<3

ZAKYNTHOS imorgon natt!!

Ni får hade alldeles underbart!!
Vi kommer hem 3 dagar innan studenten!!

Bruna och Fruktansvärt Fräscha!!

 

PUSSAR OCH KRAMAR

<3 Bella





Jag njuter!

Hellu!

Nu sitter jag här igen efter ett litet jobbpass på Ica och är gladare än vanligt! Idag var sista skoldagen ever!! :D Aaaa Galet!! Städade ur mitt skåp och allt! Nu blir det bara skojjigheter och mysigheter fram till studenten! Det roligaste blir iaf ZAKYNTHOS på Måndag natt!! Wiiiieee!!! Fan vad roligt det kommer att bli alltså!! Grymt taggad!! Vi kommer hem 3 dagar innan Studenten, precis lagom för att få vila upp sig! Kommer vara så snyggt med bruna ben till vit klänning!!


De senaste dagarna har också varit riktigt mysiga! I måndags blev det bio med Sara, Sara, Cicci och Ida.. Blev först fika på George´s uteservering och sedan bio filmen Last song! Var en mysig och snyft film! Sen på tisdagen blev det Nkpg med Sara, Cicci och Elin! Myys! Blev att besöka nya shoppingcentret Hageby! Helt värt måste jag säga! Blev många roliga köp och speciellt sådant som jag kan bära i Zakynthos :P Gillar! Blev god mat och mycket skratt! Hel mysigdag! På kvällen blev de fettokväll och mys med Elin!


Igår blev det Onsdagsklubbenstudentskiva! Riktigt kul, riktigt värt, härliga männiksor, god mat och riktigt roligt med först liveband ute och sedan härlig dans musik inne spelad av Hugo Kalm.. Riktigt East Fm musik ;) Drag! Såå idag trots att jag var lite seg imorse är fruktasnsvärt glad över att allt är över! Ville nästan spilla en tår idag när jag lämnade ifrån mig FysikB boken - Glädjetårar forstås ;)



Nu blir det att ta det lugnt! Imorn och på lördag är det jobb på Nationernas Hus igen! Mysa lite med klassen och tagga Zakynthos! Låter bra i mina öron!!



PUSSPUSS









Balbilderna finns på http://www.corren.se/student/?articleId=5225042&date=&menuids=


<3 Bella


 


Underbara Bal <3

Minne för livet


Jaa Balen igår var helt fantastisk! Underbart väder, underbar balpartner, underbar klänning och underbara vänner! Kvällen kunde inte ha blivit bättre! Dans efter dans, middag, spex, sång, och alkohol! Kvällen var magisk! Alla tjejer var så otroligt vackra i alla klänningar och håruppsättningar och alla killar var fruktansvärt stiliga i sina frackar! :D Som en bal på slottet! Måste upplevas 1 gång i livet - men känslan från dagen stannar nog kvar förevigt!


Dagen idag får man leva med! Legat framför toaletten x-antal gånger inatt och på morgonen och med en fruktansvär huvudvärk - men det är som man säger : Det var SÅ värt det! Nu blir att fortsätta att dega och njuta av alla fantastiska härliga bilder man har tagit! Finns massvis på Facebook för er som vill kolla!!


Hade bäst!!



 

 

<3 Bella

 

 

 

 


19 MAJ

HejHej!

Värmen är här, men vart är solen? HOPPAS den dyker upp på balen på lördag!!! Annars vet jag inte vad jag gör.. Reg vore ju fruktansvärt tråkigt!! Igår var iaf första 5 timmars träningen i ishallen.. Kan sumera det som roligt, svettigt, TRÅNGT, ont i fötterna och glädje blandat med irritationer! Känner iaf på mig att lördag kommer bli super roligt :D Har en toppen balpartner så då blir ju allt roligare!


Efter balen brummade jag hem till Sara och sov där. Mys! Blev varma mackor och filmtittande! Eller slutade med som vanligt att jag tittade och Sara sov ;) hehe! Idag har dagen innehållet en simpel lektion, lite slappande, pluggande och kom nyss hem från en 2½ timmas lång promenad med simon :) Blev lite motion, frisk luft, bus och massa prat! Alltid lika mysigt! Nu blir det att lägga sig och läsa lite i sängen.. Imorn kommer Systeryster hem <3


PUSSPUSS



<3 Bella




Svenska C

Hej alla!

Känns som alla sitter hemma och slappar medan jag pluggar och kämpar in i slutspurten ;) Egentligen inte en massa kvar men iaf ett Svenska C tal imorn och sen ett klagobrev inom samma ämne! Så idag blir det att försöka memorera mitt tal och göra det bästa imorn! Efter det blir det iaf fika med Sara, Nea och Sandra och sen på kvällen balträning i 5 timmar!

För er som inte har något att göra får gärna läsa igenom mitt Svenska C tal och komma med synpunkter ;)
PUSSPUSS

Den moderna människan – en levande varelse och maskin med reservdelar.

Människan har genom århundraden utvecklats som levande varelse. Den största utvecklingen har ägt rum det senaste århundradet då en rad nya uppfinningar har kommit till inte minst inom industrin. Ett annat område som även det har gått framåt är läkekonsten. Människans åldranden och cancerns gåta är två områden som fängslat människan.

Under andra världskriget hade Adolf Hitler planer på att skapa en värld med bara elitmänniskor. Parallellt med kriget lade han ned massor av energi på just rasforskning. Hans idé var bl.a. att titta på människans arvsmassa och ha den som utgångspunkt för forskningen.

Arvsmassans uppbyggnad är ganska komplicerat och kräver en kort förklaring. Inom det här området görs dagligen nya upptäckter av forskare runt om i världen.

Alla organismer har en specifik arvsmassa som kallas DNA. Den innehåller den information som berättar om hur organismen kommer att se ut. Genteknik innebär att man enkelt uttryckt plockar ut den gen man är intresserad av och sätter den i arvsmassan i en annan organism. På så vis kan organismen få de anlag man önskar. Varför vill man då byta gener hos exempelvis sitt barn eller sin hund?

Jo, genteknik är en bra metod när exempelvis handlar om att undvika svåra sjukdomar hos barn. Flera tekniker har nämligen de senaste årtiondena gjort det möjligt att i förväg analysera gener hos foster och embryon. Det gör det möjligt att välja vilka foster som ska få fortsätta att utvecklas och vilka embryon som ska planteras in.

Ibland händer det att ett par med en ärftlig sjukdom i släkten gör en rad försök att få barn, men gång på gång upptäcker de att fostret bär på sjuka gener. Några av dessa par kan då hjälpas med något som kallas för embryodiagnos som är en del i gentekniken. Man gör då ett antal provrörsbefruktningar och låter äggen börja dela sig i provrör. När tiden är inne analyserar man embryonas arvsmassa och ser vilka av alla dessa som inte ger upphov till sjukdomen. Dessa embryon planteras sedan in i kvinnan som gör att hon föder ett friskt barn. Detta skulle inte fungera om inte gentekniken hade uppkommit. Teknikens under ses därför ofta som ett mirakel.

Gentekniken är inte bara bra för de föräldrar som önskar ett friskt barn utan också för att rädda ett sjukt liv. Det finns flera fall i världen då par har ett barn som lider av en svår sjukdom, och som endast kan överleva om barnet får en benmärgstransplantation. Ingen av föräldrarna kan donera eftersom det behövs en benmärgstransplantation från en person med båda mammans och pappans gener. I USA erbjuds då i denna situation en SISTA utväg. Man gör ett syskon till barnet som är speciellt utvalt på embryobefruktningen, för att kunna fungera som benmärgsdonator. Skaffar man barn på vanligt sätt är chansen fruktansvärt stor att barnet blir sjukt. Genom genteknik kan man då på ett snabbare sätt föda ett friskt barn som enda utväg för att rädda sitt andra barn.

Tekniken går som sagt fruktansvärt snabbt framåt och vi har många gånger räddat liv tack vare den. Trots dessa exempel över att genteknik är bra har vår teknik inom det området fått alldeles för mycket framgångar. Kanske är det dags att vi måste stanna upp och tänka på vad vi sysslar med. Genteknik används inte bara idag för att undvika svåra sjukdomar utan också för att välja och välja bort andra egenskaper av människans gener. Tekniken har kommit så långt att vi nu för tiden kan disigna våra egna barn. För första gången i mänsklighetens historia håller vi på att få makten över vår fortplantning. Tidigare har vår avkommas arvsanlag varit beroende av slumpens makter men nu har människan blivit erbjuden något mer pga. teknikens framgångar. Idag kan människan gå in och styra och välja. Som exempelvis ensamstående mamma som vill skaffa barn kan beställa en speciell spermadonator som ser ut på ett speciellt sätt ex. blå ögon, blond och har raka tänder.

Vi har lärt oss att undersöka arvsanlagen hos ett foster och låta resultaten avgöra om man vill göra abort. Vi kan också göra en rad konstgjorda befruktningar och undersöka arvsanlagen hos de embryon som skapats för att välja ut det embryo som har önskade anlag. Inom ett par decennier kan vi också ha lärt oss att föra in nya gener till våra blivande barn.  Är detta ett bra framsteg inom tekniken? Vi ser alltså att mycket som betraktats som orealistiskt science fiction snart skulle kunna bli verklighet. Vad vill vi egentligen med dessa metoder, och vad ska de användas till.

Man kan ändra och välja bort gener som orsakar ärftliga sjukdomar men många forskare tror också att man i framtiden kommer att hitta genvarianter som ger ökad risk för koncentrationssvårigheter, storväxt, tondövhet och dåligt bollsinne. Ska man verkligen få möjligheten att kunna välja, välja bort och ändra dessa egenskaper hos sitt eget barn?

Avslutningsvis när människan blir allt kunnigare inom området för genetik ökar kraven från den enskilda människan. Samtidigt är vi då inte så långt borta från Adolf Hitlers tankar om en elitmänniska. En fråga vi måste ställa oss är om det är de vi är ute efter…

<3 Bella



underbara vår väder!

Äntligen har vädret slott om! Idag var det nästan sommarväder! UNDERBART :D Låg ute och solade lite samtidigt som jag skrev lite på mitt svenska C -tal som ska handla om Genteknik ;) Förutom plugget idag har dagen varit toppen! Toppenväder, sovmorgon, bra bok som jag läser, gjorde amerikanska pannkakor till frukost och om ungefär en tia blir det grillat utomhus! :D Mmmmm!! Sen ikväll blir det först lite mys hemma hos Simon och efter det mys med folket nere på stan! Jeansjackan, klackarna och brillorna är på! Nu njuter vi folket och hoppas på att vädret stannar över balen nästa helg och sen ända till studenten!! :D

PUSSPUSS




I väntan på maten xD







<3
Bella




13 maj

Tjoho igen!

Ledsen för dålig uppdatering, men det har varit såå mycket senaste tiden! Plugg efter skivor, efter plugg! Har inte hunnit vara en social person som jag är, inte hunnit träna som jag älskar, inte hunnit leva knappt alltså!! :S Nästa vecka blir lika dan! Plugg, plugg och slutspurtsplugg + två 5 timmars balträning! Balen är ju nämligen nästa helg! Aaa stress! Kuljul men känns så snart! Fan vad fort det gick :P Iaf köpt färdigt allting nu! Var på stan med Natha idag och köpte smycken och väska :) Nice! Men veckan efter veckan som kommer börjar livet! Inge plugg, jag hinner träna, umgås med mina vänner och tagga Zakynthos enormt! :D

Ikväll gäller balträning + fika med Nea! Därefter blir det nyinköpta filmen Avatar tillsammans med mammsen!
I tisdags var iaf Elevrådetsstudentskiva så tänkte bjuda på några bilder därifrån!
PUSSPUSS










<3 Bella





2 MAJ

Jobb, Jobb och åter jobb! Japp det är var dagens dag har handlat om! Balträning tidigt imorse och efter det raka vägen till Ica! Fick seriöst sitta 5½ av 7 i kassan! JOBBIGT.. Aja det är värt pengarna! Kom hem sen och såg att morsan har köpt en rosa resväska :D Den kommer bli grymt fin till Zakynthos istället för den limegröna eller turkosa :P Gillar! Nu blir det att duscha och sedan att brumma över till Simon för ännu en söndagsfilmskväll! Fysiken nördar vi med mån-ons istället för idag! Behöver lite paus på pluggandet.. Kommer ändå inte få något gjort nu, behöver lite panik och tidspress! PUSSPUSS




Hoppas vädret håller i sig i hela maj och juni! Balen och studenten speciellt! Under Zakynthos resan får det gärna regna ;)
Mohaha!!

<3
Bella




1 MAJ

Tjoho!

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera men det är såå mycket just nu! Det enda mysiga jag har hunnit med i veckan var i onsdags då jag sov över hemma hos Natha <3 Blev solning, hårfärgning och mycket mys! Gillas!! För tillfället sitter jag i soffan och kollar på film! Dagen har varit slitig.. Var på en ruskigt rolig och svinig studentskiva igår!! Fuller som jag blev satte sina spår dagen efter! Jobb dags nämligen! UschUsch, kämpigt värre! Men det gick an :) Imorn blir det jobb igen från 11-18 så måste gå på tidiga balträningen med Simon igen! I veckan annars gäller FYSIKPLUGG TILL NÅGOT EXTERMT! Har knappt inte pluggat något och provet är på torsdag! Gäller att nörda från morgon till natt!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( Snart blire bädden alltså så att jag orkar upp imorn och klarar av hela dagen! PUSSPUSS


Tema Bondgård för er som inte vet ;)
Några snyggis bilder..












<3 Bella




RSS 2.0