller fester/filmkvällar senare på veckan! Är grymt glad! Engelskan har flytigt på förvånadsvärt bra och jag satt jättelänge nu på eftermiddagen och bara pratade med Mark! Satt även och solade på baksidan med katlyn samtidigt som jag målade hennes naglar och mina :P Ikväll ska jag och tjejerna laga wook och dricka vin! 35kr för en vinflaska! De dyraste kostade ca. 100kr! Värt ;) Dock sa killen i kassen åt mig att man egentligen inte får visa körkort som legitimation om man kommer från ett annat land utan man måste visa upp passet! Löjligt :P Så jag ska fixa mig ett 18+ kort.. Skitjobbigt att fixa men värt sen att ha det!!

Nu ska jag göra iordning mig. Sätta på mig en fin klänning, platta håret, sminka mig och sen gå upp till alla gästerna och mingla lite tills jag ska dra mig!

PussPuss












Om 30 minuter...

.... Blir jag hämtad av en Fransyskan Laure. Vi ska ta bilen ner till Mission bay och möta upp Tyskan Annie på Strabucks coffee! Spännande! Skrev för några dagar sen på au pair links facebooks sida (agenturens) om de fanns några au pairer som bodde runt mig. Fick massvis med namn, men de var 3 som svarde på självaste inlägget! Så 2 av dem och jag bestämde för att träffas för en fika! Kul o lära känna lite människor här borta! Ikväll blir det bbq med marks 5 grabbkompisar här hemma och alla deras barn! Blir nog ensam som tjej bland oss äldre ;) oo kusligt! :P

Nu ska jag vandra! Borsta tänderna och smörja in mig i lite solkräm :)

Pusspuss







Dagen i ära

Denna dagen har varit låång.. Det har varit stekhett och fuktigt, ca 25 grader! Dock väldigt molnigt och ibland små vattenskurar. Men ett väder för kortbyxor och bikini iaf så ska inte klaga! Idag har jag kört väldigt mycket! Hela dagen, olika rutter och hela tiden med flickorna i baksätet! De är inte så speciellt bra på att prata, skratta, eller skrika lågt så ens huvud blir helt trött efter ett tag! Lära sig massa vägar, koncentrera sig på trafiken, lyssna på engelska, höra flickornas babbel - allt gör en helt slutkörd efter en dag!

Vi åkte även till banken idag för att fixa mitt bankkonto, men det gick så där! Vi hade bokat tid klockan 1 men när jag väl var där ansåg banktanten att jag hade en kontig stämpel i mitt pass. I kristens pass har hon fått en stämpel från NZ där de står hur länge hon får stanna, men på min stämpel stod de bara när jag anlädde! Jag var därför tvungen att boka ny tid och ta med mig mitt visumspapper! Man får nämligen inte skaffa ett bankkonto om man bara är här för 3 månader utan visum. När jag väl dök upp på nästa tid hade banktanten dubbelbokat sig.. Så hon tog kopior på mitt pass, körkort och visum och så skulle hon ringa mig nästa vecka så jag kan komma in och signera, fixa och trixa och tillslut få mitt bankort och konto! Otur ;) Dock var de konstigt med mitt pass ansåg jag! Så om jag ex. vill åka till Feeje under året måste jag komma ihåg att ta med mig mitt visum, annars kommer jag inte in i landet igen! Klarar jag nog av att komma ihåg ;)

Annars idag har vi lekt i trädgården, ätit fish and chips och kollat på film! Imorn hoppas jag på fika med den tyska tjejen och nu kanske också en fransk tjej som bor i St. Heliers! Will see!

Nu blir det att göra iordning mig, stänga av mitt 07.00 alarm på mobilen och kika film eller något på datorn!


Varamon i sommras..









Godkväller!

Nu har snart en hel arbetsvecka gått och jag har varit här i exakt 1 vecka imorn! :) Den har inte varit allt för jobbigt om man bortser från tidskillnaden.. Nu orkar jag vara vaken till 10 iaf ;) Ska försöka att gå upp tidigt i helgen med så jag vänjer mig med tidiga mornar och kvällar. På lördag ska jag e.v fika med en tysk tjej som bor Mission bay, ca. 5min bilfärd (om inte ens de) från st. Heliers. Hoppas på det! Vill börja bygga ett socialt nätverk här hemma och träffa många olika och roliga typer :) Förhoppningsvis åker jag på någon tur någon helg med au pair link som annordnar 1 stor aktivitet för au pairer i NZ varje månad! Då träffar jag förmodligen människor ;) På måndag ska jag träffa Marks mamma och pappa med Kristen! Mycket nya människor nu i början att hälsa på och presentera sig för.. Men de är kul! Så småningom lär jag säkerligen känna många av barnens vänners föräldrar.

På söndag fyller lilla Bella 20år! Då vill jag tyvärr inte ha några sms från er i Sverige :( Blir så dyrt! Men ett grattis på fb eller ett mail värmer massa! :) Tjejerna är jätte exalterade över min födelsedag.. De vill ha en stor fest med tårta :P Så tror jag blir skapligt uppvaktad iaf. Dock inte som hemma! Vill ha en grattiskram från mor min, men de blir nog svårt! Får Skypa med lite svennisar istället ;)

Nu är klockan halv 8 och jag vet inte vad jag ska göra! Kristen ska ut och träffa vänner och jaqui leker med barnen i trädgården.. De skriker, springer, busar med en gummiboll och har en mysig tid med sin mor! Lite tid för de själva vill de nog ha.. Blir för mig att ta dusch, kanske läsa om jag orkar, se ett One tree hill avsnitt på datorn och sen sova! Himmlen är fortfarande jätteljus men framåt 9, halv 10 tiden brukar de börja mörkna.. O så har jag persinner vilket kan vara den bästa uppfinningen! Älskar att sova mörkt! Då kan man somna tidigt, bra när man ska upp så tidigt! :)

Pusspuss














så det så

Jag är fan bra på vänstertrafiken! Allt börjar sitta och det känns inte längre fel att köra på vänster sida! Nu hittar jag till Piano lektionerna, cricket träningen, och liams skola! Great! ;) Det ända svåra med vänstertrafik är när man själv ska gå över gatan.. Kikar alltid åt fel håll när de inte kommer några bilar.. Fel!

Nu blir det Spagetti Bolognese med familjen och sen kanske lite läsning för Ella igen kväll..


:)

Efter att ha sprungit upp hela natten för att kissa var det mysigt att börja dagen med att Skypa med mor min <3 Man dricker ju vatten heeeela tiden här för att överleva i värmen, och min blåsa tål inte det! Efter bara 5min kan jag vara lika kissnödig som innan ;) Träligt problem! :P Nu ska jag upp till tjejerna och Pannkakor! :)

Pusspuss




<3 Bella



bra dag!

Vad snackade jag om att det skulle vara molnigt i några dagar? Bara för att de var rätt så dåligt väder på morgonen behöver de inte vara det några timmar senare! När klockan slog 12 öppna sig himmlen totalt med solsken och stor blå himmel! Underbart! :) Det var 26 grader varmt och jag höll på att storkna ibland :P Detta ska hålla i sig tills torsdag, sen är en jättestorm på väg! Hörde på nyheterna att en storm lika stor som Nya Zeeland når Australien på torsdag så de kanske måste evakuera, stormen kan slita hus i små bitar.. Hoppas den inte når fullt ut hit.. Mark såg lite oroad ut.. Kusligt! Iaf, Under dagen har jag:

*Kört vänstertrafik: Var lätt att alltid hålla sig på vänster sida.. De var inga problem.. Men alla regler var svåra att komma ihåg! Skulle jag sammanfatta det så ska man alltid lämna företräda till de som kör på en rak väg, men ska 2 bilar köra in på samma väg i en korsning ska den som är längst bort eller har "jobbigast" väg att korsa först :P O alltid lämna företräde till höger :P Usch! De gick inte så fort där ibland..

* Varit i parken med tjejerna och Kristen
* Besökt tjejernas skola och cyklat lite med dom. Stannade i skolan och körde lite gymnastik och busade! Var roligt att kunna visa upp lite som de ville lära sig ;)

*Hämtat upp Liam på sin "hårda" skola- Läraren svor på honom lite när han svarade jupp på en fråga och inte yes ;) Då blev han tillsagd..

*Varit på tjejernas friidrott- Mitt på en stor gräsmatta gick vi runt med dom! Då svettades jag kan jag lova :P

* Ätit majskolvar och ungsbakad kyckling med vitlöksbröd med familjen




Jag känner att jag har kommit tjejerna lite närmre idag! Första gången jag är ensam med dom + att jag är ganska mycket mer tjejigare än Kristen.. Tror de gillar mig bl.a för att jag har mycket smink, nagellack, smycken, väskor och framför allt klänningar! Får mycket beröm för mina örhängen, tröjor (speciellt när jag bär rosa saker som jag ofta gör) och för mitt tandsmycke! haha :P Lite roligt! :) Annars idag har jag suttit med när Katlyn spelat piano och när Ella visat hela hennes garderob ;)

Puss från mig så länge!

<3 Bella






RSS 2.0